Photo Gallery, Αθλητισμός

«Ερυθρόλευκος» ο Πλέβα

Σε συμφωνία με τον 27χρονο διεθνή Σλοβάκο αμυντικό ήρθε ο Ολυμπιακός Β.

 

Ο Ντάλιμπορ Πλέβα (δεξιά) αναμένεται να φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού Β.

 

 

 

Στην απόκτηση του Ντάλιμπορ Πλέβα προχωρά η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Πρόκειται για Σλοβάκο δεξιό οπισθοφύλακα, με τον οποίο η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου ήρθε σε προφορική συμφωνία. Ο ποδοσφαιριστής έρχεται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να υποβληθεί σε εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα στην Πορταριά.

Ο Πλέβα γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1984 και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ, ενώ μπορεί να παίξει και ως δεξιός χαφ. Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιξε στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, έχοντας να επιδείξει 48 συμμετοχές και δύο γκολ. Για έξι χρόνια, από το 2003 έως το 2009, φόρεσε τη φανέλα της Ντούμπνιτσα (150 συμμετοχές, ένα γκολ), ενώ είναι και επτά φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Σλοβακίας.

Ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό Βόλου προχωράει, ενώ το κλίμα στην ομάδα δεν φαίνεται να επηρεάζεται από την υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια. Η διοίκηση της ΠΑΕ συνεχίζει τις κινήσεις της σε όλους τους τομείς, εκφράζοντας τη σιγουριά πως ο σύλλογος δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την άφιξη του Ματίας Πατσέκο από την Αργεντινή. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στη συνέχεια θα υποβληθεί σε εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις, πριν υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Στον Ολυμπιακό διαψεύδουν πως ασχολούνται με την περίπτωση του Βραζιλιάνου επιθετικού της Σετούμπαλ, Πίτμπουλ, ωστόσο ο πορτογαλικός Τύπος επιμένει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Record, ο Ολυμπιακός Βόλου προσφέρει 500 χιλιάδες ευρώ στην Γκιμαράες για τον πρώην επιθετικό της Πόρτο, ενώ από την πλευρά του ο πορτογαλικός σύλλογος ζητάει τα διπλάσια χρήματα για να παραχωρήσει τον 29χρονο στράικερ.

Στο δημοσίευμα ωστόσο γίνεται λόγος για επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στον Βόλο, καθώς ο Ολυμπιακός προσφέρει στον Πίτμπουλ τα διπλάσια χρήματα από εκείνα που παίρνει στην Σετουμπάλ και θα συναντηθεί με την διοίκηση της ομάδας του για να συζητήσουν για το ενδεχόμενο παραχώρησης του.

Ακόμη και να υπήρχε ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Πίτμπουλ, το υψηλό του κασέ κάνει απαγορευτική τη μετακίνησή του στους «ερυθρόλευκους».

 

Αντίστροφη μέτρηση

για το Γιουρόπα Λιγκ

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν το μυαλό τους και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η ευρωπαϊκή συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» θεωρείται δεδομένη. Η ΟΥΕΦΑ έχει αποστείλει από τις 17 Ιουνίου έγγραφο συμμετοχής της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και δεν έχει παρθεί κάποια άλλη απόφαση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, από τότε που ξέσπασε η υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στο σημερινό πρώτο παιχνίδι της Ραντ με την Τρε Πένε στο Βελιγράδι για τον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί σε μία εβδομάδα, στις 7 Ιουλίου στο Σαν Μαρίνο και η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό εντός έδρας στις 14 Ιουλίου.

Όσον αφορά τον επαναληπτικό, αυτός θα γίνει κανονικά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, καθώς οι εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα προχωρούν με γοργό ρυθμό και ο αγωνιστικός χώρος θα είναι έτοιμος να φιλοξενήσει στις 21 Ιουλίου το ευρωπαϊκό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Παράλληλα, γίνονται και μια σειρά από εργασίες στα αποδυτήρια και σε άλλους χώρους του Σταδίου.

 

Η προετοιμασία

Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» στο Πήλιο, με τους παίκτες να «καταπίνουν» πολλά χιλιόμετρα και να δουλεύουν σκληρά στις προπονήσεις. Ο Χαλίφα Σανκαρέ προπονείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, καθώς μόλις προχθές ενσωματώθηκε με την ομάδα. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού θα είναι έτοιμος να βοηθήσει τον σύλλογο.

 

Λάτρης

της επίθεσης

ο Γκράθια

Ο Χάβι Γκράθια έχει κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου με τη δουλειά στις προπονήσεις και με την προσωπικότητά του. Μαζί με τους συνεργάτες του εργάζονται σκληρά, προσπαθώντας να περάσουν στην ομάδα ένα σύγχρονο μοντέλο ποδοσφαίρου. Ο Ισπανός τεχνικός είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι προπονητές που προέρχονται από την ισπανική σχολή ποδοσφαίρου.

Η φιλοσοφία του, ως προπονητής, είναι οι παίκτες να μαρκάρουν ψηλά, η ομάδα να αναπτύσσεται από τα άκρα και για το λόγο αυτό θέλει να υπάρχουν γρήγοροι μεσοεπιθετικοί. Του αρέσει η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και αυτό που ζητά από τους ποδοσφαιριστές είναι να παίζουν με τη μπάλα κάτω. Οι αντεπιθέσεις είναι σήμα κατατεθέν του Ισπανού τεχνικού, ενώ το σύστημα που αρέσκεται να εφαρμόζει είναι κυρίως το 4-2-3-1, αλλά και το 4-4-2.

Αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονταν οι «ερυθρόλευκοι» την περσινή χρονιά, θα δούμε ότι δεν αλλάζει η φιλοσοφία παιχνιδιού της ομάδας. Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να αναθέσει στον Χάβι Γκράθια την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου η τεχνική ηγεσία να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Το στοίχημα, ωστόσο, για τον Χάβι Γκράθια και τους συνεργάτες του είναι να καταφέρουν ο Ολυμπιακός να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη και στο Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι τις 14 Ιουλίου όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν το πρώτο τους ευρωπαϊκό ματς, είτε με την Ραντ Βελιγραδίου (το πιθανότερο), είτε με την Τρε Πένε μεσολαβούν μόλις δύο εβδομάδες.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και όπως είναι φυσικό η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Το θετικό, πάντως, είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα βασιστούν στον περσινό βασικό κορμό και δεν χρειάζεται να μονταριστεί η ομάδα από την αρχή.

Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν σκληρά καθημερινά στις προπονήσεις, έτσι ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το