Photo Gallery, Τοπικά

«Κτύπησαν» και πάλι οι ληστές ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων

71χρονη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου το νέο θύμα τους

 

 

Με όπλα και καλυμμένα πρόσωπα της πήραν 3.550 Ε και κοσμήματα

 

Παρακολουθούσε ανυποψίαστη τηλεόραση, τις πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά της στο σαλόνι του σπιτιού της δύο άγνωστοι άντρες με καλυμμένα πρόσωπα και όπλα στα χέρια. Η ανυποψίαστη μοναχική γυναίκα, 71 ετών, η οποία διαμένει σε διώροφη κατοικία στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου (πάνω από την οδό Πολυμέρη) είναι το τελευταίο θύμα των ληστών που «κτύπησαν» για ακόμη μία φορά με θρασύτητα. Οι δύο ληστές εισήλθαν στο σπίτι της γυναίκας από ανασφάλιστη πόρτα – όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα – κατά το χρονικό διάστημα από τη μία τα ξημερώματα έως τις 3.30 το πρωί της περασμένης Κυριακής.

 

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Φορούσαν μαντίλια στο πρόσωπο και καπέλα τύπου jokey, αλλά και γάντια. Στα χέρια κρατούσαν πιστόλι και μαχαίρι. Εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα, στην κύρια είσοδο, του σπιτιού. Μπήκαν στο εσωτερικό και αντικρίζοντας την ηλικιωμένη την απείλησαν με τα όπλα που κρατούσαν. Της ζήτησαν να τους υποδείξει το σημείο φύλαξης χρημάτων. Στο συρτάρι της ντουλάπας βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 250 ευρώ. Στη συνέχεια και επειδή, προφανέστατα, δεν πείστηκαν πως η γυναίκα διαθέτει μόνο αυτά τα χρήματα, την ανάγκασαν να τους αποκαλύψει σε ποιο άλλο σημείο του σπιτιού είχε φυλαγμένα χρήματα ή κοσμήματα. Κάτω από την απειλή των όπλων, η γυναίκα αναγκάστηκε να συνεργαστεί μαζί τους. Οι δράστες άρχισαν να ερευνούν τους χώρους του σπιτιού. Τελικά από συρτάρια επίπλου κρεβατοκάμαρας πήραν το χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ και κοσμήματα, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 5.000 ευρώ. Οι ληστές έκοψαν το καλώδιο της σταθερής συσκευής του τηλεφώνου και έφυγαν. Μαζί τους πήραν και το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, ώστε να μην μπορέσει άμεσα να ενημερώσει την Αστυνομία.

Όπως φέρεται να ανέφερε στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, συνεργάστηκε μαζί τους λόγω φόβου. Οι δράστες μιλούν καλά ελληνικά και στην προκειμένη περίπτωση ζήτησαν τα χρήματα, ενώ δεν την κτύπησαν για να τους αποκαλύψει το σημείο φύλαξης, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις ληστείας και επίθεσης σε βάρος ηλικιωμένων μοναχικών ατόμων.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου επισημαίνουν πως «υπάρχουν ακόμη πολίτες, οι οποίοι φαίνεται να μην ανησυχούν ιδιαίτερα και αυτό τους καθιστά ευκολότερο στόχο, αφού δεν λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης». Η περίπτωση της 71χρονης είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική, καθώς προκύπτει πως η γυναίκα δεν ασφάλιζε την πόρτα της και οι δράστες σίγουρα το γνώριζαν, καθώς φαίνεται να παρακολουθούν τα θύματά τους πριν τα «κτυπήσουν».

Η ληστεία σε βάρος της 71χρονης προστέθηκε στην ήδη μακρά λίστα των ληστειών ηλικιωμένων και μοναχικών ατόμων της τελευταίας διετίας. Ανοικτές είναι για τους αστυνομικούς 35 τουλάχιστον υποθέσεις επίθεσης και ληστείας ηλικιωμένων μέσα στα σπίτια τους. Τέσσερις υποθέσεις είναι θανατηφόρες. Ανοικτή παραμένει η δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία, πρόσφατα, της 55χρονης γυναίκας στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου Ιωλκού.

Οι αστυνομικοί φέρεται να θεωρούν πως πρόκειται – στις περισσότερες τουλάχιστον υποθέσεις- για τους ίδιους δράστες. Η μεθοδολογία είναι ίδια, εισβάλλουν στα σπίτια πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες και φεύγοντας κόβουν το καλώδιο της τηλεφωνικής συσκευής. Η 71χρονη φάνηκε «τυχερή», καθώς οι δράστες δεν την κτύπησαν, όπως σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εντείνονται για τη σύλληψη των αδίστακτων ληστών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

Μοιραστείτε το