Photo Gallery, Τοπικά

«Έρχονται κινητοποιήσεις που θα πονέσουν…»

 

Οι απεργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, που κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δίχως να αποκλείεται κι άλλη κινητοποίηση στο ενδιάμεσο

 

 

 

Τονίστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλ. Ελευθερίας

 


 

 

Μήνυμα στην κυβέρνηση να ανακαλέσει τα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των αποδοχών και των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων έστειλαν οι απεργοί που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Με τα ποσοστά της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ να αγγίζουν κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος κ. Δημ. Κουτσούκο, το 70%, η παρουσία των απεργών στην κινητοποίηση βρέθηκε σε μεγάλη αναντιστοιχία με τα παραπάνω ποσοστά.

 

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ Ε. ΦΩΚΙΔΗΣ

[email protected]

 

Οι απεργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, που κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, δίχως να αποκλείεται κι άλλη κινητοποίηση στο ενδιάμεσο, ενδεχόμενο που θα εξεταστεί σήμερα σε σύσκεψη στο ΕΚΒ με τη συμμετοχή φορέων όπως το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος κ.ά.

Σε δικό τους χώρο στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν την ίδια ώρα μέλη του Δικτύου Συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων και κοινωνικών κινημάτων που πραγματοποίησαν επίσης πορεία, αλλά σε απόσταση με την πορεία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΒ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση που οργάνωσαν χθες το μεσημέρι ΑΔΕΔΥ και ΕΚΒ (συμπαραστάθηκε με 4ωρη στάση εργασίας) στην πλ. Ελευθερίας, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου κ. Δημ. Βασιλείου έκανε έκκληση στους εργαζόμενους για κινητοποιήσεις με μορφές αγώνα που θα «πονέσουν» και θα ξεκινήσουν από την περιοχή μας. «Φαίνεται, ότι τα λόγια μας και οι προειδοποιήσεις μας μέχρι τώρα δεν έπεισαν ούτε την τρόικα, ούτε την υποτακτική της κυβέρνησης. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα, για έργα, με τις ευθύνες για τις συνέπειες να βαρύνουν αποκλειστικά εκείνους που οδήγησαν τα πράγματα εδώ.

Ήδη το ΕΚΒ απηύθυνε ανάλογη προειδοποίηση και προς τη ΓΣΕΕ, καλώντας την όχι μόνον να μην τολμήσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ, αλλά και να απαντήσει στην κυβέρνηση και την τρόικα με σκληρές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που αυτή τη φορά δεν θα έχουν μόνο απεργιακό προσανατολισμό, αλλά θα είναι ποιοτικά αναβαθμισμένες.

Με κινητοποιήσεις και με μορφές αγώνα, που θα πονέσουν και που θα τις δείτε, σε λίγο να ξεκινούν, από την περιοχή μας.

Την έκκληση αυτή την απευθύναμε και προς τις άλλες παραγωγικές δυνάμεις που θίγονται το ίδιο σκληρά από τα μέτρα (όπως είναι ο εμπορικός κόσμος, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι μαγαζάτορες) και είμαστε, θέλουμε να πιστεύουμε, κοντά στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης».

Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση κλείνοντας τα αυτιά στις φωνές ηττοπάθειας και καταδικάζοντας πρακτικές διάσπασης του αγώνα μας, από όπου και αν προέρχονται και ανανέωσε το ραντεβού για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, που εξήγγειλε 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ.

Χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Κ. Λαγός, ενώ ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Νέλλη Χονδρογιάννη. Όπως επισήμανε, «η κυβέρνηση, υποταγμένη στα συμφέροντα των τραπεζιτών, του μεγάλου κεφαλαίου και των κερδοσκόπων, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας, εκφοβίζοντας, εκβιάζοντας, με στόχο την υποταγή. Οι εργαζόμενοι απαιτούν αλλαγή πολιτικής, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του ληστρικού χρέους, εθνικοποίηση και κοινωνικοποίηση των τραπεζών, φορολογία του μεγάλου πλούτου, ενίσχυση των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, της ανάπτυξης και των εισοδημάτων, με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να αντισταθούν με ενότητα και αποφασιστικότητα σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή τους.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος δήλωσε ότι μόνο με τον αγώνα θα σταματήσουν όσα έχουν ανακοινωθεί τελευταία για τις εφεδρείες και το νέο μισθολόγιο, ενώ ανανέωσε το ραντεβού του για τις 19 Οκτωβρίου, με νέα απεργία. Πρόσθεσε δε ότι δεν αρκούν αυτές οι μορφές αγώνα, αλλά υπάρχουν σκέψεις και για νέες, όπως συλλαλητήρια και καταλήψεις, που θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

 

Στο Νοσοκομείο

Σε πολύ χαμηλά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων και των γιατρών στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

Συνολικά από τους 913 εργαζόμενους και γιατρούς απήργησαν οι 32, ποσοστό 3,5%. Πιο αναλυτικά από τους 208 γιατρούς απήργησαν οι έξι (3,46%), από τους 425 νοσηλευτές οι έξι (1,41%), από τους 275 εργαζόμενους στο διοικητικό τομέα και τις άλλες ειδικότητες οι δώδεκα (4,36%). Επίσης από τα Κέντρα Υγείας από τους 184 εργαζόμενους απήργησαν οι έντεκα, ποσοστό 5,97%.

 

Οι εκπαιδευτικοί

Χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία είχαν και οι εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία. Στον κλάδο των νηπιαγωγών απήργησε το 8%, στους δασκάλους το 9,5% και στους καθηγητές το 16%.

Στο μεταξύ χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά το τέλος του συλλαλητηρίου -στο οποίο και συμμετείχαν- τα Διοικητικά Συμβούλια του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. για να γινει πραξη η εκκληση του γραμματεα του ΕΚΒ για ”ενιαιο μετωπο αντιστασης ”χρειαζεται να μονιασουν ολες οι μεχρι τωρα διασπασμενες και κατακερματισμενες εργατικες δυναμεις.Μονο στον ιδιο δρομο,στην ιδια πλατεια και με ενωμενες την ΓΕΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ μπορουν να γινουν ”κινητοποιησεις που θα πονεσουν”κυβερνηση,τρο’ι’κα,και εργοδοσια!Αλλος δρομος δεν υπαρχει!!!

Μοιραστείτε το