Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Καθαρή Μαγνησία

Οι εθελοντές της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, συγκεντρώθηκαν στον Άναυρο και καθαρίσουν την περιοχή του Ενυδρείου
Οι εθελοντές της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, συγκεντρώθηκαν στον Άναυρο και καθαρίσουν την περιοχή του Ενυδρείου

Με τη συνδρομή για πρώτη φορά και του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 14 Απριλίου δράσεις καθαρισμού στην πόλη του Βόλου από την Οργάνωση Θεσσαλίας «Let’s do It Greece», στο πλαίσιο της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας «Let’s Do It».

Το «Let’s Do It World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία και πήρε στη συνέχεια διεθνείς διαστάσεις. Σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 96 χωρών και 7 εκατομμύρια εθελοντών. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, στέλνοντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για δράση» έχουν ήδη προχωρήσει οι ετοιμασίες για το 2013. Ως ημέρα της πανελλαδικής δράσης οριστηκε η Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και η συμμετοχή ήταν μεγάλη σε όλη τη χώρα.

Υποστηρίζοντας την προσπάθεια, οι αντιδημαρχίες Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού και Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, παρέα με εθελοντές πολίτες «αγκαλιάσαν» την εθελοντική αυτή δράση, δίνοντας το «παρών» στα σημεία καθαρισμού. Συγκεκριμένα:

– Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου βρέθηκε στον Άναυρο όπου και πραγματοποίησε υποθαλάσσιο καθαρισμό μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Αγριάς, η οποία διάθεσε το σκάφος για τον καθαρισμό.

– Στην παραλία Αναύρου εθελοντικά καθάρισε την περιοχή το Σ.Ε.Ο. Τ.Τ. Βόλου και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

– Στις Αλυκές το έργο των εθελοντών ενίσχυσαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου – τάξη  Β2, παρέα με εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

– Στον Κραυσίδωνα τον καθαρισμό συντόνισαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου, μαζί με εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

– Στην παραλιακή οδό, από Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έως Άγιο Κωνσταντίνο το σύνθημα για τη δράση καθαρισμού έδωσε το Σ.Ε.Ο. Τ.Τ Νέας Ιωνίας.

– Οι εθελοντές της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, συγκεντρώθηκαν στον Άναυρο και καθάρισαν την περιοχή του Ενυδρείου.

– Ο Ροταριανός Όμιλος πραγματοποίησε καθαρισμό στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας, στις εκβολές του Ξηριά, ενώ παράλληλα δύτες προέβησαν σε καθαρισμό της υποθαλάσσιας περιοχής περιμετρικά της βραχονησίδας που έχει δημιουργηθεί στις εκβολές του ποταμού, στην ίδια περιοχή. Επίσης, ο ίδιος όμιλος πραγματοποίησε καθαρισμό στην περιοχή από τις Πλάκες ώς τα Αστέρια.

– Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου συγκέντρωσε την ομάδα εθελοντισμού στο χώρο πίσω από το Κολυμβητήριο Βόλου και προχώρησαν σε καθαρισμό μέρους του λόφου της Γορίτσας.

Και ο Δήμος Αλμυρού συμμετείχε στη διεθνή καμπάνια «Let’s do it» με τον καθαρισμό:

– πάρκων πλησίον των σχολείων, στη Δημοτική Κοινότητα Αλμυρού, Ευξεινούπολης, Σούρπης, στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Θεοδώρων, Αμαλιάπολης, Αχιλλείου.

– των παραλιών Αλμυρού, Ευξεινούπολης, Αμαλιάπολης.

– του δάσους Κουρί, περιβαλλοντικού πάρκου Ανάβρας.

Τις παραπάνω δράσεις υποστήριξαν χθες εθελοντικά τα Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου Δημοτικών Σχολείων, το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Σούρπης, το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θεοδώρων, το Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου, το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, τα 1ο και 2ο Γυμνάσια, καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Προσφύγων Μικρασιατών (πάρκο Μικρασιατών), Σαρακατσαναίων (παραλία Ευξεινούπολης), Αν. Ρωμυλίας (παραλία Ευξεινούπολης), Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Αλμυρού (παραλία Αλμυρού), Πολιτιστικός Ευξεινούπολης (παραλία Ευξεινούπολης), Αθλητικός Σύλλογος Αμαλιάπολης «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» (παραλία Αμαλιάπολης), Κίνηση Νέων Αμαλιάπολης (παραλία Αμαλιάπολης), Σύλλογος Φίλων Μουσικής (παραλία Αλμυρού), Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού (Κουρί), Περιβαλλοντική Ομάδα ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ (Κουρί), Ορειβατικός Σύλλογος (Κουρί), Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ (Περιβαλλοντικό Πάρκο), Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανάβρας (χώρος Δεξαμενής).

Εξάλλου, εκστρατεία καθαριότητας στο οικοσύστημα της λίμνης Κάρλας διοργάνωσε χθες το πρωί ο φορέας διαχείρισης, συμμετέχοντας με την πρωτοβουλία του στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s do it – Greece».

Ακόμη, η Αλόννησος, η Σκόπελος, αλλά και η Σκιάθος συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα εθελοντικού καθαρισμού με δεκάδες εθελοντές να καθαρίζουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Επιπλέον, εθελοντές του Skiathos Diving Center προχώρησαν στον υποβρύχιο καθαρισμό της παραλίας των Κουκουναριών. Έντεκα παραλίες συνολικά καθάρισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού ενώ η συμβολή όλων των εθελοντών, σε όλες τις περιοχές του Νομού Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το