Τοπικά

Xιονόπτωση στα Χάνια, στα 10 εκ. το χιόνι στο Καράβωμα – Βροχερό το σκηνικό στο Βόλο (photos)

pilio
Σημερινή εικόνα από τη χιονόπτωση στο Πήλιο

Αλλαγή του καιρού σήμερα στη Μαγνησία με βροχοπτώσεις στο Βόλο και χιόνια στα ορεινά του Πηλίου. Τα δεδομένα για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας αλλάζουν συνεχώς,  ωστόσο επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις του καιρού για το Πήλιο.  Από το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση στα Χάνια ενώ το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό και δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα από την κακοκαιρία. Από Αλυκόπετρα μέχρι Καράβωμα το χιόνι έχει φτάσει τα 10 εκατοστά και τον δρόμο καθαρίζουν 4 αλατιέρες.

Σύμφωνα με τελευταία χθεσινή πρόγνωση του meteovolos.gr, σήμερα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες το πρωί θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αρχικά από τα 800 μ. και γρήγορα μέχρι το απόγευμα από τα 400 μ.

Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και παράλληλα η πτώση της θερμοκρασίας θα οδηγήσει τις χιονοπτώσεις μέχρι τις παραθαλάσσιες περιοχές, κατά περιόδους ισχυρές. Η χιονόπτωση στα πεδινά αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31/12, με σταδιακή εξασθένηση προς το μεσημέρι, αλλά στα ορεινά θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αναμένουμε ένα δεύτερο κύμα χιονοπτώσεων σε όλο το νομό, το οποίο πιθανόν να είναι ισχυρότερο από αυτό της Πέμπτης.

Πιο συγκεκριμένα οι πιο πυκνές και πολύωρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ανατολικές περιοχές των ορεινών όγκων Πηλίου και Όθρυος, με το Κεραμίδι – Ζαγορά – Μούρεσι να αναμένουν έως και πάνω από 50 εκ. σε 2 ημέρες. Πυκνή χιονόπτωση και από Νεοχώρι και νοτιότερα (Αργαλαστή κ.τ.λ.) με το ύψος χιονιού να φτάνει τα 40 εκ. το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας, στο Βελεστίνο το μέγιστο ύψος χιονόστρωσης δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκ., ενώ και στον Αλμυρό οι χιονοπτώσεις θα είναι λιγότερες από Ευξεινούπολη – Σούρπη – Πτελεό, όπου το ύψος του χιονιού την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει τα 20 εκ. και σε υψόμετρα άνω των 200 μ. τα 30 εκ. (οι τιμές είναι ενδεικτικές και όχι απόλυτες). Στις Β. Σποράδες οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν αρχικά πάνω από τα 100 μ. υψόμετρο, με το ύψος του χιονιού να φτάνει τα 20 εκ., πάνω από τα 200 μ. Την Παρασκευή πρόσκαιρη χιονόστρωση και στα παραθαλάσσια μέρη.

Για την πόλη του Βόλου, περιμένουμε περί τις 8-10 ώρες χιονόπτωσης στο πρώτο κύμα κακοκαιρίας (βράδυ Τετάρτης – πρωί Πέμπτης), με το ύψος χιονόστρωσης να κυμαίνεται από 5 έως 10 εκ. Στο δεύτερο κύμα της Πρωτοχρονιάς, παρόλο που η βελτίωση του καιρού αναμένεται να λιώσει αρκετά το υπάρχον χιόνι, περιμένουμε ακόμη 5 με 10 εκ., χιονιού. Επειδή τα τρία προγνωστικά μοντέλα στα οποία βασιζόμαστε, δεν συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους, αφήνουμε ένα περιθώριο λάθους ως προς την ένταση των φαινομένων, τα ύψη χιονόστρωσης είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος. Την Πέμπτη μάλιστα με τη βελτίωση του καιρού, δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή του ο ήλιος για λίγες ώρες.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη στα πεδινά θα κυμανθεί από -2 έως +2°C, την Παρασκευή από -3 έως +1°C και το Σάββατο από -2 έως +7°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα πελάγη έως 7 μποφόρ.

 pilio 3

pilio 1

pilio 2

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το