Photo Gallery, Τοπικά

«Στοπ» στα δρομολόγια λεωφορείων στο Αν. Πήλιο

Βάζει από σήμερα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ λόγω επικινδυνότητας του οδικού κυκλώματος

Ταλαιπωρία για τη μεταφορά 150 μαθητών-Ένα νηπιαγωγείο δεν λειτούργησε χθες

Σταματάει από σήμερα όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων προς το Ανατολικό Πήλιο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ σύμφωνα με χθεσινή του απόφαση, λόγω επικινδυνότητας του οδικού κυκλώματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση 150 περίπου μαθητών στα δύο Γυμνάσια και Λύκεια της Ζαγοράς και της Τσαγκαράδας.

Ρεπορτάζ:

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Χθες δεν έγιναν τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς Ζαγορά και Πουρί λόγω των καθιζήσεων στο κομμάτι του δρόμου από Καράβωμα προς Ζαγορά.

Από σήμερα όμως το Ανατολικό Πήλιο αποκόπτεται συγκοινωνιακά, καθώς δεν θα γίνουν δρομολόγια λεωφορείων ούτε προς Ζαγορά ούτε όμως προς Τσαγκαράδα.

Η αντίδραση της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επήλθε μετά την κοινοποίηση εγγράφου προς την Περιφέρεια και το Δήμο, από το σύλλογο γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου Τσαγκαράδας, όπου, αφού πρώτα επισημαίνονται τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, στη συνέχεια τονίζεται: «Ζητάμε λοιπόν να μάθουμε, τι μέλλει γενέσθαι και ποιος σε περίπτωση ατυχήματος θα αναλάβει τις ευθύνες (γιατί δυστυχώς, αν δεν αποκατασταθούν οι ζημιές το συντομότερο, τα ατυχήματα δεν θα λείψουν). Μήπως αγαπητοί κύριοι θα πρέπει να θρηνήσουμε πρώτα θύματα και έπειτα να δραστηριοποιηθείτε όλοι εσείς που έχετε αναλάβει την προστασία των πολιτών και ιδιαιτέρως της μαθητιώσας νεολαίας;».

Το έγγραφο είχε παραλήπτες την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και εκπαιδευτικούς παράγοντες.

Χθες, η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ αντέδρασε άμεσα στο έγγραφο και αποφάσισε τη διακοπή από σήμερα κάθε συγκοινωνιακής σύνδεσης προς το Ανατολικό Πήλιο, καθώς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «η εταιρεία μας σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει την ευθύνη για τυχόν ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από την επικινδυνότητα του οδικού κυκλώματος».

Μάλιστα στην ανακοίνωση ζητείται από την Περιφέρεια, το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας έγγραφη διαβεβαίωση για τη βατότητα του δρόμου, ώστε να μπορεί να αποκατασταθεί η συγκοινωνία.

Τα τρία λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μετακινούν στο Ανατολικό Πήλιο τουλάχιστον 150 μαθητές. Ειδικότερα μετακινούν μαθητές από Ανήλιο, Κισσό, Άγιο Δημήτριο, Άγιο Ιωάννη, Μούρεσι και Ξουρίχτι για να πάνε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Τσαγκαράδας καθώς και μαθητές από Μακρυράχη και Πουρί για να μεταβούν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζαγοράς.

Στα σχολεία

Λόγω των καθιζήσεων στο δρόμο δεν λειτούργησε χθες το Νηπιαγωγείο Πουρίου, καθώς η νηπιαγωγός δεν μπόρεσε να μεταβεί, αφού το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο. Το διθέσιο Δημοτικό Πουρίου λειτούργησε κανονικά, αφού οι δύο δασκάλες διαμένουν στη Ζαγορά, οπότε δεν είχαν πρόβλημα στην πρόσβαση.

Στο Δημοτικό Ζαγοράς μετέβησαν στο σχολείο μόνο, όσοι δάσκαλοι διαμένουν στη Ζαγορά. Οι υπόλοιποι δάσκαλοι και καθηγητές ειδικοτήτων, γύρω στα επτά άτομα, λόγω του οδικού δικτύου δεν πήγαν στο σχολείο και παρουσιάστηκαν στο γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να αναλάβουν άλλα καθήκοντα.

Μάλιστα ο διευθυντής διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που δεν ανεβαίνει το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, οι εκπαιδευτικοί είναι καλυμμένοι από τη νομοθεσία, αν δεν μπορέσουν να μεταβούν στα σχολεία της περιοχής.

Το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ζαγοράς λειτούργησαν κανονικά. Οι μεν καθηγητές μετέβηκαν στα σχολεία από το Βόλο με τα δικά τους Ι.Χ., ενώ οι μαθητές από το Πουρί και τη Μακρυράχη εξυπηρετήθηκαν με λεωφορεία που μίσθωσε ο Δήμος.

Όπως τόνισε η διευθύντρια του Γυμνασίου Ζαγοράς κ. Ιωάννα Σιάγκου, από το Πουρί έρχονται περίπου 35 μαθητές. Χθες προσήλθαν στο σχολείο με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μακρυράχης κ. Κώστας Τσίκος τόνισε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο για τα παιδιά που μετακινούνται στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ζαγοράς, τα οποία από τη Μακρυράχη ανέρχονται στα 45 περίπου. Χθες οι μαθητές μεταφέρθηκαν με λεωφορεία που μισθώθηκαν από το Δήμο.

Στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, και προς την πλευρά από Καράβωμα προς Τσαγκαράδα δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, καθώς το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το αντίστοιχο από Καράβωμα προς Ζαγοράς.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου και Λυκείου Τσαγκαράδας συνεδρίασε εκτάκτως προχθές για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, όπως στην κατάπτωση στο Ξουρίχτι και τις καθιζήσεις του δρόμου στη θέση Μαυρούτσα μεταξύ Κισσού και Μουρεσίου και στο Δέλτα Κισσού ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση των υπευθύνων.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργία Αλμπάνη σημείωσε πως άμεσα η λειτουργία των σχολείων στην περιοχή της Τσαγκαράδας δεν έχει επηρεαστεί, αλλά οι καθηγητές θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ασφάλεια για να μεταβαίνουν κάθε πρωί στα σχολεία της Τσαγκαράδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το