Photo Gallery, Αθλητισμός

Έμειναν ελεύθεροι οι παίκτες

Ενώ εκδικάστηκε χθες η προσφυγή του Ολυμπιακού Β. κατά της Σούπερ Λιγκ χωρίς όμως απόφαση

 

Ειλημμένη απόφαση φαίνεται να είναι από την ΕΠΟ ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού Βόλου στην Δ’ Εθνική, έστω και αν ακόμη η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει επικυρώσει τον υποβιβασμό του βολιώτικου συγκροτήματος. Αυτό αποδεικνύεται από την χθεσινή απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ να ανακοινώσει ρυθμίσεις για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν  και εκείνες που θα προβιβαστούν για διάφορους λόγους, αλλά και τους ποδοσφαιριστές τους. Χθες εκδικάστηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου με την οποία ζητά να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Η χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ να αφήσει ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές των ομάδων εκείνων που δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, δείχνει πως η ΕΠΟ αναγνωρίζει την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (παρότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Λίγκας σε κανένα σημείο δεν αναφέρει πως χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη άδεια εκτός από την αδειοδότηση της ΕΠΟ) και ετοιμάζεται να υποβιβάσει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα, τον Ηρακλή (τρεις ομάδες που πέρυσι αγωνίζονταν στη Σούπερ Λιγκ), αλλά και αρκετές ομάδες από την Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία.

Μάλιστα, η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε, όπως προαναφέραμε, μόλις δύο ώρες πριν την εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Σούπερ Λιγκ, με την οποία ζητά από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να της ορίσει τα εξ αναβολής παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, διά του νομικού τους συμβούλου, κ. Θανάση Χαρμάνη, παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης, ενώπιον της Πειθαρχικής της ΕΠΟ, κατέθεσε όλα τα στοιχεία εκείνα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψη της η Σούπερ Λιγκ, προκειμένου να δεχθεί τον Ολυμπιακό στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο Αρεοπαγίτης, κ. Λεοντίου και μέλη οι κ.κ. Βλάσης και Ανδριανόπουλος. Οι δύο τελευταίοι ήταν μέλη της Επιτροπής Εφέσεων, η οποία είχα αποφασίσει την παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς.

Η διαδικασία κράτησε περίπου μία ώρα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το δεδικασμένο της Δόξας Δράμας, η οποία έπαιξε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το 2008 (η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ προσκόμισε φύλλα αγώνα), χωρίς να έχει πάρει τότε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου προσκόμισε και την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, η οποία βγήκε χθες και κάνει λόγο για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, το οποίο υπερισχύει έναντι όλων των διαφορών.

Επίσης, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ενημέρωσε την Επιτροπή για την αλλαγή που έγινε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στη μετοχική σύνθεση, την οποία δεν έλαβε καν υπόψη της η ΕΕΑ.

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ζητήθηκε προθεσμία για την κατάθεση υπομνήματος την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι. Κι αυτό γιατί την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 13.00 συζητείται στη Γενεύη από την ΟΥΕΦΑ η αναψηλάφηση της υπόθεσης του Ολυμπιακού Βόλου, για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ. Το βολιώτικο συγκρότημα περιμένει να αρθεί ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη η ΟΥΕΦΑ πως το βολιώτικο συγκρότημα δεν υποβιβάστηκε για την υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια. Αν υπάρξει τέτοια απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ πιστεύει πως θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται την προσεχή Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Αν αυτή είναι αρνητική, τότε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα προσφύγει στο CAS και στη FIFA, με την ελπίδα ότι θα δικαιωθεί στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο και στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Θα πρέπει να τονίσουμε, πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει αρμοδιότητα να υποβιβάζει ομάδες. Θα έπρεπε από τη στιγμή που δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ολυμπιακό Βόλου να συντάξει έκθεση και να την καταθέσει στη Σούπερ Λιγκ. Η Πειθαρχική της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος είναι αυτή που θα αποφασίσει – πρωτόδικα – αν ο Ολυμπιακός Βόλου θα αγωνιστεί ή όχι (το πιθανότερο) στο μεγάλο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια η ΠΑΕ έχει τη δυνατότητα να εφεσιβάλει την απόφαση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, προκειμένου να παρθεί η οριστική απόφαση σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτή η διαδικασία, πάντως, δεν έχει τηρηθεί μέχρι τώρα. Όπως επίσης, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ να μην επανεξετάσει τον φάκελο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

 

Ελεύθεροι με

απόφαση της

ΕΠΟ οι παίκτες

Όπως προαναφέραμε, ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρα τους σε όποια ομάδα επιθυμούν είναι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που θα υποβιβαστούν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (μόλις υπάρξει και η επίσημη απόφαση από την ΕΠΟ). Αυτό αποφάσισε χθες η ΕΠΟ και γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωση.
Σε αυτή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κάνει γνωστό, ότι βάσει της νομοθεσίας οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό στην Δ’ Εθνική κατηγορία μένουν ελεύθεροι, καθώς ακυρώνονται τα υπάρχοντα συμβόλαιά τους. Πρόκειται για μια εξέλιξη που περίμεναν πολλές ομάδες της Σούπερ Λίγκας, για να ενισχύσουν το ρόστερ τους.
Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου οι ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα να συνάψουν συνεργασία με σύλλογο της αρεσκείας τους, κάτι που – ουσιαστικά – διαμορφώνει μια νέα μίνι μεταγραφική περίοδο, περίπου μισού μήνα.
Δικαίωμα απόκτησης παικτών, Ελλήνων αλλά και ξένων, θα έχουν και όσες ομάδες προβιβαστούν σε μια επαγγελματική κατηγορία, καλύπτοντας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.
Οι σύλλογοι που θα υποβιβαστούν ύστερα από αποφάσεις δικαστικών Αρχών, θα έχουν προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή στην Δ’ Εθνική μέχρι τις 10 Οκτωβρίου και να αποκτήσουν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μέχρι τις 14 του ίδιου μήνα.

Εφόσον ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβαστεί στην Δ’ Εθνική, βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ, οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ (η ομάδα Κ-20 και Κ-17) αποτελούν μέρος της δύναμης του ερασιτεχνικού σωματείου. Αυτό σημαίνει πως από τις ομάδες Νέων και Παίδων ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία θα λάβει μέρος στο περιφερειακό πρωτάθλημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Η ΚΡΑΤΙΚΉ ΑθΛΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΌΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ!!!!!!!!!!

    Αν αυτό δεν λέγεται παρέμβαση του κράτους στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου τότε τι λέγεται;;;;Και ας μας πουν επιτέλους όλα αυτά τα κρατικά και μη λαμόγια που είναι επιφορτισμένα με το ποδόσφαιρο .Τώρα που κατάφεραν να δώσουν αίμα στην αρένα του λεκανοπεδίου , και των πουλημένων μίντια και λοιπών φυλλάδων της Αθήνας έγινε η κάθαρση;;;;;Τι έγινε με τον Ολυμπιακό Πειραιώς που απο τα όποια κάλπικα πρωταθλήματα έχει, τίμια είναι τα μισά;;Τι έγινε με τους τραμπούκους στυλ Μητρόπουλου;; Τι έγινε με τον ΠΑΟ που ακούγεται στις κασέτες ο Πατέρας;;;;.Καθάρισε το ποδόσφαιρο;;;Τι έγινε εμπαθές και άθλιο Πασοκάκι και τοπικοί εκπρόσωποι;;που πήγε η φωνή σας για την κάθαρση χάθηκε;;; η γλώσσα σας δεν βγάζει μιλιά;;;;Τον αφανίσατε τον Βόλο …Βάλτε την κάρμινα μπουράνα και γλεντήστε άθλιοι. και μίζεροι Τι έγινε η αδέκαστη δικαιοσύνη των δύο μέτρων και δύο σταθμών;;;Είναι είναι μήπως τυχαίο ότι ο Πατέρας πήγε μάρτυρας υπεράσπισης του Ψωμιάδη που κάθε τόσο γελοιοποιεί σε κάθε ευκαιρία το κράτος και τις όποιες ανεύθυνο-υπεύθυνες αρχές του;;;; Είστε άθλιοι και εμπαθείς αδίστακτοι και υπηρέτες συμφερόντων…Οι πιο γελοίοι που πέρασαν ποτέ απο αυτό τον τόπο..¨ Ήθελα να ξέρω αν τους έχει απομείνει καθόλου τσίπα με όλα αυτά που κάνουν (και δεν αναφέρομαι μόνο στο θέμα του ποδοσφαίρου)Πώς νοιώθουν οι τοπικοί βουλευτές -βολευτές του Πασόκ που τους έκανε νούμερα…. ο Γερουλάνος boy … και ο θίασος της ΕΕΑ ;;;;;;;ο Βενιζέλος και όλοι οι άλλοι που τους γελοιοποιούν καθημερινά βάζοντάς τους να ψηφίζουν τα πιο απάνθρωπα και αισχρά νομοσχέδια;;;;;;; Έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή είναι σε άλλη διάσταση;;;;;

Μοιραστείτε το