Αθλητισμός

«Μοναδικό αποτέλεσμα η νίκη»

Τόνισε ο Φερνάντο Σάντος εν όψει του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την Κροατία

 

 

Στη σημασία του αγώνα της Εθνικής κόντρα στην Κροατία (7/11) αναφέρθηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως η νίκη είναι μονόδρομος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, προκειμένου η Ελλάδα να δώσει το «παρών» στα τελικά του EURO 2012.

«Από την κλήρωση είχαμε πει ότι αυτά τα δύο παιχνίδια με την Κροατία θα είναι και τα πιο σημαντικά για την πρώτη θέση και αν θυμάστε καλά μετά την ισοπαλία στην Κροατία είχαμε πει ότι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα αυτό, επειδή μας δίνει τη δυνατότητα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, όταν θα φτάσουμε εδώ πέρα να είναι καθοριστικό για εμάς και να εξαρτάται μόνο από εμάς.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς. Είναι δύο μεγάλες ομάδες στον ευρωπαϊκό χώρο. Εμείς παίζουμε εντός έδρας, μπροστά στους οπαδούς μας και πιστεύω ότι το γήπεδο θα γεμίσει και θα μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμαστε, κάτι που μπορεί να αποβεί πολύ θετικό για εμάς. Το μοναδικό αποτέλεσμα για εμάς είναι η νίκη, όπως έτσι κι αλλιώς θεωρώ ότι σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη και αυτό το ματς δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Ωστόσο σε αυτό το παιχνίδι η νίκη αποκτά τη σημασία ότι θα είμαστε πάρα- πάρα πολύ κοντά για να φτάσουμε στο βασικό μας στόχο, παρόλο που δεν πρέπει να υποτιμάμε το παιχνίδι με τη Γεωργία. Αλλά για να πρέπει να εξαρτιόμαστε να θέλουμε μόνο το παιχνίδι με τη Γεωργία θα πρέπει να κερδίσουμε πρώτα την Κροατία. Αυτό που είπα στους ποδοσφαιριστές μου είναι αυτό που λέω πάντα.

Να έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Έχω την πεποίθηση ότι οι παίκτες μου θα τα δώσουν όλα, τον καλύτερό τους εαυτό και να παίξουν με ηρεμία, με τη συνείδηση ότι είναι πάρα πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές και απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, οποιαδήποτε έδρα μπορούμε να παρουσιαστούμε για να πάρουμε τη νίκη.

Εμείς θα πρέπει να παρουσιάσουμε τη δική μας ταυτότητα, αυτή που έχουμε σκιαγραφήσει αυτόν τον καιρό. Δεν χρειάζεται να λέμε ότι αυτό είναι παιχνίδι θανάτου, που κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να το κάνουμε και πιστεύω ότι θα το κάνουμε».

Για τη επιστροφή Χαριστέα: «Όπως όλοι ξέρετε ο Χαριστέας έχει παίξει δύσκολα ματς με την Εθνική για πάρα πολλά χρόνια και ήταν η σημαία, για κάποιο διάστημα δεν βρισκόταν στην Εθνική ή δεν έπαιζε, ή δεν είχε σύλλογο, ή αν είχε δεν αγωνιζόταν και για μένα είναι κανόνας να μην παίρνω στην ομάδα, παίκτες που δεν έχουν σύλλογο. Τώρα έχει ομάδα και έχει ξεκινήσει πολύ καλά, οπότε είναι φυσιολογικό να κληθεί στην ομάδα. Μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, είναι πολύ δυνατός, θεωρώ ότι έχει μεγάλη χρησιμότητα»

 

Επέστρεψε

ο Χαριστέας

Στην αποστολή για τους αγώνες που ακολουθούν με Κροατία (εντός) και Γεωργία (εκτός), στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012 συμπεριλήφθηκε ο Άγγελος Χαριστέας. Οι εμφανίσεις του Έλληνα επιθετικού με τον Παναιτωλικό δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος αποφάσισε, μετά τον Φάνη Γκέκα, να τον επαναφέρει στη «γαλανόλευκη», για πρώτη φορά από το 2010.

Η αποστολή της Εθνικής θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης και θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για τα παιχνίδια που ακολουθούν και από τα οποία θα κριθεί αν θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου της και παράλληλα την απευθείας πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2012 σε Ουκρανία και Πολωνία ή θα καταταγεί δεύτερη και θα πάει στα μπαράζ, αν και υπάρχει ενδεχόμενο να προκριθεί ως καλύτερη δεύτερη.

Οι υπόλοιποι παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα που κάλεσε ο Πορτογάλος τεχνικός είναι οι Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Ζαραδούκας, Παπαδόπουλος Αβραάμ, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Αθανασιάδης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Μάκος, Βύντρα.

Σε αυτούς θα προστεθούν και οι «λεγεωνάριοι» Τζόρβας, Χιώτης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Σαμαράς, Γκέκας, Κονέ και Πέτσος που είχαν γίνει γνωστοί από την προηγούμενη εβδομάδα και από τους οποίους κόπηκαν οι Τζαβέλλας και Πλιάτσικας.

Σε σχέση με την αποστολή των αγώνων με Ισραήλ και Λετονία δεν κλήθηκαν οι Μανιάτης, Καφές, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης, Γεωργιάδης, Νίνης και Σηφάκης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το