Αθλητισμός

«Εκτέλεση» από τα 40 μέτρα

Η Νίκη δέχθηκε ένα ..απίθανο γκολ και έχασε με 1-0 από την Καλλονή στη Μυτιλήνη

Με πολύ …φτηνό τρόπο η Νίκη έχασε το ντέρμπι της Μυτιλήνης. Οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν 1-0 από την Καλλονή με γκολ που σημείωσε ο Αποστολίδης σουτάροντας από τα …40 μέτρα στο 78’. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η βολιώτικη ομάδα έμεινε οκτώ βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση, που οδηγεί απευθείας στη Football League.

Ήττα με οδυνηρές συνέπειες γνώρισε χθες η Νίκη. Πιο συγκεκριμένα έχασε με 1-0 από την Καλλονή και πλέον απέχει οκτώ βαθμούς από την κορυφή του βορείου ομίλου της Football League 2.

Αυτό που στεναχωρεί ακόμη περισσότερο τους «κυανόλευκους» είναι ο τρόπος με τον οποίο προήλθε αυτό το αποτέλεσμα. Η μοίρα του ντέρμπι κρίθηκε με ένα γκολ που μπήκε από το …πουθενά. Ο Αποστολίδης δοκίμασε την τύχη του λίγο κάτω από τη γραμμή του κέντρου, η μπάλα βρήκε τον Μαϊστρέλλη, άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Τάσσο.

Η ήττα αδικεί σίγουρα την προσπάθεια που κατέβαλε το συγκρότημα του Απόστολου Χαραλαμπίδη, κάτι που προς τιμήν του παραδέχθηκε μετά το τέλος του αγώνα και ο Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Καλλονής. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι και στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, που είχε πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης, η ομάδα της Μυτιλήνης είχε κερδίσει με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο περίπου τρόπο, δηλαδή μ’ ένα μακρινό βολέ του Μακρίδη σε κοντινό χρονικό σημείο του αγώνα (72’).

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης επέλεξε ένα συντηρητικό σχήμα, κάτι απόλυτα λογικό καθώς απέναντί του είχε την πρωτοπόρο του ομίλου. Μάλιστα στη βασική ενδεκάδα βρέθηκε ο Σταμάτης Καλαμιώτης, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση με τα κυανόλευκα χρώματα. Ντεμπούτο επίσης -στο φετινό πρωτάθλημα- πραγματοποίησε και ο Κώστας Κιπτίου, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Βαγγέλη Στουρνάρα στο 62ο λεπτό.

Ο Καστοριανός τεχνικός προτίμησε σύστημα 4-1-4-1 έχοντας τον Φώτη Τάσο κάτω από τα γκολπόστ, τους Κώστα Καρακώστα, Νίκο Παπαδήμα, Βαγγέλη Μαϊστρέλλη και Δημήτρη Τσερκέζο (από δεξιά προς τα αριστερά) στην άμυνα, τον Σταμάτη Καλαμιώτη μπροστά από τους δύο σέντερ μπακ, ενώ στην ίδια ευθεία στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Βαγγέλης Στουρνάρας (δεξιά), Γιάννης Τσάγγαρης (αριστερά), Ανέστης Νάστος και Παναγιώτης Πετράς (στον άξονα). Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Άντε Ντάνισιτς.

Ανώτερη η Νίκη

στο α’ ημίχρονο

Με το παραπάνω σχήμα η Νίκη κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και στο πρώτο 20λεπτο περιόρισε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα το τερέν είχε μετατραπεί σε …βούρκο εξαιτίας της βροχής που έπεφτε καταρρακτωδώς από χθες το πρωί και σταμάτησε λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης.

Μόλις στο 4’ ο Πετράς εκτέλεσε φάουλ, ο Καλαϊτζίδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, αλλά το κοντινό σουτ του Μαϊστρέλλη κόντραρε σε σώματα αμυνομένων. Κατόπιν η μπάλα κατέληξε στον Τσερκέζο, ο οποίος όμως συνελήφθη σε θέση οφσάιντ.

Νέα σπουδαία φάση για τη Νίκη στο 11’. Ο Πετράς εκτέλεσε πλασαριστά ένα φάουλ προς τον Μαϊστρέλλη, που σούταρε δυνατά για να περάσει η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καλαϊτζίδη.

Η βολιώτικη ομάδα άγγιξε το 0-1 και στο 35’. Ο Πετράς έκλεψε την μπάλα από τον Μήτση και μπήκε στην αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε με διπλή προσπάθεια από τον Καλαϊτζίδη.

Γρήγορη αντεπίθεση της Νίκης στο 43’ με τον Στουρνάρα να εμβολίζει την αντίπαλη οπισθοφυλακή από τα δεξιά και να βγάζει επικίνδυνη σέντρα-σουτ, αλλά ο Βαλιός ήταν σε επίκαιρη θέση και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Καλλονή είχε το ρόλο του κομπάρσου και φάνηκε μόνο σε δύο περιπτώσεις: Στο 19’ ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ από πλεονεκτική θέση αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Βλαστέλλης έκλεψε την μπάλα και τη γύρισε προς το σημείο του πέναλτι. Εκεί βρισκόταν ο Καρτάλης, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή ανακόπηκε από τους αμυντικούς της Νίκης.

Απίστευτο γκολ

έκρινε το ντέρμπι

Η αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα. Η Καλλονή μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σύγκριση με το πρώτο μέρος.

Αυτό φάνηκε να αιφνιδιάζει τη Νίκη, η οποία έχασε τον έλεγχο του αγώνα. Τώρα ήταν η σειρά της να περιοριστεί σε αμυντικά καθήκοντα προσπαθώντας να αναχαιτίσει τις αντίπαλες επιθέσεις.

Παρά την πίεση που άσκησε το συγκρότημα της Λέσβου, δεν μπορούμε να πούμε ότι δημιούργησε πολλές μεγάλες ευκαιρίες στην εστία του Τάσσου. Πάντως στο 58’ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Βλαστέλλης σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Στην επόμενη φάση είχαμε νέο σουτ του Λώττα, το οποίο απέκρουσε ο Τάσσος.

Μετά το 60’ η πίεση της Καλλονής κάμφθηκε σε κάποιο βαθμό, αλλά συνέχισε να έχει την εδαφική υπεροχή. Έτσι τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς να σημειωθεί κάτι το ιδιαίτερο, αλλά με τους «κυανόλευκους» να μην μπορούν να βγουν σωστά στην κόντρα.

Έτσι φτάσαμε στο 74’ όταν ο Αποστολίδης, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον δυνατό άνεμο που φυσούσε στο στάδιο «Κώστας Κεντέρης», έπιασε μακρινό βολέ από πολύ μακρινή απόσταση, το οποίο εξουδετέρωσε ο Τάσσος. Ωστόσο ο Βολιώτης πορτιέρο φάνηκε να αιφνιδιάζεται τέσσερα λεπτά αργότερα. Ήταν το 78’ όταν ο Αποστολίδης δοκίμασε πάλι το πόδι του από απόσταση …40 μέτρων. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά κοντράροντας πάνω στον Μαϊστρέλλη, γεγονός που ξεγέλασε τον Τάσσο και κατέληξε στο βάθος της εστίας του.

Το 1-0 ήταν γεγονός και μάλιστα με τρόπο που σπάνια βλέπουμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Παρά το «σοκ» οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη αντέδρασαν και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Σ’ αυτό βοήθησε η είσοδος των Κιπτίου, Μπουσινάκη και Ναβαρέτε, οι οποίοι έδωσαν «φρεσκάδα» στο βολιώτικο συγκρότημα.

Μάλιστα στο 80’ ο Ναβαρέτε, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, απέτυχε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση. Είχε προηγηθεί ωραία ατομική ενέργεια και πάσα του Μπουσινάκη από τα δεξιά.

Η Νίκη έχασε δύο ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες. Πιο αναλυτικά στο 85’ ο Μαϊστρέλλης, ο οποίος στα τελευταία λεπτά προωθήθηκε στην επίθεση παίζοντας ως σέντερ φορ για να βοηθήσει την ομάδα του, έκανε το πλασέ, αλλά ο Καλαϊτζίδης απέκρουσε σωτήρια. Επίσης στο 90’ ο Μπουσινάκης έπιασε δυνατό σουτ, το οποίο κόντραρε στον Βαλιό που βρισκόταν μπροστά στην εστία.

Έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του κ. Βάτσιου με τους παίκτες και τους οπαδούς της Καλλονής να πανηγυρίζουν μια σπουδαία, όσο και ανέλπιστη με τον τρόπο που προήλθε, επιτυχία.

Στα αξιοσημείωτα και η παρουσία οκτώ ηρωικών φιλάθλων της Νίκης, οι οποίοι αψήφησαν το μακρινό ταξίδι και βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου «Κώστας Κεντέρης» για να ενισχύσουν την αγαπημένη τους ομάδα, με όλη τους τη δύναμη. Μάλιστα οι παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη αμέσως μετά τη λήξη κατευθύνθηκαν προς το μέρος που βρίσκονταν οι οπαδοί της Νίκης και τους χειροκρότησαν θέλοντας να τους ευχαριστήσουν για τη συμπαράστασή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. σύντομα θα πρέπει να σταματήσει η κακοτυχία που δερνει την Νίκη τον τελευταίο καιρό

Μοιραστείτε το