Photo Gallery, Πολιτισμός

Γνωριμία με τα Μουσεία Λογοτεχνών

Ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι Σκιάθου

 

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Σκιαθίτη λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο Σύλλογος Μουσειοπαιδαγωγών Ελλάδας, ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο Α. Παπαδιαμάντη, οργανώνουν σήμερα (ώρα 9.00) ημερίδα με θέμα: «Μουσεία Λογοτεχνών: Συνάντηση στο Σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο».

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από διάφορα Μουσεία Λογοτεχνών της χώρας – Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη της Κρήτης, Μουσείο Παλαμά Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Μουσείο Διονυσίου Σολωμού Κέρκυρας, Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων – καθώς και εκπρόσωποι από τον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των Μουσείων Λογοτεχνών και η προώθηση της συνεργασίας για τη διεύρυνση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού ρόλου αυτής της ιδιαίτερης κατηγορίας μουσείων της χώρας μας, αλλά και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Η ημερίδα, η οποία εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Δήμου Σκιάθου για το Έτος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι. Είσοδος ελεύθερη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

Μοιραστείτε το