Photo Gallery, Τοπικά

Άρχισαν οι εργασίες ανακατασκευής στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου

Όπως εκτιμήθηκε από την εταιρεία, οι εργασίες της ανακατασκευής της παλαιάς πτέρυγας μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε δέκα μήνες

Άρχισαν στο Νοσοκομείο Βόλου οι εργασίες για την ανακατασκευή της παλιάς πτέρυγας με στόχο τη βελτίωση των υποδομών Κλινικών και Μονάδων που λειτουργούν, όπως η Β’ Παθολογική, αλλά και η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας. Η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ, ενώ το έργο βρίσκεται  υπό την επίβλεψη της ΔΕΠΑΝΟΜ, κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε χθες το «Αχιλλοπούλειο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι εργασίες σε ένα σημαντικό τμήμα της πτέρυγας που αφορά και στη λειτουργία κλινικών, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και το Νοέμβριο του 2013.

Ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος τόνισε πως «χθες το πρωί με επισκέφθηκαν δύο στελέχη της ΔΕΠΑΝΟΜ, καθώς και ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την ανακατασκευή περιηγήθηκαν στο χώρο της παλιάς πτέρυγας. Μάλιστα, όπως τονίστηκε από την ανάδοχο εταιρεία, οι εργασίες ουσιαστικά έχουν ξεκινήσει μέσα από την αποτύπωση των χώρων, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα από τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα ξεκινήσουν και οι τεχνικές παρεμβάσεις. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, ενώ, όπως εκτιμήθηκε από την εταιρεία, οι εργασίες της ανακατασκευής μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε δέκα μήνες.

Ο ίδιος τόνισε πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ανακαινιστεί πρώτα ο χώρος της παλιάς Μαιευτικής Κλινικής, ώστε εκεί αναμένεται να μεταστεγαστούν η Β’ Παθολογική Κλινική αλλά και το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας. Συνολικά οι παρεμβάσεις θα αφορούν όλο το παλιό κτίριο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Γιατρός στην ΩΡΛ

Παράλληλα από χθες τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου ένας γιατρός με ειδικότητα ΩΡΛ, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των περιστατικών. Εξάλλου η Κλινική αυτή έμεινε με έναν ειδικευμένο γιατρό ΩΡΛ που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντόκος, ο γιατρός που ήρθε από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, θα εργαστεί στο Νοσοκομείο για τρεις μήνες. Παράλληλα αναμένουμε και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για αρκετές θέσεις εργαζομένων, ώστε να καλυφθούν τα κενά. Αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Διοικήτριες οι κ.κ. Καρά και Κουρτέλη

Δύο γυναίκες που είχαν διατελέσει διοικήτριες στο Νοσοκομείο Βόλου τα προηγούμενα χρόνια, τοποθετήθηκαν σε θέσεις διοίκησης νοσηλευτικών ιδρυμάτων με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου. Πρόκειται για θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, των οποίων η θητεία είχε λήξει.

Έτσι η γιατρός-παθολογοανατόμος κ. Μαρία Καρά ανέλαβε διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία» στην Αθήνα, ενώ η κ. Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή  από τον κλάδο των Επιστημών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ανέλαβε διοικήτρια στο Αντικαρνινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο».

Οι φυσικοθεραπευτές

Με απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, γίνεται άρση της αναστολής για την πραγματοποίηση των φυσικοθεραπειών που είχε ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες, δεδομένου ότι έχει γίνει η πληρωμή του μήνα Μαΐου και έχει σταλεί  e-mail για την εκκαθάριση  και πληρωμή του μήνα Ιουνίου και επιπροσθέτως του μήνα Ιουλίου.

Επίσης από τους φυσικοθεραπευτές τονίζεται πως «θεωρούμε όμως ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα η τροποποίηση του ΕΚΠΥ, η οποία θα είναι το αντικείμενο συζήτησης το αμέσως επόμενο διάστημα με τον ΕΟΠΥΥ».

Επισημαίνεται ότι ο τοπικός Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών δεν είχε προχωρήσει σε αναστολή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το