Τοπικά

Ζητούν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου οι συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτημάτων τους, ζητούν τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, των επικουρικών και των συγχωνευθέντων ταμείων Ν. Μαγνησίας, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι:

Το νομοσχέδιο είναι συνέχεια όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων που έχουν ψηφισθεί από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα. Είναι συνέχεια του ν. 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά τους πάντες, τους σημερινούς συνταξιούχους, τους εργαζόμενους που είναι σήμερα πάνω από 35 χρονών και τους εργαζομένους από 1/1/2022.
Από την μεριά μας διεκδικούμε όσα μας έχουν με την βία αφαιρεθεί όλα αυτά τα χρόνια και τα έχουμε πληρώσει σε όλο τον εργασιακό μας βίο.
Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νέο επαίσχυντο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, να ικανοποιήσει το σύνολο των αιτημάτων μας.
Τώρα να αποδώσει τα 900 εκατομμύρια (0,5% του ΑΕΠ- νόμος 4670/2020) στους συνταξιούχους και αναδρομικά για το 2020 – 2021. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αντίθεσή μας και καλούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να τα χρησιμοποιήσει, για να μπαλώνονται τα κενά που θα δημιουργούνται κάθε χρόνο στο Επικουρικό των παλαιών συνταξιούχων.
Καλούμε τους νέους και τις νέες εργαζόμενες να αφουγκράζονται τις θέσεις, τα αιτήματα του ταξικού κινήματος, να γραφτούν στα Σωματεία τους και μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουμε την μάχη για την ανατροπή των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών πολιτικών. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για Δημόσια – καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση με συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Με πλήρη κρατική εγγύηση συντάξεων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Με σύνταξη στο 80% του μισθού και κατώτατη στα 600 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το