Photo Gallery, Τοπικά

Άγγιξαν το άριστα στις φετινές πανελλαδικές

 

 

Ο Νίκος Ουρανίτσας και η Ανατολή Στοφοριάδη σημείωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες για το Νομό Μαγνησίας

 

Ο Νίκος Ουρανίτσας με 19.670 μόρια και η Ανατολή Στοφοριάδη με 19.510 μόρια σημείωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις για το Νομό Μαγνησίας.

Ο Νίκος Ουρανίτσας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλόννησο, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια εγκαταστάθηκε στο Βόλο, προκειμένου να φοιτήσει σε σχολείο της πόλης και να έχει μεγαλύτερη διδακτική ενίσχυση και στο θέμα των φροντιστηρίων.

Τελικά φοίτησε στο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου και μπόρεσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις να σημειώσει την υψηλότερη ίσως βαθμολογία στη Μαγνησία με 19.697 μόρια εξεταζόμενος τόσο γραπτά, όσο και προφορικά.

Έχοντας παρακολουθήσει την τεχνολογική κατεύθυνση πρώτου κύκλου και κάνοντας συστηματική προσπάθεια με τη μελέτη, πέτυχε πολύ καλούς βαθμούς.

Οι βαθμοί που έγραψε, είναι οι εξής: Νεοελληνική Γλώσσα 18,8, Μαθηματικά Κατεύθυνσης 19,6, Φυσική Κατεύθυνσης 20, Ηλεκτρολογία 20, Χημεία Βιοχημεία 19,6, Μαθηματικά Γενικής Παιδείας 20.

Στόχος του είναι να πετύχει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μίλησε δε για την απόφασή του να εγκατασταθεί στο Βόλο από την Αλόννησο, σημειώνοντας πως στο νησί το σχολείο λειτουργεί άριστα, αλλά υπάρχει ζήτημα στη φροντιστηριακή διδακτική ενίσχυση και αυτό είναι δύσκολο.

Ουσιαστικά στο Βόλο ζούσε μόνος του με τη μητέρα του βέβαια να πηγαινοέρχεται

Ο Νίκος Ουρανίτσας και η Ανατολή Στοφοριάδη είναι οι πρώτοι των πρώτων στη Μαγνησία

μεταξύ Αλοννήσου και Βόλου για να τον στηρίζει.

Με πολύ μεράκι, οργάνωση και μεθοδικότητα αρίστευσε έχοντας πλέον τη δυνατότητα να εισαχθεί σε όποιο τμήμα επιθυμεί.

 

Από το 1ο Λύκειο

 

Η Ανατολή Στοφοριάδη ήταν μέσα στις πρώτες αριστούχες στο Νομό Μαγνησίας συγκεντρώνοντας 19.510 μόρια, σε μια χρονιά, όπου μπήκαν πολύ δύσκολα θέματα.

Η ίδια μας είπε πως έχει στόχο να πετύχει στη ΣΑΣΣ Ιατρική στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι προετοιμασμένη ότι θα είναι μια δύσκολη σχολή, όπου η καθημερινότητα δεν θα είναι τόσο φοιτητική, ωστόσο υπάρχει η εργασιακή εξασφάλιση και η σιγουριά μόλις αποφοιτήσω» είπε.

Η υποψήφια έγραψε τους εξής βαθμούς: 20 στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, 19,5 στη Βιολογία Κατεύθυνσης, 19,7 στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, στη Φυσική Κατεύθυνσης 19,9, στη Νεοελληνική Γλώσσα 16,7 και στη Χημεία Κατεύθυνσης 19,5.

Την ρωτάμε αν κουράστηκε αρκετά για να πετύχει τόσο υψηλές επιδόσεις και μας απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν μια πάρα πολύ κουραστική χρονιά. Είχε βέβαια το φόρτο διαβάσματος, το σφιχτό ωράριο του σχολείου και του φροντιστηρίου, ωστόσο απαιτούσε, μεθοδική εργασία, πρόγραμμα και συστηματικό διάβασμα τα τελευταία δύο χρόνια για να πετύχεις. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένη και τώρα ελπίζω να ξεκουραστώ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το