Photo Gallery, Τοπικά

Αρχίζουν αύριο οι εργασίες του συνεδρίου ΕΚΒ

Κορυφώνονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις οι προετοιμασίες για το 19ο Συνέδριο του ΕΚΒ, καθώς απομένει ελάχιστο διάστημα μέχρι αύριο στις 5 το απόγευμα, όταν θα αρχίσουν οι εργασίες του Συνεδρίου με τη συμμετοχή 103 αντιπροσώπων

Με την υποβολή επτά υποψηφιοτήτων για την 5μελή Εφορευτική Επιτροπή άρχισαν χθες οι εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης νέας διοίκησης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου.

Στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της απερχόμενης διοίκησης, τέθηκε προς έγκριση ο κατάλογος των 103 αντιπροσώπων που συμπληρώθηκε τελευταία στιγμή με εκπροσώπους τεσσάρων σωματείων, ενώ έγινε και οικονομικός απολογισμός εν όψει του 19ου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στο ΕΚΒ από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Κορυφώνονται από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις οι προετοιμασίες για το 19ο Συνέδριο του αρχαιότερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, καθώς απομένει ελάχιστο διάστημα μέχρι αύριο στις 5 το απόγευμα, όταν θα αρχίσουν στο ΕΚΒ οι εργασίες του Συνεδρίου με τη συμμετοχή 103 αντιπροσώπων από διάφορα σωματεία της περιοχής.

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης που θα κορυφωθεί με τις εκλογές στις 29 Νοεμβρίου (10 π.μ. μέχρι 7 μ.μ.), άρχισε χθες με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την 5μελή Εφορευτική Επιτροπή.

Ειδικότερα, έθεσαν υποψηφιότητα ανά παράταξη οι εξής:

– Π.Α.Σ.Κ.Ε – Συνεργαζόμενοι

1. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Γεωργίου

2. ΜΑΝΘΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ζήση

3. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παύλου

(ψηφίζονται μέχρι 3)

– Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (Δ.Α.Κ.Ε)

1. ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου

2. ΠΙΤΣΙΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου

(ψηφίζονται μέχρι 2)

– Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.)

1. ΓΚΡΙΤΖΑΝΗ ΜΑΡΙΑ του Ταξιάρχη

2. ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Σωτηρίου

(ψηφίζονται μέχρι 2)

Οι εκλογές για την 5μελή Εφορευτική Επιτροπή θα πραγματοποιηθούν αύριο, με τη λήξη σχεδόν του Συνεδρίου και συγκεκριμένα από τις 8 μ.μ. μέχρι τις 9.30 μ.μ.

Από την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή 23 τρεχ., αρχίζει στην 5μελή Εφορευτική Επιτροπή η υποβολή υποψηφιοτήτων για τη διοίκηση του ΕΚΒ. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, οι υποψηφιότητες θα κατατίθενται την Παρασκευή από 6-8 μ.μ. και το Σάββατο από 10-12 το μεσημέρι.

Στη χθεσινή τελευταία συνεδρίαση της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΒ, αποχαιρετίστηκαν άλλα δύο μέλη της διοίκησης που λόγω συνταξιοδότησης, αποχωρούν και συγκεκριμένα ο ταμίας κ. Γ. Κωνσταντίνου και ο οργανωτικός γραμματέας κ. Πασχ. Μωραΐτης, ο τελευταίος με θητεία μικρότερη των δύο μηνών στο ΔΣ του ΕΚΒ όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον κ. Χρ. Κόφφα, μέλος της ίδιας παράταξης που συνταξιοδοτήθηκε.

Στο Συνέδριο, θα συμμετέχουν τελικά 103 αντιπρόσωποι και όπως τόνισε χθες ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Θαν. Παπαδημόπουλος εκείνος εγκρίνει και τους 10, αλλά διευκρίνισε ότι αν υπάρξουν ενστάσεις για τις εκλογές που διενήργησαν τα σωματεία που τελευταία κατέθεσαν τελευταία στιγμή τους αντιπροσώπους τους, όπως των λογιστών, καθαριστριών και καθαριστών, ΕΒΕΤΑΜ, λιμενεργατών, τότε ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι διοικήσεις τους. Κι αυτό γιατί θα «τιναχθεί στον αέρα το συνέδριο και οι εκλογές και θα πρέπει να οριστεί προσωρινή διοίκηση στο ΕΚΒ, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε πλείστα προβλήματα και θα πρέπει ν’ αντιπαλέψουμε τόσο μέτρα που έχουν ψηφιστεί, όσο και νέα που έρχονται».

Η ΔΑΣ από την πλευρά της επέμεινε ότι υπήρξαν παρατυπίες στις εκλογές του Σωματείου Λογιστών, κατήγγειλε και πάλι τον πρόεδρο του σωματείου και γραμματέα του ΕΚΒ κ. Δημ. Βασιλείου ότι κινήθηκε εν κρυπτώ, ότι έκανε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο χώρο διεξαγωγής των εκλογών, κι ότι αρνήθηκε να εγγράψει νέα μέλη, ακόμη κι όταν αυτά κατέθεσαν τις αιτήσεις τους με δικαστικό επιμελητή. Μάλιστα στη συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος και τοποθετήθηκε ένας από τους λογιστές που ενδιαφερόταν να εγγραφεί στο σωματείο. Ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με το νόμο και επέκρινε τη ΔΑΣ που συνεχώς καταγγέλλει και χωρίς στοιχεία. Τελικά η ΔΑΣ στην ψηφοφορία που ακολούθησε για την αποδοχή των αντιπροσώπων των τεσσάρων σωματείων, ψήφισε αρνητικά για τους αντιπροσώπους των λογιστών.

Επίσης στη συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση στο συνέδριο και στις εκλογές να συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων που είναι οικονομικά τακτοποιημένα απέναντι στο ΕΚΒ ή τουλάχιστον να έχουν πληρώσει το 60% των οφειλών τους και για το υπόλοιπο να γίνει ρύθμιση, κι αυτό κατά παρέκκλιση του καταστατικού. Ο πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» κ. Κώστας Στεργίου επέμενε ότι δεν είναι σε θέση το σωματείο του να βρει αυτό το ποσό, (οφείλει πάνω από 2.000 ευρώ από το 2010 μέχρι σήμερα), καθώς τα μέλη του αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα κι έχει στηρίξει πολλούς άνεργους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το