Αθλητισμός

«Έκλεισε» Φορναρόλι ο Ολυμπιακός

Ενώ σήμερα παίζει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στον α’ γύρο του πρωταθλήματος

Μία σπουδαία μεταγραφή έχει στα «σκαριά» ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού μόνο τα τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί η απόκτηση με υποσχετική έξι μηνών του επιθετικού της Σαμπντόρια Μπρούνο Φορναρόλι. Ο 23χρονος Ουρουγουανός τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση των «ερυθρολεύκων» και ίσως και σήμερα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Όσο για την ομάδα δίνει σήμερα δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19.40 NOVASPORTS 2) και θα επιδιώξει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα για να βελτιώσει τη θέση της στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λιγκ.

Με τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει μία ακόμη δύσκολη αποστολή, αφού καλείται να μείνει «όρθιος» στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Ο αγώνας αρχικά ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 19.30, αλλά με απόφαση της ΕΠΟ και της ΚΕΔ θα αρχίσει (όπως και τα άλλα ματς του Σαββατοκύριακου) με δεκάλεπτη καθυστέρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κρούσματα βίας κατά των διαιτητών, με τελευταίο την επίθεση που δέχθηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος από αγνώστους την περασμένη Τετάρτη.

Με «οδηγό» το παιχνίδι του α’ γύρου, όταν και κέρδισε την ΑΕΚ 3-1 στο Πανθεσσαλικό θα αγωνιστεί σήμερα ο Ολυμπιακός. Όλοι στις τάξεις της ομάδας θεωρούν ότι μπορεί να κατακτηθεί ένα θετικό αποτέλεσμα, έστω και αν γνωρίζουν ότι θα έχουν δύσκολη αποστολή κόντρα σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες. Μάλιστα η ΑΕΚ διανύει και περίοδο φόρμας, αφού στο πρωτάθλημα προέρχεται από δύο «διπλά» σε Σέρρες και Τρίπολη, ενώ κέρδισε και τον Παναθηναϊκό με 2-0 για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος.

Αντίθετα ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη στα μέχρι τώρα παιχνίδια του β’ γύρου, αφού παραχώρησε ισοπαλία στον Πανιώνιο εντός έδρας, ακολούθησε νέα ισοπαλία στην Κρήτη με τον Εργοτέλη, ενώ το περασμένο Σάββατο γνώρισε την ήττα στο Πανθεσσαλικό από τον ΠΑΟΚ, έστω και αν συνέβαλε σε αυτό η κάκιστη διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Τελευταία νίκη των «ερυθρολεύκων» στο πρωτάθλημα ήταν το 1-0 επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας με την ΑΕΚ, δηλαδή στο ΟΑΚΑ.

Πάντως, οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν ότι ξεπέρασαν το άτυχο αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ, αφού την περασμένη Τρίτη πέτυχαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας με 2-0 με την οποία η βολιώτικη ομάδα «καπάρωσε» μία θέση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος.

Σήμερα θα επιδιώξουν να κάνουν την έκπληξη και τουλάχιστον να μη χάσουν. Ο Σάκης Τσιώλης έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα και προσανατολίζεται στο σύστημα 4-5-1 με ένα αμυντικό χαφ και τέσσερις παίκτες στην ευθεία πίσω από τον σέντερ φορ (4-1-4-1).

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ένας εκ των Γιακούποβιτς η Μ. Ρόκα. Ο Ισπανός ήταν σταθερός στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και έδειξε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση. Έτσι ίσως προτιμηθεί από τον Ελβετό, που είναι ο βασικός τερματοφύλακας από την αρχή του πρωταθλήματος.

Στο δεξί άκρο της άμυνας θα τοποθετηθεί ο Σέλεζι και στο αριστερό ο Σ. Ρόκας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σανκαρέ και Τομάς. Ο Άλβαρεζ θα είναι ο «κόφτης» στη μεσαία γραμμή και μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά θα βρίσκονται οι Ουμπίντες, Ακόστα, Καπετάνος και Μόνχε. Τέλος, μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σολάκης. Στην αποστολή μετέχουν και οι: Μαρτίν, Μπρέσκα, Αναστασίου, Μητρόπουλος, Γκότοβος, Τικάο και Ζέρης.

Η ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ υπολογίζουν τον Ολυμπιακό Βόλου αναγνωρίζοντας ότι είναι μία ομάδα με επιθετικό πνεύμα, ικανή για τη …ζημία. Αυτό φάνηκε και στη δήλωση που έκανε ο προπονητής της Ένωσης Μανόλο Χιμένεθ: «Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει καλές τοποθετήσεις και παίζει επιθετικά. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και επιπλέον έχει μία μέρα παραπάνω ξεκούραση από εμάς. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε πριν το παιχνίδι. Θέλω να έχουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά και να είμαστε τόσο αποτελεσματικοί, όσο στα προηγούμενα τρία παιχνίδια».
Χωρίς τους τραυματίες Μανωλά, Γεωργέα, Καφέ, Γκέντσογλου, αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Μίτσελ (ο Ισπανός υπέγραψε χθες στην Ένωση) θα αγωνιστεί σήμερα η ΑΕΚ. Στην αποστολή μετέχουν οι: Σάχα, Αραμπατζής, Δέλλας, Νασούτι, Γιάχιτς, Αργυρίου, Νταντόμο, Καράμπελας, Λαγός, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο, Κλωναρίδης, Σκόκο, Λεονάρντο, Έντερ, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο, Φροξυλιάς.

Οι αγώνες Νέων

και Παίδων

Για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων (Κ-20) η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της ΑΕΚ σήμερα στις 14.00 στο δημοτικό στάδιο Παλλήνης. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Αντώνης Μάνδαλος έχει επιλέξει τους κάτωθι ποδοσφαιριστές: Αβδελά, Παχή, Βαλωτή, Γιαννόπουλο, Δημητριάδη, Ζενούνι, Κολημήτρα, Κόμνο, Κοτζαθανάση, Λέτσο, Μαρμαρινό, Νάκα, Ναουμίδη, Ποζιόπουλο, Σφάκα, Τρίμμη, Τσίπι και Χολέβα.

Όσο για την ομάδα Παίδων του Ολυμπιακού (Κ-17) θα παίξει εκτός έδρας με την Καβάλα αύριο στις 11 το πρωί. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Νέας Καρβάλης στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΑΚΑ

Ώρα 19.40

ΑΕΚ

23. Σάχα

8. Γιάχιτς

15. Καράμπελας

3. Νασούτι

5. Δέλλας

14. Μάκος

7. Γκερέιρο

32. Σκόκο

19. Λαγός

33. Λυμπερόπουλος

18. Μπλάνκο

Προπονητής:

Μ. Χιμένεθ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.

22. Ρόκα

25. Σέλεζι

21. Ρόκας

4. Τομάς

19. Σανκαρέ

13. Άλβαρεζ

11. Καπετάνος

20. Ακόστα

8. Ουμπίντες

21. Μόνχε

77. Σολάκης

Προπονητής:

Σ. Τσιώλης

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Μαγιάννης (Άρτας)

4ος διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το