Photo Gallery, Τοπικά

Ακόμη 137 λουκέτα επιχειρήσεων στη Μαγνησία τον Οκτώβριο

Το Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κλήθηκε και έλαβε απόφαση κατά πλειοψηφία για την τρίτη τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2012, με βάση την οποία επιχορηγείται η Αναπτυξιακή με το ποσό των 32.000 ευρώ

 

Δεν λέει να σταματήσουν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, δείγμα της οικτρής οικονομικής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός και επαγγελματοβιοτεχνικός κόσμος της Μαγνησίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τον Οκτώβριο φέτος εγγράφηκαν στα μητρώα του φορέα 97 επιχειρήσεις όλων των κάδων και διαγράφηκαν 137, που σημαίνει ότι το ισοζύγιο για έναν ακόμη μήνα ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, οι περισσότερες διαγραφές σημειώθηκαν για τον Οκτώβριο στον κλάδο των συνεργείων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών επτά, στον κλάδο του χονδρικού εμπορίου τροφίμων και άλλων ειδών εννέα, στον κλάδο του λιανικού εμπορίου 41, στον κλάδο των υδραυλικών, εγκαταστατών, ηλεκτρολόγων κ.λπ. επαγγελματιών τεχνιτών 10 και στον κλάδο εστίασης και διασκέδασης 16 (στον εν λόγω κλάδο ωστόσο υπήρξαν και 20 εγγραφές νέων επιχειρήσεων). Και αντί η προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου να ασχοληθεί με τα λουκέτα και την κρίση του εμπορικού και επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου, «διανθίστηκε» ακόμη μία φορά από την αντιπαράθεση πλειοψηφίας (οι ομάδες των κ.κ. Ευστ. Πλαστάρα γραμματέα και Αρ. Μπασδάνη προέδρου) με τη μειοψηφία (η ομάδα του κ. Απ. Αθανασού), αναφορικά με τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας. Το Συμβούλιο κλήθηκε και έλαβε απόφαση κατά πλειοψηφία για την τρίτη τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2012, με βάση την οποία επιχορηγείται η Αναπτυξιακή με το ποσό των 32.000 ευρώ, πλέον των 50.000 που έχει ήδη λάβει, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της και τις δράσεις της. Η νέα επιχορήγηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση μελών του ΔΣ. Όπως έγινε γνωστό, δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας, ωστόσο οι επτά εργαζόμενοι στην Εταιρεία, με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες προς το Επιμελητήριο. Τα χρήματα της επιχορήγησης εξάλλου αφορούν ουσιαστικά μισθοδοσία των εργαζομένων στην Αναπτυξιακή και λιγότερα κατευθύνονται προς δράσεις. Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της Αναπτυξιακής το θέμα της ανανέωσης της σύμβασης δεν είχε εγκριθεί, καθώς στην ψηφοφορία που είχε διεξαχθεί, υπήρξε ισοψηφία, πέντε υπέρ και πέντε κατά.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου εξελέγη με μυστική ψηφοφορία και ο αντικαταστάτης του μέλους του ΔΣ της εταιρείας κ. Γ. Μπαρμπάκου, που παραιτήθηκε και είναι ο κ. Ι. Μπουρούνης, που επικράτησε με ψήφους 15 έναντι 12 του άλλου υποψήφιου για τη θέση κ. Μιχ. Σπανού.

Συνολικά ψήφισαν 27 μέλη του ΔΣ, ενώ απουσίαζαν τέσσερα.

Ακόμη το ΔΣ έλαβε απόφαση για ονομασία της αίθουσας συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, σε αίθουσα «Ιωάννη Αμοιρόγλου» προς τιμήν του εκλιπόντος και επί σειρά ετών προέδρου του Επιμελητηρίου Ι. Αμοιρόγλου.

Επιστημονική ημερίδα για τις εξαγωγές

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εξαγωγές: Η πρόκληση της ανάπτυξης» διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αύριο Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Γ. Καρτάλη με Ροζού στο Βόλο.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Παν. Θεσσαλίας Χρήστος Κόλλιας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης και ο κ. Ιάκωβος Ψαριανός, λέκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Παν. Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η πρόταση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρη Λακασά, ενώ για τους τρόπους που συμβάλλουν οι εκθέσεις και οι επιχειρηματικές αποστολές στην ανάπτυξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων, θα μιλήσει στην ίδια εκδήλωση ο κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, διευθυντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου. Το στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Εξωτερικών για την προώθηση των εξαγωγών θα παρουσιάσει ο σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Θεοδόσης Βάλλας, ενώ για τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του ΥΠΕΞ θα μιλήσει ο Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας

Επίσης το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας «Sea Trade Med», που θα πραγματοποιηθεί από 27 μέχρι 29 Νοεμβρίου στη Μασσαλία της Γαλλίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το