Αθλητισμός

«Καθοριστικό το δεύτερο γκολ»

Υποστήριξε ο Σάκης Τσιώλης για τη νίκη του Ολυμπιακού Β. επί της ΑΕΚ

Για την μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ, για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού Βόλου μίλησε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Σάκης Τσιώλης. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Δεν γίνεται κάθε μέρα ένα τέτοιο παιχνίδι και με τέτοιο σκορ. Ωστόσο βλέπουμε τα πράγματα με ηρεμία. Εγώ κοιτάζω πρώτα τους βαθμούς που αποκομίσαμε, αφού στα τελευταία ματς είχαμε μία δυστοκία. Ήρθε και η ήττα με τον ΠΑΟΚ που μας δυσκόλεψε στον πρώτο στόχο μας, που είναι η παραμονή. Όσον αφορά στο ματς με την ΑΕΚ ξέραμε ότι θα επιδιώξει μέσα από την κούραση που είχε από το Κύπελλο, όπως και εμείς άλλωστε, να βγει γρήγορα στην επίθεση, να βάλει ένα γρήγορο γκολ. Ήμασταν όμως προσεκτικοί και το δεύτερο γκολ του Ουμπίντες μας έδωσε τα ηνία του αγώνα. Σίγουρα η ΑΕΚ είχε και ψυχολογική κούραση από ένα σημείο και μετά, πέρα από τη σωματική. Μπορέσαμε να κάνουμε πιο πολλές πάσες και να την κουράσουμε. Ήταν κακό για εκείνη το χρονικό σημείο που δέχθηκε το δεύτερο γκολ. Αν αναλογιστούμε ότι έλειπε και ο Μανωλάς, ήταν μεγάλη η απώλεια του Δέλλα, ο οποίος έχει εμπειρίες, ξέρει να δίνει βάθος στην ομάδα και να την βγάζει μπροστά. Οπότε η Ένωση δεν είχε και εναλλακτικές λύσεις. Αν δούμε τα στοιχεία της στατιστικής, μετά τον Ολυμπιακό Πειραιώς, έχουμε την καλύτερη κατά κανόνα ανάπτυξη, δηλαδή η μπάλα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα και καταλήγει σε φάση, είτε μπει γκολ, είτε όχι. Όταν ανέβηκε η ΑΕΚ ψηλά, μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε στην κόντρα, όπου εκεί είμαστε αρκετά καλοί. Αφιερώνω αυτή την νίκη στους φιλάθλους του Βόλου. Το αξίζουν, με τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περίοδο της οικονομική κρίσης που διανύουμε».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου και το αγωνιστικό στιλ της ομάδας του είπε: «Όταν επανήλθαμε στην Σούπερ Λιγκ, είχα πει ότι μετά από 20 χρόνια δικαιούται ο κόσμος του Βόλου να δει από κοντά ομάδες που έβλεπε μόνο στην τηλεόραση. Εδώ που φτάσαμε είναι πολύ ουσιαστικό να διατηρηθούμε στην κατηγορία. Τόσο καιρό παίζαμε καλά και δεν σκοράραμε, οπότε λογικό είναι να φοβόμουν για το τι θα γινόταν όταν θα έρθουν τα δύσκολα ματς. Θέλουμε ο κόσμος μας να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και να βγάζουμε ένα στιλ παιχνιδιού θεαματικό. Έχουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, ο κόσμος ακολουθεί πιστά την ομάδα, ενώ η οργάνωση του συλλόγου και η διοίκηση με τον Αχιλλέα Μπέο είναι αρκετά καλή και μας βοηθάει να παίζουμε κατ’ αυτό τον τρόπο. Το βασικότερο χαρακτηριστικό μας είναι η ταχύτητα και η ομοιογένεια. Είμαστε κατά 80% η ομάδα της Β’ Εθνικής, όμως βελτιώσαμε αρκετά στοιχεία. Κάθε μέρα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Οι αυτοματισμοί μετράνε πολύ στο ποδόσφαιρο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποκτήσουμε ταχύτητα σκέψης».

Για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί δήλωσε: «Είναι υποχρεωτικό για εμάς, μετά από τις νίκες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κάνουμε υπερήφανους τους Βολιώτες. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε την πιο δυνατή ομάδα στο πρωτάθλημα. Το πρώτο ζητούμενο είναι ότι δεν πρέπει να κοιτάμε τα ονόματα, αλλά τους 34 βαθμούς. Από εκεί και πέρα κοιτάζουμε για το τι μπορούμε να πάρουμε από τον κάθε αντίπαλο. Δεν θα αλλάξουμε κάτι στο συγκεκριμένο ματς πάντως».

Και για τις μεταγραφές είπε: «Ο Ηλίας Σολάκης έχει καταπονηθεί, όπως και ο Μαρτίν. Μας λείπει ένας κεντρικός φορ, όπως ο Ροτζέριο που είχαμε. Και στην έδρα μας, όπου παίζουμε με δύο επιθετικούς παίζουν αναγκαστικά και οι δύο και δεν ξεκουράζονται ποτέ».

Τέλος, για το συμβόλαιό του και το μέλλον του στην ομάδα δήλωσε: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με τη διοίκηση γι’ αυτό το θέμα. Φέτος τελειώνει το διετές συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει, αλλά το μόνο που έχω στο μυαλό μου προς το παρόν είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Η αλήθεια είναι ότι μετά από κάποια χρόνια δεν κοιτάω το μέλλον. Κάθε ομάδα που αναλαμβάνω προσπαθώ να την πάω όσο πιο ψηλά μπορώ και να κερδίζω τις μεγάλες ομάδες για να αποδεικνύω τι αξίζουν οι Έλληνες προπονητές, οι οποίοι είναι αδικημένοι. Οι παράγοντες και οι πρόεδροι δεν ξέρουν από ποδόσφαιρο. Δεν έχουν κατά νου ότι η βαθμολογία των Ελλήνων προπονητών στην UEFA είναι ψηλά».

Χιμένεθ: Μας

…σκότωσαν με

τις αντεπιθέσεις

Στο μικρό ρόστερ που διαθέτει η ΑΕΚ και στην κούραση που είχε η ομάδα του από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης, απέδωσε την ευθύνη για την βαριά ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου τόνισε ότι τα γρήγορα γκολ «σκότωσαν» την ομάδα του. Ο Ισπανός τεχνικός μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Ήταν ένα κακό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι ψυχολογίας. Δύο ομάδες που κέρδισαν στο Κύπελλο πριν μερικές ημέρες. Δεχθήκαμε ένα γκολ από κακή λειτουργία της άμυνας και το δεύτερο γκολ ήρθε με τον τραυματισμό του Δέλλα. Από εκεί άρχισαν να βαραίνουν τα πόδια μας, με την κούραση την οποία είχαμε και τη δυσκολία του παιχνιδιού. Ήταν ένα ματς που θέλαμε να φρεσκάρουμε παίκτες, αλλά έχω πει πολλές ότι αυτοί ήμαστε. Έχουμε ένα ρόστερ πολύ μικρό σε αριθμό. Αν είχαμε πετύχει ένα γκολ θα ξεχνούσαμε την κούραση.

Μέσα στο 2011 έχουμε παίξει πέντε παιχνίδια και έχουμε χρησιμοποιήσει σχεδόν τους ίδιους παίκτες. Επίσης ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια στο Κύπελλο. Για μας ήταν μία… πέτρα στο κεφάλι. Είμαι στεναχωρημένος. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω νοιώσει τέτοιο αποτέλεσμα. Ειλικρινά εκείνα τα 13 λεπτά μας σκότωσαν στις αντεπιθέσεις. Θες να κάνεις επίθεση, δεν μπορείς και σε χτυπούν στην αντεπίθεση».

Για τη συνέχεια υπογράμμισε: «Έχουμε πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Υπάρχουν πολλοί που δουλεύουν για να το πετύχουμε αυτό. Όλες οι ομάδες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν τουλάχιστον δυο παίκτες σε κάθε θέση. Η ΑΕΚ έχει πολλά προβλήματα. Ο Δέλλας τραυματίστηκε γιατί τον έχω συνέχεια στην 11αδα, αλλά αν δεν τον βάλω ποιον να χρησιμοποιήσω;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το