Photo Gallery, Τοπικά

Μέτριες προς άσχημες ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων στη Μαγνησία


Χθες το πρωί αναρτήθηκαν οι βαθμοί στα Λύκεια της Μαγνησίας με τους υποψηφίους να προσέρχονται για να δουν τις επιδόσεις τους

Λίγοι οι αριστούχοι στις πανελλαδικές εξετάσεις

 

 

Χαμηλές βαθμολογίες, με λίγους αριστούχους και τους περισσότερους υποψηφίους να κινούνται μεταξύ των βαθμών 10-15, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των επιδόσεων των υποψηφίων από το Νομό Μαγνησίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Οι βαθμοί αναρτήθηκαν χθες το πρωί στα Λύκεια του Νομού Μαγνησίας, με το σκεπτικισμό, την απογοήτευση και την αμηχανία να είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα μεταξύ των περισσότερων υποψηφίων. Στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης, τη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας σημειώθηκαν οι χαμηλότερες επιδόσεις. Μέτριες προς άσχημες ήταν και οι επιδόσεις των υποψηφίων της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

 

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Οι καταστάσεις με τη βαθμολογία δόθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χθες νωρίς το πρωί στους διευθυντές Λυκείων, ενώ στη συνέχεια έγινε στα σχολεία ο έλεγχός τους.

Γύρω στις 10.30 το πρωί οι βαθμοί είχαν αναρτηθεί στα Λύκεια με τους υποψηφίους να προσέρχονται για να δουν τις επιδόσεις τους.

Ωστόσο για τους περισσότερους υποψηφίους οι βαθμολογίες επιφύλασσαν την απογοήτευση, αφού ήταν πολύ χαμηλές.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από κεντρικό Λύκειο του Βόλου όπου οι υποψήφιοι ήταν 82.

Στη Νεοελληνική Γλώσσα ο υψηλότερος βαθμός ήταν 18 και τον πέτυχε μόνο ένας υποψήφιος, ενώ ακολούθησαν και κάποιοι άλλοι γύρω στο 16. Επίσης 50 υποψήφιοι βρέθηκαν μεταξύ βαθμών 10-15, ενώ δέκα είχαν κάτω από τη βάση.

Στη Βιολογία Γενικής Παιδείας από τους 32 υποψηφίους, ένα μάθημα που άλλα χρόνια δεν δυσκόλευε τους υποψηφίους, φέτος έντεκα βρέθηκαν κάτω από τη βάση, δεκατέσσερις κινήθηκαν μεταξύ 10-14 και μόλις τρεις είχαν βαθμό πάνω από 19.

Στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας από τους 47 υποψηφίους οι 20 βρέθηκαν κάτω από τη βάση, γύρω στους δέκα βρέθηκαν μεταξύ βαθμών 10-14, ενώ λιγότεροι από δέκα κατάφεραν να έχουν βαθμό πάνω από 18.

Στη Φυσική Κατεύθυνσης από τους 57 υποψηφίους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης οι 26 ήταν κάτω από τη βάση, ενώ από τη Θετική Κατεύθυνση μόλις τέσσερις είχαν άριστα γραπτά πάνω από 18,5.

Και στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης από τους 57 υποψηφίους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης οι μισοί και πλέον βρέθηκαν κάτω από τη βάση, ενώ λίγα ήταν τα καλά γραπτά.

Στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης από τους 22 υποψηφίους οι πέντε έγραψαν άριστα.

 

Αποκαρδιωτικές

βαθμολογίες

 

Στη Θεωρητική Κατεύθυνση οι επιδόσεις ήταν αποκαρδιωτικές. Ειδικότερα από τους δεκατρείς υποψηφίους στα Αρχαία Ελληνικά έγραψαν οκτώ κάτω από τη βάση και κανένας πάνω από 18. Ακόμη στη Λογοτεχνία από τους δεκατρείς υποψηφίους οι τέσσερις βρέθηκαν στη βαθμολογική κλίμακα 10-15 και οι υπόλοιποι κάτω από τη βάση. Στην Ιστορία οι τρεις από τους δεκατρείς βρέθηκαν γύρω στο βαθμό δεκατρία και οι υπόλοιποι κάτω από τη βάση. Τέλος στα Λατινικά βρέθηκαν δύο υποψήφιοι που έγραψαν άριστα.

Ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου κ. Βλάσης Καραζήσης τόνισε πως «οι επιδόσεις ήταν χαμηλότερες από τις περυσινές. Το ποσοστό των παιδιών που αρίστευσαν στο σχολείο μας μειώθηκε από πέρυσι κατά 30%. Στη Νεοελληνική Γλώσσα, τη Φυσική Κατεύθυνσης, τη Λογοτεχνία, τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας οι υποψήφιοι δεν μπόρεσαν να γράψουν καλούς βαθμούς. Επόμενο πλέον είναι η πτώση των βάσεων».

Βέβαια ο ίδιος τάσσεται υπέρ των απαιτητικών θεμάτων, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχουν 80 αριστούχοι στους 150 υποψηφίους, όπως συμβαίνει με τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Η υποψήφια από το 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου Κατερίνα Σισμάνη που συγκέντρωσε 17.699 μόρια μας είπε πως στόχος είναι να πετύχει στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας και φαίνεται πως θα τα καταφέρει.

Η ίδια ερωτηθείσα γενικά για τις φετινές βαθμολογίες των υποψηφίων είπε πως ήταν πολύ χαμηλότερες από πέρυσι, ενώ και τα θέματα ήταν δυσκολότερα. Και στη Θεωρητική Κατεύθυνση οι επιδόσεις ήταν άσχημες, ιδίως στα Αρχαία. Γενικά στους υποψηφίους υπάρχει απογοήτευση.

«Σε σχέση με τη γενική εικόνα βλέπω ότι έχω γράψει πολύ καλά και φαίνεται πως πετυχαίνω το στόχο μου. Είμαι ικανοποιημένη, πιστεύω όμως ότι θα μπορούσα να γράψω και καλύτερα. Στα Αρχαία έγραψα 15,9 και ήταν η υψηλότερη επίδοση μαζί με αυτήν μιας άλλης υποψηφίας στο σχολείο μου» μας είπε.

Και χθες οι υποψήφιοι προσέρχονταν στα Λύκεια για να πάρουν τους κωδικούς πρόσβασης για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Πάντως λόγω των άσχημων βαθμολογιών κερδισμένοι φαίνεται πως θα είναι και όσοι ανήκουν στην κατηγορία του 10%, δηλαδή αυτοί που κράτησαν τις περυσινές βαθμολογίες, όπου γενικά ήταν καλές, και φέτος θα διεκδικήσουν την είσοδό τους σε κάποιο άλλο Τμήμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το