Photo Gallery, Αθλητισμός

«Βλέπει» Κοέν ο Ολυμπιακός Β.

Ο 26χρονος μέσος βρίσκεται στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων» σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα

 

 

 

Ο 26χρονος μέσος Στίβεν Κοέν φέρεται ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού Βόλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Ισραήλ. Ο Αργεντινός Αλεχάντρο Ματίας Κάσχιο βρίσκεται ήδη στο Βόλο, πέρασε από αιματολογικές εξετάσεις, αύριο θα υποβληθεί σε εργομετρικά τεστ και στη συνέχεια θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους». Ανήσυχος ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου από την σύλληψη του προέδρου της ΠΑΕ Αχιλλέα Μπέου μαζί με άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών.

Ισραηλινά δημοσιεύματα στέλνουν τον 26χρονο μέσο Στίβεν Κοέν στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Κοέν, είναι Ισραηλινός στην καταγωγή, γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1986 στη Μασσαλία και έχει γαλλική υπηκοότητα. Ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της Μονπελιέ και το καλοκαίρι του 2006 σε ηλικία 20 ετών πήρε μεταγραφή για τον ισπανική Ρασίνγκ Φερόλ. Την πρώτη χρονιά στον ισπανικό σύλλογο δεν έπαιξε ούτε σ’ ένα ματς, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2007-08) έκανε εξαιρετική χρονιά παίζοντας σε 21 παιχνίδια και σημειώνοντας 12 τέρματα. Για την απόκτηση του Κοέν ενδιαφέρθηκε η Λα Κορούνια, υπήρξε αρχική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, χωρίς, ωστόσο, η μεταγραφή να προχωρήσει, καθώς υπήρξε εμπλοκή στο οικονομικό.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Σαλαμάνκα στην οποία αγωνίστηκε ένα χρόνο, έχοντας μια «γεμάτη» χρονιά, παίζοντας σε 38 παιχνίδια, ενώ πέτυχε και έξι τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Κοέν απέρριψε προτάσεις από ισπανικές και τουρκικές ομάδες και υπέγραψε στην ισραηλινή Χαποέλ Ρα’ Ανανά. Στο πρωτάθλημα της Α’ εθνικής του Ισραήλ αγωνίστηκε σε 28 ματς την χρονιά 2009-10, σημειώνοντας και επτά γκολ. Πέρυσι φόρεσε την φανέλα της Μπεϊτάρ (23 συμμετοχές, ένα γκολ).

Τις προσεχείς μέρες θα φανεί αν όντως υπάρχει ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Βόλου για τον 26χρονο μέσο, τον οποίο γνωρίζει ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Χάβι Γκράθια, λόγω της παρουσίας του παίκτη στο ισπανικό πρωτάθλημα.

 

Περνά από εργομετρικά

και υπογράφει ο Κάσχιο

Στο Βόλο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης ο Αλεχάντρο Ματίας Κάσχιο, ο οποίος χθες πέρασε από αιματολογικές εξετάσεις, μαζί με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Αύριο ο Αργεντινός μέσος θα υποβληθεί σε εργομετρικά τεστ (όπως και όλοι οι παίκτες της ομάδας) και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους», διάρκειας δύο ετών.

Ο 23χρονος μέσος προέρχεται από τη Νιούελς Ολ Μπόις, ομάδα τη φανέλα της οποίας έχει φορέσει και ο Χαβιέ Ουμπίντες. Αγωνιζόταν στην Β’ ομάδα της Νιούελς και φιλοδοξεί, εφόσον υπογράψει στον Ολυμπιακό, να κάνει καριέρα στην Ευρώπη με την ερυθρόλευκη φανέλα. Αγωνίζεται είτε ως επιθετικό χαφ, είτε ως αριστερός μέσος.

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται στην Ελλάδα και ο Χέρμαν Πατσέκο, ο οποίος θα αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 20χρονος επιθετικός (αγωνίζεται ως φορ, αλλά και πίσω από τον κεντρικό επιθετικό) μέχρι πρότινος έπαιζε ως δανεικός στην Χιμνάσια Λα Πλάτα και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Αργεντινής. Θεωρείται ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και στον Ολυμπιακό πιστεύουν πως είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού συνεχίζουν τις επαφές με τους παίκτες που βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο και σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Στην άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν τρεις παίκτες (δύο πλάγιους οπισθοφύλακες και έναν κεντρικό αμυντικό), ενώ θα αποκτηθούν επίσης ένας μέσος και ένας ακόμη μεσοεπιθετικός.

 

Ανήσυχος ο κόσμος

του Ολυμπιακού Β.

Έντονη είναι η ανησυχία των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, όσον αφορά τις εξελίξεις που υπήρξαν χθες στο θέμα των στημένων παιχνιδιών και στη σύλληψη του προέδρου της ΠΑΕ, Αχιλλέα Μπέου. Ο «ισχυρός» άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί μαζί με τους άλλους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

Χθες το απόγευμα εκατοντάδες φίλαθλοι της ομάδας συγκεντρώθηκαν σε διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια και το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και τις διαστάσεις που φαίνεται να παίρνει.

Προσπαθούσαν να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για την ομάδα.

 

Μένει ο Γιακούποβιτς

φεύγει ο Ρόκα;

Είναι πολύ πιθανό ο Έλντιν Γιακούποβιτς να παραμείνει τελικά στον Ολυμπιακό Βόλου και τη νέα αγωνιστική περίοδο, παρότι ομάδες του εξωτερικού  έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Ελβετού τερματοφύλακα. Κι αυτό γιατί είναι

πιθανό να αποχωρήσει από την ομάδα ο Μανουέλ Ρόκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ενημέρωσαν τον Ισπανό τερματοφύλακα να ψάξει να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Αν τελικά ο Ρόκα αποτελέσει παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους», ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα.

Ο Χαβιέ Τομάς προπονείται κανονικά μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα συνεχίσει να φορά και τη νέα χρονιά την ερυθρόλευκη φανέλα. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προσεχείς μέρες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία, ο δεξιός οπισθοφύλακας της Κάντιθ, Ντάνι Θιφουέντες, βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο οι ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων» διαψεύδουν κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Τον 31χρονο αμυντικό γνωρίζει πολύ καλά ο Χάβι Γράθια, καθώς οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην Κάντιθ την αγωνιστική περίοδο 2009-10.

Χθες οι παίκτες του Ολυμπιακού υποβλήθηκαν σε αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το απόγευμα προπονήθηκαν στο ΕΑΚ του Βόλου. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, πρωί-απόγευμα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για το Γιουρόπα Λιγκ θα δώσουν δύο φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Το πρώτο με τον Εθνικό Βόλου στις 3 Ιουλίου στην Πορταριά (αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ) και το δεύτερο με την Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στις 6 Ιουλίου στο ΕΑΚ Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το