Αθλητισμός

«Πιθανόν να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Τόνισε ο Γ.Γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις

 

Στον «αέρα» βρίσκεται το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, όπως άφησε να εννοηθεί ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, αφού όπως εξήγησε με δηλώσεις του «…μελετάμε με μεγάλη προσοχή αν υπάρχουν προϋποθέσεις και κάτω από ποιες μπορεί να διεξαχθούν αγώνες. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο αυτή τη στιγμή».
Συνεχίζοντας, ο Γ.Γ.Α. επισήμανε πως «θα μελετήσουμε μέχρι την 25η Αυγούστου αν υπάρχουν προϋποθέσεις να γίνουν πρωταθλήματα. Όλα είναι πιθανά.
Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουμε φερέγγυο και πολιτισμένο πρωτάθλημα, ότι ο διαιτητής σφυρίζει αυτό που βλέπει, ότι το παιχνίδι δεν είναι στημένο. Αν δεν έχουμε αυτές τις προϋποθέσεις, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν έχουμε δει ακόμη όλο το έργο. Θα συνεχίζεται για πολύ καιρό. Ο δρόμος έχει ανοίξει και δεν έχει επιστροφή», υπογράμμισε ο κ. Μπιτσαξής.

Πιλάβιος: Να χυθεί

άπλετο φως

Την απόλυση των υπαλλήλων της ΕΠΟ, Ανδρέα Καραγκιόζη και Γιάννη Παπαδόπουλου, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, μετά το πέρας του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος εμπλέκεται στην υπόθεση των πλαστογραφημένων φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων και ο δεύτερος στο σκάνδαλο των προσυνενοημένων αγώνων.
«Ελήφθη απόφαση, αλλά όχι για θέματα δικογραφίας. Μην μπερδέψουμε τα θέματα για τους ανθρώπους αυτούς. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» δήλωσε ο κ. Πιλάβιος, ο οποίος στη συνέχεια υπογράμμισε: «Στόχος της ΕΠΟ, ως θεσμικής αρχής, είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Παράλληλα, πρέπει να μελετήσουμε τη δικογραφία και τις διώξεις και να προχωρήσουμε από τη Δευτέρα στη σύγκληση Εκτελεστικής Γραμματείας για τα υπόλοιπα θέματα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει ζητήσει τη δικογραφία από την κ. Ράικου και θα επιληφθεί άμεσα των πειθαρχικών θεμάτων».
Κληθείς να απαντήσει τι πρόκειται να συμβεί με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Γιώργο Γεωργιάδη, τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στη δικογραφία, ο κ. Πιλάβιος απάντησε: «Διάβασα τα ονόματα αυτά και θα ήθελα να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι τη Δευτέρα. Πρέπει να τα ταυτοποιήσουμε για να μη γίνει κάποιο λάθος σ’ αυτή τη σοβαρή υπόθεση».
Ο πρόεδρος της ανώτατης ελληνικής ποδοσφαιρικής αρχής παραδέχθηκε την ύπαρξη της συνομιλίας του με τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος του ζήτησε την εξαίρεση του διαιτητή Πραξιτέλη Ζαχαριάδη από τους αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου: «Θα κάνω το σχόλιο. Θέλω πρώτα να πω ότι υπάρχουν ποινικά αδικήματα μέχρι το βαθμό της ισοβίου κάθειρξης. Ας ασχοληθούμε μ’ αυτά τα θέματα και φυσικά να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Ως προς τη συνομιλία, εγώ μιλάω με πάρα πολλούς παράγοντες. Θα ήθελα να πω με όλους τους παράγοντες και όλοι έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ως προς το «υποδεικνύει», είδατε την απάντησή μου. Ας πάμε λίγο, όμως, στη μεγάλη υπόθεση. Αν θέλετε να πείτε για μένα, πείτε το, αλλά να πάμε στη μεγάλη υπόθεση».
Ως προς το θέμα των αδειοδοτήσεων, ο Σοφοκλής Πιλάβιος αποκάλυψε ότι «ύστερα από επιστολή που ήρθε από την UEFA, η πρόταση είναι να μην ισχύσουν τα κριτήρια για τη Β΄ Εθνική. Αυτό που ζητάει η UEFA, και κατά τη γνώμη μου σωστά κάνει, είναι να εφαρμόσουμε διαφορετικά κριτήρια, όχι μόνο για την Β΄ Εθνική και για την Super League, αλλά επιπλέον γι’ αυτές τις ομάδες που πάνε στην Ευρώπη και γι’ αυτές που δεν πάνε. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο, βλέπω να ζητάνε τρεις άδειες, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Για τα πλέι οφ της Β΄-Γ΄ Εθνικής, τα ΔΣ της Super League και της Football League πρέπει να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους». Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στις ΠΑΕ ΟΦΗ και Τρίκαλα θα δοθεί περίοδος χάριτος, ενώ οι προαναφερόμενες ομάδες μπορούν να συμμετάσχουν στα πλέι οφ της Β΄ εθνικής.
Νωρίτερα, στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, είχε ζητήσει την παραίτηση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, πρόταση που όμως δεν έγινε δεκτή.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το