Photo Gallery, Τοπικά

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο

Στο Δίαυλο θα λειτουργήσει από αύριο το Κοινωνικό Ιατρείο, με τη σύμπραξη του Δήμου Βόλου και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Το ιατρείο θα απευθύνεται σε ανασφάλιστους πολίτες, μετανάστες και λαθρομετανάστες, θα λειτουργεί τρεις ημέρες την εβδομάδα και ένα μεγάλο δίκτυο γιατρών θα παρέχει υπηρεσίες στους ανθρώπους που δεν μπορούν να καλυφθούν ασφαλιστικά και ιατροφαρμακευτικά.

Οι γιατροί τόσο στο χώρο του Δίαυλου, όσο και τα ιατρεία τους θα πραγματοποιούν τις ιατρικές πράξεις και η φαρμακευτική αγωγή θα χορηγείται από το υλικό που συγκεντρώνεται στο κοινωνικό φαρμακείο της Μητρόπολης.

Η δράση θα αναπτυχθεί στο Δίαυλο, ένα χώρο που παραχώρησε ο Δήμος και ήδη διαμορφώθηκε κατάλληλα. Αρχικά το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί από τις 3 μ.μ. – 6 μ.μ. τρεις φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και θα στελεχώνεται σταθερά από έναν παθολόγο γενικό ιατρό, έναν παιδίατρο και ένα χειρουργό, ενώ μία φορά την εβδομάδα θα παρέχει τις υπηρεσίες του και ψυχολόγος.

Παράλληλα γιατροί άλλων ειδικοτήτων θα φροντίζουν δωρεάν τους ασθενείς, οι οποίοι θα τους επισκέπτονται με παραπεμπτικό από το Κοινωνικό Ιατρείο. Διαγνωστικά κέντρα, βιοχημικά εργαστήρια, ακτινολογικά εργαστήρια και πολλοί γιατροί ειδικοτήτων συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τη γραμματειακή υποστήριξη θα την αναλάβουν εθελοντές νοσηλευτές.

Θα υπάρχει μηχανοργάνωση για την τήρηση του ιατρικού ιστορικού του κάθε ασθενούς (κάρτα ασθενούς), δίκτυο παραπομπών σε άλλες ειδικότητες κ.λπ.

Σημειώνεται ότι όλος ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός αγοράστηκε με χρήματα του Ι.Σ.Μ. και τις χορηγίες επιχειρήσεων της περιοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το