Αθλητισμός

«Διπλό» η Νίκη στη Θεσσαλονίκη

Κέρδισε 1-0 τον Μακεδονικό για την 26η αγωνιστική της Football League 2

Μόνο το «τρίποντο» είχε ως στόχο η Νίκη στο χθεσινό παιχνίδι της με τον Μακεδονικό στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και το γκολ του Νάστου στο 8ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για τους «κυανόλευκους» που κέρδισαν με 1-0. Οι παίκτες του Βέλικο Ντόβενταν έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην ουραγό ομάδα του βορείου ομίλου της Football League 2 και δεν «κλώτσησαν» την ευκαιρία να πλησιάσουν τις προπορευόμενες ομάδες στην κατάταξη, όπως έκαναν σε προηγούμενους αγώνες. «Μελανό» σημείο για τη Νίκη η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες του Πετρά.

Εξ αρχής η Νίκη ήταν το φαβορί της χθεσινής αναμέτρησης. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να έρθει το τέταρτο φετινό «διπλό» μια και ο αντίπαλη ομάδα είναι η ασθενέστερη του ομίλου (με τη χθεσινή του ήττα ο Μακεδονικός έφτασε τις οκτώ στη σειρά, ενώ συμπλήρωσε 13 αγώνες χωρίς να πετύχει γκολ), ενώ το ματς διεξήχθη τυπικά κεκλεισμένων των θυρών, διότι η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης δεν είχε φροντίσει να σφραγιστούν εισιτήρια. Έτσι, όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες της Νεάπολης εισήλθαν σε αυτές χωρίς να πληρώσουν.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η νίκη θα ερχόταν ξεκούραστα, καθώς οι γηπεδούχοι ήθελαν βαθμό ή βαθμούς για λόγους γοήτρου. Αυτό είναι κάτι που γνώριζαν οι «κυανόλευκοι» που δεν έπεσαν στην παγίδα να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους. Έτσι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ και στη συνέχεια διαχειρίσθηκαν το προβάδισμά τους, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα να το χάσουν.

Με την κατάκτηση των τριών βαθμών η Νίκη «έπιασε» στην 5η θέση τον Εορδαϊκό, που υπέστη ήττα-σοκ στην Πτολεμαΐδα από τον Τύρναβο, ενώ η διαφορά της από Καλλονή και Γιαννιτσά που μοιράζονται στην 3η θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ ανόδου, μειώθηκε στους δύο βαθμούς.

Βέβαια, σε σχέση με τη Νίκη η Καλλονή έχει δύο αγώνες λιγότερους, διότι η ομάδα της Λέσβου «χρωστά» το ματς με τον Μέγα Αλέξανδρο και έχει κάνει και το ρεπό του Β’ γύρου, ενώ και τα Γιαννιτσά, που χθες έχασαν από τους Πόντιους Κατερίνης, έχουν παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο, διότι επίσης έκαναν το ρεπό τους.

Καταλυτικό το

γρήγορο γκολ

Όσον αφορά τη χθεσινή αναμέτρηση στη Νεάπολη, ο κ. Ντόβενταν επέλεξε το σύστημα 4-5-1 με τον Μπαϊμάκη να υπερασπίζεται την «κυανόλευκη» εστία, τους Στουρνάρα δεξιά και Καρακώστα αριστερά στην άμυνα και τους Μαϊστρέλλη και Μακράκη να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ανασταλτικά καθήκοντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής είχαν οι Νάστος και Πετράς με τον Τσάγγαρη να παίζει μπροστά τους έχοντας επιτελικό ρόλο. Στα άκρα κινούνταν οι Κιπτίου και Μπουσινάκης που συνεπικουρούσαν τον μοναδικό προωθημένο Ντάνισιτς.

Η Νίκη, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή της. Ήταν στο 8ο λεπτό όταν ο Νάστος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ παραβίασε την εστία του Βοσνιάδη (0-1). Το γρήγορο γκολ των φιλοξενουμένων έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Οι παίκτες του κ. Ντόβενταν απέβαλαν το άγχος και επέβαλαν τον ρυθμό τους, ενώ οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσουν στην ισοφάριση.

Το απ’ ευθείας φάουλ του Σπαθαρά στο 35’ δεν ανησύχησε τον Μπαϊμάκη, που όμως στο 43’ χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του στο σουτ του Πεχλιβάνη.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν δύο ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες στο α’ μέρος. Στο 36’ σουτ του Ντάνισιτς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή ο Αρχοντίδης, ενώ στο 45’ ο Πετράς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βοσνιάδη, αλλά δεν κατάφερε να τον «νικήσει».

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη με τον Τσάγγαρη να βγαίνει τετ α τετ με τον Βοσνιάδη και να πλασάρει άουτ. Μάλιστα, στη φάση αυτή τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ναβαρέτε.

Στο 68’ η ομάδα του Βόλου έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πετρά με δεύτερη κίτρινη. Ο διαιτητής Μπαλατσούκας θεώρησε σκληρό ένα μαρκάρισμα του μέσου της Νίκης και μπορεί να άφησε τη φάση να εξελιχθεί γιατί υπήρχε πλεονέκτημα, αλλά όταν αυτή τελείωσε, έδειξε στον Πετρά την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Όπως ήταν λογικό, οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να διαφυλάξουν το 0-1 και τα κατάφεραν σχετικά εύκολα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα, μόνο σε μία φάση φάνηκε επιθετικά ο Μακεδονικός και συγκεκριμένα στο 76’ με τον Πεχλιβάνη να σουτάρει άουτ από καλή θέση.

Μακεδονικός-Νίκη 0-1

1. Βοσνιάδης

23. Θ. Παπαδόπουλος

6. Γραικός

7. Βράκας

8. Πεχλιβάνης

(48. Ευθυμιάδης 82’)

13. Σπαθάρας

(9. Πρίφτι 59’)

14. Τσάτσας

19. Μηλιώνης

21. Περ. Παπαδόπουλος

(18. Μανουσαρίδης 55’)

77. Αρχοντίδης

86. Ασπρίδης

1. Μπαϊμάκης

72. Στουρνάρας

13. Καρακώστας

55. Μαϊστρέλλης

16. Μακράκης

14. Πετράς

20. Νάστος

10. Τσάγγαρης

(19. Ναβαρέτε 53’)

30. Μπουσινάκης

(5. Σωτρίνης 71’)

17. Κιπτίου

7. Ντάνισιτς

(35. Όλιβερ 93’)

Σκόρερ: 8’ Νάστος

Κίτρινες: Πεχλιβάνης, Αρχοντίδης – Ντάνισιτς, Κιπτίου, Πετράς

Κόκκινη: 68’ Πετράς (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Ηπείρου)

Βοηθοί: Σιαμέτης, Διαμάντης (Ηπείρου)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το