Photo Gallery, Τοπικά

Έναρξη εργασιών αποκατάστασης δρόμων στο Ανατολικό Πήλιο

Στο 4ο χιλιόμετρο του δρόμου Χανίων – Ζαγοράς και στο Ξουρίχτι

Νέα καθίζηση σημειώθηκε στη θέση Κακοσκάλι Ζαγοράς – Ζημιές στο Νότιο Πήλιο

Ξεκινούν σήμερα, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου, από συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι εργασίες αποκατάστασης στο τέταρτο χιλιόμετρο του δρόμου Χανίων – Ζαγοράς, όπου την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκαν κατολίσθηση και καθίζηση του οδοστρώματος εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης. Σήμερα, επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει και η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης του δρόμου στο Ξουρίχτι.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και στις δύο περιπτώσεις διεξάγεται κανονικά, με τους οδηγούς, ωστόσο, να απαιτείται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή. Στο μεταξύ, νέα καθίζηση του οδοστρώματος σημειώθηκε προχθές στη θέση Κακοσκάλι Ζαγοράς.

Ζημιές στους αγωγούς του δικτύου ύδρευσης Αργαλαστής στη θέση Ραζή στο Νότιο Πήλιο σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή από την ισχυρή βροχόπτωση, χωρίς, ωστόσο, να διακοπεί η υδροδότηση στο χωριό.

Ρεπορτάζ:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

Στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στο τέταρτο χιλιόμετρο του δρόμου Χανίων – Ζαγοράς, όπου την περασμένη Παρασκευή λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης σημειώθηκαν κατολίσθηση και καθίζηση, προχωρούν από σήμερα ουσιαστικά συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Χθες σημειώθηκε στο σημείο νέα κατολίσθηση μεγάλων βράχων, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται αρχικά από το ένα ρεύμα. Ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των συνεργείων τα βράχια απομακρύνθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, με τους οδηγούς, όμως, να απαιτείται να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.

Σήμερα, επίσης, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου και στο Ξουρίχτι, ενώ από την ισχυρή βροχόπτωση νέα καθίζηση του οδοστρώματος σημειώθηκε προχθές στη Ζαγορά και στη θέση Κακοσκάλι, με τα συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αποκαθιστούν το δρόμο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» επισημαίνει ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης «σήμερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των δρόμων τόσο στο τμήμα Χανίων – Ζαγοράς, όσο και στο Ξουρίχτι. Το ζητούμενο για εμάς είναι να αποκατασταθεί άμεσα ο δρόμος στο τμήμα Χανίων – Ζαγοράς και να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο σημεία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, καθώς χθες σημειώθηκε νέα κατολίσθηση μεγάλων βράχων. Προβλήματα αντιμετωπίζουμε και στη θέση Κακοσκάλι στη Ζαγορά εξαιτίας καθίζησης του οδοστρώματος, αλλά η ζημιά αποκαταστάθηκε από συνεργεία της Περιφέρειας. Ως Δημοτική Αρχή ζητούμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας άμεσα να εκτελεστεί σειρά έργων υποδομής, με τοιχία αντιστήριξης και αποστραγγιστικά, προκειμένου να αποκατασταθεί οριστικά το πρόβλημα. Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο επιστημόνων του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για αυτοψία στα επικίνδυνα σημεία» αναφέρει ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ, προβλήματα στη διακίνηση των προϊόντων εξαιτίας των κατολισθήσεων και της καθίζησης στο δρόμο Χανίων – Ζαγοράς αντιμετωπίζει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, καθώς η διέλευση των μεγάλων φορτηγών από το σημείο γίνεται με την ευθύνη της διοίκησής του.

«Είναι μεγάλο το πρόβλημα» τονίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Κ. Κόνσουλας «καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να κοπεί ο δρόμος στα δύο. Τα 45 τόνων φορτηγά του Συνεταιρισμού διέρχονται από το σημείο με δική μας ευθύνη, καθώς ο κίνδυνος ατυχήματος εξαιτίας της καθίζησης είναι ορατός. Πρέπει να διατεθούν άμεσα περισσότερα χρήματα για την αποκατάσταση του δρόμου και ο στόχος να είναι η οριστική διευθέτηση του προβλήματος» σημειώνει ο κ. Κόνσουλας.

Στο Νότιο Πήλιο

Ζημιές στους αγωγούς που υδροδοτούν την Αργαλαστή από το φράγμα Παναγιώτικο στη θέση Ραζή Λεφοκάστρου προκλήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Σε δύο σημεία οι αγωγοί βγήκαν στην επιφάνεια του εδάφους, χωρίς, ωστόσο, να διακοπεί η υδροδότηση του χωριού.

«Οι αγωγοί βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια του εδάφους» αναφέρει ο τέως δήμαρχος Αργαλαστής και νυν δημοτικός σύμβουλος Νοτίου Πηλίου με την ομάδα μείζονος μειοψηφίας κ. Μ. Γαϊτανάς «και αν η βροχόπτωση συνεχιζόταν για κάμποσο ακόμη η καταστροφή θα ήταν ολοκληρωτική. Επιτέλους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα στην οριοθέτηση του ρέματος στη θέση Ραζή Λεφοκάστρου. Στην περίπτωση κατά την οποία συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι αγωγοί ύδρευσης θα καταστραφούν και θα σημειώνονται συνεχώς ζημιές τόσο στο παραλιακό μέτωπο, όσο και στο δρόμο που συνδέει το Λεφόκαστρο με την Άφησσο» καταλήγει ο κ. Γαιτανάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το