Αθλητισμός

«Μύλος» με τη συμμετοχή του Μιραλάς

Εν όψει του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» για τη Σούπερ Λιγκ

Σπουδαίο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Άρη και στον Ολυμπιακό περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει με δύο αγωνιστικές τον Κέβιν Μιραλάς ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να καταθέτουν έφεση, η οποία συζητείται σήμερα το πρωί. Η συμμετοχή του Βέλγου επιθετικού στο παιχνίδι θα κριθεί μετά την απόφαση που θα πάρει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Στη Ν. Σμύρνη ο Πανιώνιος θα παίξει στις 17.15 με τον ΠΑΟΚ, ενώ στην Κρήτη την ίδια ώρα ο Εργοτέλης θα υποδεχθεί την Καβάλα

Άρης-Ολυμπιακός

Στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στον Άρη δοκιμάζεται σήμερα στις 19.30 ο Ολυμπιακός με στόχο τη νίκη που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει άλλο ένα σταθερό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

O Ολυμπιακός άσκησε έφεση στην απόφαση της ΕΠΟ να τιμωρήσει με δύο αγωνιστικές τον Κέβιν Μιραλάς και από το αποτέλεσμα της εκδίκασης της υπόθεσης, σήμερα το πρωί, θα κριθεί αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα τον έχει στη διάθεσή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη.

Ο Iσπανός προπονητής υπολόγιζε τον Βέλγο για την κορυφή της επίθεσης, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Δηλαδή την ΕΠΟ, που ενημέρωσε χθες τον Ολυμπιακό ότι τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές εξαιτίας της αποβολής του στο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα.

Με βάση το φύλλο αγώνα, που έκανε λόγο για «βίαιη απώθηση αντιπάλου», στον Ολυμπιακό γνώριζαν ότι ο Μιραλάς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική την οποία και εξέτισε στο προηγούμενο ματς με την Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός επικαλέστηκε την παράγραφο 6 του άρθρου 10 του ΚΑΠ, το οποίο αναφέρει: «Η παραπάνω απόφαση εκδίδεται μέσα σε επτά ημέρες αφότου διαπράχθηκε η παράβαση. Αν δεν εκδοθεί απόφαση ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται μέχρι την έκδοσή της και το υπόλοιπο της ποινής εκτίεται μετά την έκδοση αυτής της απόφασης, που κοινοποιείται υποχρεωτικά σε 24 ώρες».

Στον αγωνιστικό τομέα, οριστικά χωρίς τον Μιχάλη Σηφάκη θα αντιμετωπίσει ο Άρης τον Ολυμπιακό στο σημερινό παιχνίδι. Ο 26χρονος τερματοφύλακας τραυματίστηκε στο ματς της Εθνικής με τον Καναδά και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι την Τρίτη.

Κάτω από τα δοκάρια του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό θα αγωνιστεί ο Μάρκος Βελλίδης. Η αποστολή του Άρη για την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» θα αποτελείται από τους: Βελλίδης, Χουάνμα, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Τόχα, Φατί, Μενδρινός, Κόκε, Οριόλ, Πρίττας, Μπομπαντίγια, Σακάτα, Τσέζαρεκ, Μίσελ, Πορτίγια, Ντανίλο, Τσεζνάουσκις, Καστίγιο.

Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν με 20 παίκτες στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή και τον Κέβιν Μιραλάς. Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Τοροσίδης ξεπέρασε την ίωσή του και τέθηκε στη διάθεση του Βάσκου τεχνικού, ενώ ανησυχία προέκυψε με τον Αριέλ Ιμπαγάσα, που αποχώρησε από την προπόνηση και η συμμετοχή του θα κριθεί σήμερα. Ο Ποδοσφαιριστής νιώθει σφίξιμο στο γαστροκνήμιο, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, όμως η κατάσταση του ποδοσφαιριστή θα επανεκτιμηθεί σήμερα και τότε θα αποφασιστεί αν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Η αποστολή είναι η εξής: Νικοπολίδης, Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Πάντελιτς, Ριέρα, Ζαϊρί, Γ. Παπαδόπουλος, Τζιμπούρ, Ρόμενταλ, Μιραλάς, Ντουντού.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Στη Ν. Σμύρνη στις 17.15 ο Πανιώνιος παίζει με την «πλάτη στον τοίχο» απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς θέλει πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Έλληνας άσος, εξετάστηκε εκ νέου από το ιατρικό επιτελείο του Πανιωνίου, όπου αποφασίστηκε να μην τεθεί στην διάθεση του Τάκη Λεμονή, καθώς δεν έχουν υποχωρήσει οι πόνοι στην μέση του, μια και δεν κατάφερε να προπονηθεί κανονικά χθες.

Οι παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Τάκης Λεμονής είναι οι: Μάχο, Παναγόπουλος, Μπάλαμπαν, Κούκετς, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης, Σιόβας, Όμο, Κρικβέλια, Σαλαλί, Γκαλίτσιος, Σβέρκος, Γιόνσον, Σάμαρης, Πούπο, Κούρντι, Βαρό. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Λάτκα

Όσον αφορά στην προπόνηση, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Λατκά, Κοντοές και Κουμορτζί.

Ο ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να θέσει ο ΠΑΟΚ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος είναι η μείωση της διαφοράς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στους 13 βαθμούς. Προς αυτή τη κατεύθυνση, ο «Δικέφαλος» δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει βαθμούς και με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Μάκης Χάβος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα που παρέταξε στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Αρίας, Ελ Ζαρ, Ετο, Γκαρσία, Ιβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς.

Επίσης, σήμερα στις 17.15 στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης θα υποδεχθεί την Καβάλα σ’ ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δίνουν τη μάχη για την κατάκτηση της νίκης.

Αύριο το ντέρμπι

ΠΑΟ-ΑΕΚ

Από τα αυριανά παιχνίδια δεσπόζει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα θέλει μόνο τη νίκη και ταυτόχρονα ήττα του Ολυμπιακού στο «Βικελίδης» για να μειώσει τη διαφορά των επτά βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας. Σημαντικό παιχνίδι είναι και αυτό ανάμεσα στη Λάρισα και στον Ολυμπιακό Βόλου. Η ΑΕΛ θέλει αποκλειστικά τους τρεις βαθμούς για να ενισχύσει την προσπάθεια της για την παραμονή στην κατηγορία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:

Σάββατο

Εργοτέλης-Καβάλα 17.15

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 17.15

Άρης-Ολυμπιακός 19.30

Κυριακή

Κέρκυρα-Πανσερραϊκός 15.00

Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 15.00

Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου 17.15

Ξάνθη-Ατρόμητος 17.15

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 19.30

Η βαθμολογία

(Σε 21 αγώνες)

1. Ολυμπιακός Π.       40-9     54
2. Παναθηναϊκός         34-14   47
3. ΠΑΟΚ        23-19   34
4. ΑΕΚ            32-23   33
5. Καβάλα       23-19   31
6. Άρης            13-17   28
7. Εργοτέλης   19-24   28
8. Ολυμπιακός Β.        22-19   28
9. Ατρόμητος  22-23   26
10. Ηρακλής    17-21   26
11. Ξάνθη        18-24   24
12. Κέρκυρα   17-25   24
13. Πανιώνιος 13-24   21
14. Αστέρας Τριπ.       14-20   21
15. Λάρισα      15-26   18
16. Πανσερραϊκός       18-33   16

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το