Αθλητισμός

«Τη νέα περίοδο δεν θα είμαι στον Ολυμπιακό»

Πωλητήριο στην ΠΑΕ έβαλε ο Αχ. Μπέος μετά από αντιπαράθεση που είχε με μερίδα φιλάθλων

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού Βόλου από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έφερε σημαντικές εξελίξεις στην ΠΑΕ. Αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού ημιτελικού με τον Ατρόμητο μια μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού αποδοκίμασε τον Μάκη Κατσαβάκη και φώναξε συνθήματα υπέρ του Σάκη Τσιώλη. Το γεγονός έκανε έξαλλο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος αφού πήδηξε τα κιγκλιδώματα του Σταδίου ανέβηκε στην κερκίδα και ήρθε σε αντιπαράθεση με έντονους χαρακτηρισμούς με φιλάθλους της ομάδας. Δημιουργήθηκε ένταση για αρκετά λεπτά, για να ηρεμήσουν στη συνέχεια τα πνεύματα.

Ωστόσο, μετά τη συνέντευξη Τύπου των δύο προπονητών (Δώνη και Κατσαβάκη), ο Αχιλλέας Μπέος προσήλθε στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου και ανακοίνωσε την αμετάκλητη απόφασή του να βάλει πωλητήριο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, αποχωρώντας από την ομάδα το προσεχές καλοκαίρι:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ατρόμητο, καθώς προκρίθηκε δίκαια. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν η ομάδα με την καλύτερη ψυχολογική προετοιμασία. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο στον τελικό. Θέλω να ευχαριστήσω τους περίπου 15.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό, αλλά και αυτούς που δεν μπόρεσαν να δώσουν το «παρών». Θέλω να τους ζητήσω συγνώμη για αυτά που θα τους πω. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι ο κάθε άνθρωπος παίρνει αυτό που του αξίζει. Δεν αναφέρομαι σε όλο τον κόσμο, αλλά σε μία μερίδα ανθρώπων, που δεν τους αξίζει να έχουν πρόεδρο στον Ολυμπιακό τον Αχιλλέα Μπέο.

Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας για την προσπάθεια που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Θα δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό μέχρι το τέλος, για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Ο Ολυμπιακός στο τέλος της σεζόν πωλείται. Ανέλαβα την ομάδα το 2008 με 45 προσφυγές και δεν ξέρω πόσα χρέη και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου όλες οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ είναι καλυμμένες. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες που το έχουν κάνει. Δεν αφήνω ούτε ένα ευρώ χρέος. Αν δε βρεθεί επενδυτής για αυτή την υγιέστατη ομάδα, τότε θα πουλήσω τους παίκτες από ένα ευρώ μέχρι όποιο ποσό καταθέσουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες. Θα παραδώσω τις μετοχές στον Δήμο Βόλου (σε αυτό το σημείο ο Αχιλλέας Μπέος αρχικά δήλωσε στον Δήμο Νέας Σμύρνης, όμως γρήγορα το διόρθωσε).

Θα παραδώσω της διαχείριση σε ικανούς παράγοντες της πόλης, για να την οδηγήσουν εκεί που τους αξίζει, στην τρίτη ή στην τέταρτη κατηγορία. Όλη η Ελλάδα, και όχι μόνο, μιλά για αυτή την ομάδα, το μόνο υγιές κομμάτι αυτής της μίζερης πόλης. Αν νομίζετε ότι αυτά που λέω είναι εν βρασμώ ψυχής, θα σας πω κάτι. Ο πατέρας μου αυτή τη στιγμή περνάει πολύ δύσκολες στιγμές και ορκίζομαι στη ζωή του πατέρα μου, ότι ο Αχιλλέας Μπέος τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν θα είναι στο Βόλο».

Κατσαβάκης: Δεν

είχαμε ηρεμία

Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αλλά το κυριότερο είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη νευρικότητα, που δεν περιμέναμε να τη βγάλουν οι παίκτες στο σημερινό (σημ. χθεσινό) αγώνα. Έγινε προσπάθεια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου να αποβάλλουμε το άγχος. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και δεν πλησιάσαμε στις καλές αποδόσεις προηγούμενων παιχνιδιών.

Αυτή η ομάδα θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για ότι έχει πέτυχε μέχρι τώρα. Μένει ο δεύτερος στόχος, που είναι η είσοδος στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, τον οποίο θα διεκδικήσουμε αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με την Καβάλα».

Δώνης: Ιστορική

στιγμή για

τον Ατρόμητο

Απόλυτα ικανοποιημένος για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου δήλωσε ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του χθεσινού αγώνα. Αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια τόσο για τους παίκτες όσο και για τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ έκανε λόγο και για δικαίωση των κόπων της χρονιάς:

«Είναι μια ιστορική βραδιά για τον Ατρόμητο, καθώς για πρώτη φορά καταφέρνει να φτάσει σ’ έναν τελικό. Μας παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να πάμε στον τελικό με στόχο να διεκδικήσουμε το τρόπαιο με τις ελάχιστες πιθανότητες που έχουμε.

Είμαι πολύ χαρούμενους για τους παίκτες μου. Εγώ έχω κατακτήσει τίτλους σαν ποδοσφαιριστής, έχω πάρει κι ένα Κύπελλο με τη Λάρισα. Αυτό που τους είπα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα έχουν την ευκαιρία να φτάσουν ξανά σε έναν τελικό και να διεκδικήσουν έναν τίτλο.

Οι ποδοσφαιριστές μου με δικαίωσαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, δικαίωσαν τον εαυτό τους και έδωσαν χαρά στις οικογένειές τους του και τον πρόεδρο μας.

Η ομάδα μας βασίζεται σε ορισμένες αρχές με μεγαλύτερη το σεβασμό στους εαυτούς μας.

Στο σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες να κερδίσει το ματς. Θα ήθελα να σταθώ και στα «γερόντια» της ομάδας μας. Όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας και τα δίνει όλα στην προπόνηση, όπως κάνουν για παράδειγμα ο Νεμπεγλέρας, ο Σφακιανάκης, ο Αναστασάκος και ο Σαγκανόφκσι, μπορεί να βάλει δέκα 20αρηδες κάτω.

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Ατρόμητου μίλησε για τον Ολυμπιακό Βόλου, κάνοντας θετικά σχόλια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιχνίδια που απομένουν για την Σούπερ Λιγκ:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στον αντίπαλό μας. Είναι μία ομάδα που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στο πρωτάθλημα. Εύχομαι να καταφέρει να μπει στην πεντάδα και να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη».

* Δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το περιστατικό με φραστική επίθεση εναντίον του να περάσει έτσι ο Γιώργος Δώνης. Πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ένας οπαδός έφτασε μέχρι τον πάγκο του Ατρομήτου και επιτέθηκε φραστικά στον Έλληνα τεχνικό.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και υπέβαλε μήνυση εναντίον του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το