Photo Gallery, Τοπικά

«Πακέτο» 10 έργων διεκδικεί ο Βόλος σε αντιστάθμισμα των Μεσογειακών

Συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης – Στα 140 εκατ. ο προϋπολογισμός

 

Έργα άμεσης προτεραιότητας προϋπολογισμού 140 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η κυβέρνηση σχεδίαζε να διαθέσει 50 εκατομμύρια, απαιτεί ο Βόλος, ως αντισταθμιστικό όφελος, για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων.

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης σε χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης με τη συμμετοχή φορέων, δήλωσε ότι η διεκδίκηση της πόλης πρέπει να μείνει σθεναρή και δεν θα υπάρξει απεμπόληση των δεσμεύσεων που δόθηκαν από κυβερνητικούς εκπροσώπους. Ο Βόλος θέλει να είναι έτοιμος με προτάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων, όταν η κυβέρνηση αποφασίσει να διαθέσει κονδύλια για την ανάπτυξη της οικονομίας, μέσω των υποδομών.

Ο Δήμαρχος ζήτησε το πακέτο των αντισταθμιστικών έργων να ενταχθεί στο αγωνιστικό πλαίσιο κάθε ενός από τους φορείς της πόλης, που μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της κυβέρνησης. «Πρέπει όλοι μαζί να στείλουμε μήνυμα ενότητας και αγωνιστικής ετοιμότητας», είπε.

 

«Θα είμαστε πρωταγωνιστικά παρόντες για να πάρουμε το μερίδιό μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης στην εισήγησή του για τις διεκδικήσεις της πόλης.

Τα έργα που αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το Βόλο είναι δέκα, όπως εκτιμήθηκε χθες από την επιτροπή διαβούλευσης.

Η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας, η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου από Μπουρμπουλήθρα έως Αγριά, η αποδέσμευση της προβλήτας σιλό από τη φορτοεκφόρτωση χύδην φορτίων και την αξιοποίησή της για τη φιλοξενία κρουαζιερόπλοιων, η αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην Βαμβακουργίας, η ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και του ΕΑΚ, δράσεις για τουριστική ανάπτυξη, κατασκευή Ιστιοπλοϊκού Κέντρου στο ΝΟΒ, Κωπηλατικού Κέντρου στην Κάρλα και ολοκλήρωση του Σκοπευτηρίου Ριζομύλου, είναι τα έργα που προκρίθηκαν.

Ο κ. Σκοτινιώτης, επεσήμανε ότι πρώτα θα φροντίσει σε πρώτη φάση να ενημερωθεί για το ύψος της χρηματοδότησης που θα διατεθεί για έργα στην πόλη και τη χρηματοδοτική τους «στέγη», ενώ ως δεύτερο βήμα, θα ζητήσει από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να πιέσει για την επίσπευση της υλοποίησης της πρότασης.

Στο πακέτο των προτεραιοτήτων σε έργα συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, κ.κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς και Γρηγόρης Ιγγλέσης, με τον πρώτο μάλιστα να προτείνει σθεναρή διεκδίκηση των έργων ακόμη και με αποκλεισμό του Δημαρχείου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Με την πρόταση του Δημάρχου συμφώνησαν και οι υπόλοιποι φορείς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Μοναδικές φωνές που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις, αυτές του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Μ. Ζουμπουλάκη και του εκπροσώπου του ΣΕΒ Δημ. Φιλίππου. Ο πρώτος χαρακτήρισε οξύμωρο να διεκδικεί ο Βόλος έργα ύψους 140 εκατομμυρίων  ευρώ, όταν η απώλεια της διοργάνωσης οφείλεται ακριβώς στην έλλειψη χρημάτων για τη δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών. Ο δε, κ. Φιλίππου, υποστήριξε ότι διεκδικητικό πλαίσιο μόνο από δημόσιους πόρους δεν θα έχει καμία τύχη στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, προτείνοντας προς τη Δημοτική Αρχή να αποτελέσει αιχμή των διεκδικήσεών της η ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης των απορριμμάτων και υδατικών πόρων, αλλά και η επίλυση του κυκλοφοριακού.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το