Αθλητισμός

«Σύντομα ξεκινά ο σχεδιασμός»

Υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, μίλησε ο Γιάννης Μώραλης. Ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων» είπε μεταξύ άλλων:
«Βαθμολογικά φαίνεται ότι κατακτήθηκε εύκολα, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Είχαμε κι εμείς ορισμένα σκαμπανεβάσματα και ατυχή αποτελέσματα σε κάποιους σημαντικούς αγώνες, αλλά θεωρώ πως είχαμε την πιο αξιόπιστη ομάδα, την καλύτερη ομάδα, τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, έναν προπονητή που έμεινε από την αρχή μέχρι το τέλος, μια διοίκηση που έμεινε κοντά στην ομάδα και στις πολλές καλές στιγμές, αλλά και στις λίγες δύσκολες, χωρίς να αμφιταλαντευτεί στην κριτική ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει μεγάλα παιχνίδια. Στήριξε την ομάδα και δικαιώθηκε. Βαθμολογικά ήταν το πιο εύκολο θεωρητικά. Στην πράξη ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα με αντιπαραθέσεις, με μάχες αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές. Τελειώνει ομαλά και ευχάριστα για εμάς».

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό της ομάδας είπε: «Εμείς τον τελευταίο μήνα αυτό που λέγαμε ήταν, αφήστε να τελειώσει το πρωτάθλημα και όλα θα γίνουν στον καιρό τους. Βεβαίως θα πάρουμε κάποια χρήματα από το Τσάμπιονς Λιγκ, βεβαίως υπάρχει μια ισχυρή οικονομικά διοίκηση, αλλά αυτό δεν πρέπει να βάζει τους φιλάθλους στην λογική ότι σε μια τέτοια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την χώρα μας, ότι μπορούμε να πάμε να πετάξουμε εκατομμύρια. Βεβαίως θα γίνει σχεδιασμός, βεβαίως και θα ενισχυθεί η ομάδα και πάρα πολύ σύντομα θα αρχίσουν να μπαίνουν οι βάσεις.
Μετά από ένα δεκαήμερο θα ξεκινήσουμε να οργανώνουμε την ομάδα για την νέα χρονιά. Αλλά όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν οι αρμόδιοι άνθρωποι που ήταν στο τμήμα σκαουτινγκ έχουν κάνει κάποια δουλειά και έχουν έτοιμες προτάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν. Οι αποφάσεις είναι του προέδρου και του προπονητή και θα γίνουν σχετικά σύντομα. Έχουμε τρεις αγώνες ακόμη και θέλουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία και καλό ποδόσφαιρο».

Πολλά τα έσοδα

από το Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μία τεράστια επένδυση το καλοκαίρι του 2010, αποκτώντας αρχικά το πακέτο μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη και πραγματοποιώντας εν συνεχεία, αλλά και το χειμώνα, αρκετές ακριβές μεταγραφές. Η μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος και η απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ συνεπάγεται τη μερική απόσβεση των χρημάτων που δαπάνησε ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων».
Τα έσοδα που προβλέπονται με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ανεξάρτητα από αποτελέσματα ή πορεία στη διοργάνωση είναι 3,9 εκατ. ευρώ. Στα σίγουρα έσοδα συνυπολογίζονται και τα 550.000 ευρώ που θα μπαίνουν στα ταμεία της ομάδας, δηλαδή μίνιμουμ άλλα 3,3 εκατ. ευρώ από τα έξι παιχνίδια της φάσης των ομίλων. Κάθε νίκη πριμοδοτείται με 800.000 ευρώ και η ισοπαλία με 400.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση στους «16» με 3 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά με 3,3 εκατ. ευρώ, στα ημιτελικά με 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο μεν νικητής του τελικού εισπράττει 9 εκατ. ευρώ και ο ηττημένος 5,6 εκατ. ευρώ.
Στα χρήματα που θα εισπράξει κάθε σύλλογος συνυπολογίζονται και αυτά από το μάρκετ πουλ, δηλαδή τα τηλεοπτικά/εμπορικά δικαιώματα που αποδίδει η UEFA σε κάθε χώρα. Το συγκεκριμένο ποσό, που ακόμη δεν έχει οριστεί, μοιράζεται ανάμεσα στους εκπροσώπους κάθε χώρας που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν, συνεπώς, δεν υπάρξει άλλη ελληνική ομάδα στους ομίλους (δηλαδή αν ο πρώτος των πλέι οφ δεν «επιζήσει» στους δύο προκριματικούς γύρους που θα κληθεί να περάσει), ο Ολυμπιακός θα καρπωθεί ολόκληρο το ποσό που προβλέπεται για την Ελλάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το