Αθλητισμός

«Να κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό στα μάτια»

Τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» του Βόλου Σ. Τσιώλης

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα για να προσθέσει άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό της, για τους νέους παίκτες που ήρθαν στο σύλλογο, καθώς και για τις κινήσεις που γίνονται για την απόκτηση σέντερ φορ, αναφέρθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός στην αρχή των δηλώσεών του τόνισε:  «Το κλίμα εν όψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι πολύ ευχάριστο, αλλά όπως είπα και στους παίκτες μου, δεν θα πρέπει να βλέπουμε το δένδρο, αλλά  το δάσος. Και το δάσος είναι η κατάκτηση των 34 βαθμών που απαιτούνται για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Ακόμη υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, θα πρέπει να κυνηγάμε τους βαθμούς με όλες τις ομάδες, ανεξάρτητα από το πώς λέγεται ο αντίπαλος και τι χρώμα φανέλα φορά. Κοιτάζουμε να παίζουμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και ιδιαίτερα στην έδρα μας θα προσπαθήσουμε να έχουμε το απόλυτο, από εδώ και στο εξής. Μακάρι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, για να νιώσουμε πρώτα απ’ όλα ασφαλείς, καθώς θα βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στο στόχο μας.

Θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους Βολιώτες φιλάθλους και να δώσουμε την ευχαρίστηση και στον μεγαλομέτοχο, τον κ. Αχιλλέα Μπέο, να νιώσει ικανοποίηση για τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές που έχει επιλέξει, γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πάρα πολλά και σημαντικά πράγματα για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ως επαγγελματίες προπονητές και ποδοσφαιριστές, θα πρέπει να κοιτάζουμε την ουσία και αυτή έχει να κάνει με τους βαθμούς. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα αγωνιστούμε με πάθος για τη νίκη, γνωρίζοντας τη μεγάλη δυναμικότητα του αντιπάλου, ξεπερνώντας παράλληλα και τα προβλήματα που έχουμε από τις απουσίες βασικών παικτών.

Η ομάδα είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, έχουμε αφήσει στην άκρη τη μεγάλη επιτυχία επί της ΑΕΚ και με ενθουσιασμό και πίστη θα παίξουμε για την κατάκτηση των τριών βαθμών, όπως κάναμε στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ».

Στη συνέχεια ο κ. Τσιώλης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το πόσο προβληματίζει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει αξιοποιήσει την έδρα, έχοντας αποσπάσει περισσότερους βαθμούς μακριά από το Βόλο, απ’ ότι στο Πανθεσσαλικό:

«Σίγουρα μας προβληματίζει η δυστοκία που έχει η ομάδα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έχει πολύ καλή απόδοση στα παιχνίδια έδρας και στατιστικά δημιουργεί φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία. Το μέλημά μας είναι, πέρα από τη δημιουργία των ευκαιριών, να μπορούμε να φτάνουμε πιο εύκολα στο γκολ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα εντός έδρας παιχνίδια έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες που έρχονται σο Βόλο, παίζουν με ενισχυμένη άμυνα και αγωνίζονται με αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά όμως, δημιουργούμε φάσεις, υπό πίεση και με τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται κοντά στην περιοχή.

Αντίθετα, παίζοντας με πιο ποιοτικές ομάδες, οι οποίες αγωνίζονται πιο ανοιχτά, μπορούμε και δημιουργούμε πιο πολλές ευκαιρίες. Το ζήτημα είναι να τελειώσουμε με επιτυχία τις φάσεις που κάνουμε στην επίθεση».

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου, όπως συνέβη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν οι ψηλοί αμυντικοί που διαθέτει η ομάδα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα γρήγορο παίκτη, όπως είναι  ο Μιραλάς: Όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τους κεντρικούς αμυντικούς, τότε προσπαθούμε να περιορίσουμε τη δραστηριότητα ενός γρήγορου παίκτη στο χώρο.

Βεβαίως, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Μιραλάς ήταν πολύ κινητικός και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Παρόλα αυτά όμως είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και αν ξεκινήσει ο Τζιμπούρ στην ενδεκάδα. Δουλεύουμε την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα, όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία και αν μη τι άλλο πιστεύω ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιώς δεν θα βρουν κενούς χώρους. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα, η οποία πιέζει, είναι καλή στο συνδυαστικό παιχνίδι και σε κλειστούς χώρους. Θα πρέπει να κοιτάξουμε από που ξεκινά η επίθεση του Ολυμπιακού, ποιοι παίκτες από την άμυνα, όπως για παράδειγμα οι Τοροσίδης και Ραούλ Μπράβο μεταφέρονται στην επίθεση και δημιουργούν αριθμητική υπεροχή και με ποιο τρόπο θα περιορίσουμε τον Ιμπαγάσα, που είναι ο συνδετικός κρίκος της άμυνας και της επίθεσης και ο οργανωτής του παιχνιδιού».

Για το αν ο Βραζιλιάνος Τικάο διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα: «Η μπλε κάρτα του παίκτη έχει έρθει και προβληματίζομαι σοβαρά αν θα τον χρησιμοποιήσω ή όχι από την αρχή του παιχνιδιού. Θα περιμένω να δω και την αυριανή (σημ. σημερινή) προπόνηση, όπου και θα δοκιμάσουμε την τακτική που θα εφαρμόσουμε. Είναι, πάντως, πολύ πιθανό να ξεκινήσει στην ενδεκάδα, ιδιαίτερα αν δεν μπορέσει να παίξει, ως βασικός, ο Ουμπίντες».

Για το αν έχει εντοπίσει μειονεκτήματα στο παιχνίδι του αντιπάλου, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός Βόλου: «Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Πειραιώς μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε ένα τρόπο παιχνιδιού που θα μας δώσει πλεονεκτήματα στην επίθεση. Το πρόβλημα για μας θα έχει να κάνει με τις στημένες φάσεις, όταν μάλιστα ένας διαιτητής είναι επιρρεπής στο να δίνει εύκολα φάουλ. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός στις στημένες φάσεις και έχει εξαιρετικούς παίκτες στο ψηλό παιχνίδι. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον αντίπαλο».

Για το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη, όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται για την απόκτηση σέντερ φορ: «Έχουν γίνει αρκετές επαφές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε έναν ποδοσφαιριστή στη γραμμή κρούσης που θα μας κάνει πιο δυνατούς στην επίθεση. Ευελπιστώ, πως μέχρι την Δευτέρα θα αποκτήσουμε τον επιθετικό που κυνηγάμε, γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί υπάρχουν ομάδες κάτω από εμάς στη βαθμολογία, που περιμένουν πως και πως το στραβοπάτημά μας».

Για το πόσο οι νέοι παίκτες που ήρθαν στον Ολυμπιακό βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και αν μπορούν να κερδίσουν θέση στην ενδεκάδα: «Το σύστημα και η τακτική στηρίζεται πάντα στις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών. Αν δεν είχαμε αυτή τη μέγιστη ικανότητα στα τρεξίματά μας, δεν θα μπορούσαμε να πρεσάρουμε τόσο αποτελεσματικά. Το πρόβλημα που έχουν οι παίκτες που έρχονται στον Ολυμπιακό έχει να κάνει με τη χημεία. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα και να δουν τα χαρακτηριστικά του κάθε συμπαίκτη του. Για να μπορέσουν και αυτοί να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό είναι το δύσκολο. Γιατί κατά τα άλλα φροντίσαμε να αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές που είχαν ενεργό συμμετοχή στις ομάδες τους και διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το