Photo Gallery, Τοπικά

Άγονος ο διαγωνισμός για τον Περιφερειακό

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα του περιφερειακού δρόμου του Βόλου

 

Τις ανησυχίες που είχε εκφράσει το ΤΕΕ Μαγνησίας για την έκβαση του διαγωνισμού ανάδειξης αναδόχου που θα αναλάβει το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, επιβεβαίωσε χθες το αποτέλεσμα της διαδικασίας, καθώς απέβη άκαρπη και θα επαναληφθεί.

Ειδικότερα, επαναλαμβάνεται στις 18 Σεπτεμβρίου ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα του περιφερειακού δρόμου του Βόλου, προϋπολογισμού 6,8 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου απέβη άγονος. Με την εργολαβία – «σκούπα», αντιμετωπίζονται οι σοβαρότατες ελλείψεις του τμήματος Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί επιτέλους ασφαλής για τους χρήστες του.

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τον Απρίλιο, έπειτα από εντονότατες πιέσεις που ασκήθηκαν στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, η οποία είχε δεσμευτεί για προκήρυξη του διαγωνισμού εντός του Μαΐου. Τελικώς ο διαγωνισμός του έργου προκηρύχθηκε τις πρώτες μέρες του Ιουνίου και η δημοπρασία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στην περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας του έργου που είχε δοθεί στη δημοσιότητα, το αντικείμενο της εργολαβίας είναι η τοποθέτηση αντιολισθηρής στρώσης στο τμήμα του έργου από τον ανισόπεδο κόμβο της Λάρισας μέχρι τον ισόπεδο κόμβο της Αγίας Βαρβάρας, η κατασκευή της οδού σύνδεσης με τα Μελισσιάτικα και το Συνεδριακό Κέντρο, η κατασκευή παράπλευρων οδών εξυπηρέτησης των παροδίων, η ολοκλήρωση των έργων και πρόσθετες εργασίες στο σύνολο του έργου από τον ανισόπεδο κόμβο Λαρίσης ώς τη Γορίτσα (Η/Μ εγκαταστάσεις, ασφαλτικά, φωτεινή σηματοδότηση, αποχέτευση / αποστράγγιση, ασφάλιση, περίφραξη, σήμανση και αντιπλημμυρική τάφρος). Σύμφωνα με τη διακήρυξη η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών ορίζονται οι 18 μήνες.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σωκρ. Αναγνώστου είχε επισημάνει σχετικά πως «όλοι οι φορείς της Μαγνησίας βρισκόμαστε σε εγρήγορση, ώστε να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες του Περιφερειακού, όπως η εργολαβία-σκούπα, που αφορά στις αναγκαίες παρεμβάσεις στο τμήμα Α/Κ Λαρίσης – Γορίτσα και δίνει οριστική λύση σ’ ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής που αφορά πρωτίστως στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Η συγκεκριμένη εργολαβία δημοπρατείται στις 4 Σεπτεμβρίου 2012, αλλά επειδή χρηματοδοτείται από Δημόσιες επενδύσεις και όχι από το ΕΣΠΑ, υπάρχει ανησυχία για την απρόσκοπτη χρηματοδότησή της».

Ο Δήμαρχος Βόλου

Εκφράζοντας την ελπίδα ότι από την επανάληψη του διαγωνισμού, στις 18 Σεπτεμβρίου, θα προκύψει τελικά ανάδοχος ώστε να δρομολογηθεί το έργο, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης τόνισε ότι η εργολαβία – «σκούπα» αφορά στις αναγκαίες παρεμβάσεις στο τμήμα Α/Κ Λαρίσης-Γορίτσα και δίνει οριστική λύση σ’ ένα μείζον πρόβλημα της περιοχής που αφορά πρωτίστως στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά και να παρεμβαίνουμε δυναμικά για την ομαλή εξέλιξη του πολύπαθου αυτού έργου, δεδομένου ότι η πλήρης ολοκλήρωσή του αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής», κατέληξε.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το