Τοπικά

«Ούτε απολύσεις, ούτε μειώσεις μισθών»

Ζήτησε ο Κώστας Αγοραστός από τις διοικήσεις των Συνδέσμων Βιομηχανιών Θεσσαλίας-Κεντρικής Ελλάδας

Στη Σκιάθο, στην εκδήλωση για τον Παπαδιαμάντη, σήμερα ο Περιφερειάρχης

Μήνυμα στους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας να μην προχωρήσουν ούτε σε απολύσεις προσωπικού, ούτε σε μειώσεις μισθών έστειλε ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στις συναντήσεις που είχε με τις διοικήσεις των Συνδέσμων Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

«Έχω εικόνα και ήχο της τοπικής οικονομίας. Γνωρίζω τις πιέσεις που υφίστανται σήμερα οι περισσότερες επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα πολλών και αλληλεπιδρώμενων συνήθως παραγόντων, όπως το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, η αυξημένη φορολογική επιβάρυνση, η ασυνέπεια του κράτους στις υποχρεώσεις του, η μείωση της κατανάλωσης και η έλλειψη ρευστότητας.

Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι οι επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να είναι πρωτοπόρες στην προσπάθεια να διαφυλαχθεί και να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή σ’ αυτήν την δύσκολη περίοδο. Στην κατεύθυνση αυτή θεωρώ ότι πρέπει να διατηρηθούν τόσο οι θέσεις εργασίας όσο και οι μισθοί», είπε χαρακτηριστικά ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός επαναβεβαίωσε ότι η αιρετή Περιφέρεια «στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα και κυρίως την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων» καθώς όπως σημείωσε «υπάρχουν επιχειρήσεις στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στην ελληνική, την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια αγορά. Χρειάζεται να στηριχθούν αυτές οι επιχειρήσεις αλλά και κυρίως να στηριχθούν νέες προσπάθειες που γίνονται και μπορούν να αυξηθούν. Χρειάζεται να επενδύσουμε στη γνώση και την καινοτομία καθώς και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας», τόνισε με έμφαση.

Ο κ. Κ. Αγοραστός διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας «συνδιαμορφώνει την πολιτική της με τους κοινωνικούς εταίρους» και έφερε ως παράδειγμα την δημόσια διαβούλευση για τον Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας, πρωτοβουλία που εξήραν οι διοικήσεις των δύο συνδέσμων.

Προανήγγειλε μάλιστα τη σύσταση στην αιρετή Περιφέρεια άτυπου συμβουλίου για την επιχειρηματικότητα, συμβούλιο που υποδέχτηκαν με ευμενή σχόλια οι Σύνδεσμοι.

Επιπρόσθετα, διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας «θα εξυπηρετούν τους επιχειρηματίες όπως και όλους τους πολίτες με διαφάνεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

Στη Σκιάθο, στην εκδήλωση

για τον Παπαδιαμάντη

Τη Σκιάθο επισκέπτεται σήμερα,  Κυριακή 23 Ιανουαρίου, ο αιρετός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προκειμένου να παρακολουθήσει το πνευματικό αφιέρωμα για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου ο κ. Κ. Αγοραστός θα επισκεφθεί δημόσιες υπηρεσίες και την αγορά της Σκιάθου, ενώ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και πολίτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το