Photo Gallery, Τοπικά

Με ένα ασθενοφόρο για το μισό Νομό

Ήδη χθες τρία ασθενοφόρα βρίσκονταν σε συνεργείο για επισκευές βλαβών

 

Με μόλις ένα ασθενοφόρο έμεινε για δύο ώρες προχθές το απόγευμα το ΕΚΑΒ για να καλύψει περιστατικά σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου και τις περιοχές της Αργαλαστής και της Ζαγοράς. Από τα υπόλοιπα που βρίσκονταν στη βάρδια, το ένα έπαθε μηχανική βλάβη, ενώ τα άλλα δύο διακόμιζαν περιστατικά από τη Λάρισα λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου.

Σύμπτωση ή το φυσικό επακόλουθο χρόνιων ελλείψεων και εκκρεμών θεμάτων;

Ως γνωστόν ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Βόλου δεν λειτουργεί εδώ και δεκαπέντε ημέρες περίπου, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να διακομίζονται στα τοπικά ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Η ταλαιπωρία, όμως, των ασθενών γίνεται μεγαλύτερη από τη στιγμή που το Σαββατοκύριακο δεν λειτουργούν στην πόλη τα διαγνωστικά κέντρα, επομένως επείγει η μεταφορά τους με ασθενοφόρα του Νοσοκομείου Βόλου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ωστόσο, όπως τονίζεται από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτη Δαρειώτη, το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής ελλείψει προσωπικού, δεν υπάρχει οδηγός για τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου, και οι διακομιδές γίνονται από το ΕΚΑΒ.

«Προχθές, όμως, Κυριακή στην απογευματινή βάρδια, όπου βρίσκονται τέσσερα ασθενοφόρα, συνέβησαν τα εξής γεγονότα» τονίζει ο κ. Δαριώτης και προσθέτει: «Στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε από το Βόλο για το Πανεπιστημιακό Λάρισας μεταφέροντας ασθενή, που έπρεπε να κάνει αξονική. Επίσης στις 6.30 το απόγευμα ακόμη ένα ασθενοφόρο διακόμισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ένα πολύ βαρύ περιστατικό με συμπολίτη που είχε πάθει κρανιοεγκεφαλική κάκωση και έπρεπε να γίνει διάγνωση από αξονικό τομογράφο. Καθώς επέστρεφε, όμως, το ασθενοφόρο που αναχώρησε από το Βόλο στις 4 το μεσημέρι, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε στα διόδια Μοσχοχωρίου. Άμεσα αναχώρησε από το Βόλο άλλο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέβη στα διόδια Μοσχοχωρίου και παρέλαβε τον ασθενή, για να τον μεταφέρει στο Βόλο. Εκτός από την ταλαιπωρία του ασθενούς, το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, αλλά και οι περιοχές Αργαλαστής και Ζαγοράς, απέμειναν στο διάστημα από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι περίπου τις 8.30 το βράδυ, με ένα ασθενοφόρο, για να καλύπτει τα περιστατικά. Εξάλλου σε κάθε βάρδια βρίσκονται τέσσερα ασθενοφόρα».

Από τη μια η μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου και από την άλλη η κακή κατάσταση των ασθενοφόρων που έχουν διανύσει πάνω από 300.000 χιλιόμετρα το καθένα και βγάζουν πλέον προβλήματα. Ήδη χθες τρία ασθενοφόρα βρίσκονταν σε συνεργείο για επισκευές βλαβών. Παράλληλα η έλλειψη οδηγών στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, αλλά και του Νοσοκομείου δημιουργούν επιπλέον ανάγκες και προβλήματα.

Ο κ. Δαρειώτης υπογράμμισε πως τουλάχιστον για την ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων υπάρχουν πλέον οι προοπτικές μέσα από την προμήθεια νέων ασθενοφόρων μέσω του ΕΣΠΑ. Αλλά δυστυχώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μπλοκάρουν την προμήθεια των δεκατεσσάρων ασθενοφόρων για τη Θεσσαλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το