Τοπικά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών με έδρα τον Βόλο

Σε μια εποχή που ο συνδικαλισμός φθίνει, όμως τα προβλήματα των επαγγελματιών ολοένα και αυξάνονται, ιδρύθηκε για πρώτη φορά Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών με έδρα το Βόλο.
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά το διάστημα της Πανδημίας του Covid-19 οι επαγγελματίες των λαϊκών αγορών έχουν έρθει αντιμέτωποι με πληθώρα προβλημάτων και εμποδίων.
Σε συνέχεια σειράς συναντήσεων πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου, με πρωτοβουλία και συντονισμό από τη Μαγνησία, αποφασίστηκε και έγινε πραγματικότητα η ίδρυση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας με έδρα το Βόλο. Πρόεδρος είναι η κ. Στεφανία Τζοάνου και Αντιπρόεδρος ο κ. Ανδρέας Αϊβαζόγλου, εκπρόσωποι της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης Υπόδησης και Οικιακής Χρήσης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας «Γόρδιος Δεσμός».

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της Ομοσπονδίας, οι Λαϊκές Αγορές λειτουργούν 90 και πλέον έτη και η λειτουργία τους διέπεται από το Ν.4497 . Οι επαγγελματίες του κλάδου καθημερινά εργάζονται με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν αποφάσεις των αρμόδιων φορέων που δημιουργούν εμπόδια στη λειτουργία τους.
Κύρια μέριμνα της νεοϊδρυθείσας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας είναι η προστασία του επαγγέλματος αλλά και του καταναλωτή σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην δραστηριοποίηση και την προσπάθεια μας αυτή, ζητούν και επιθυμούν να έχουν αρωγούς τους κατά τόπους Δήμους, όπου είναι και οι φορείς που ανήκουν οι λαϊκές αγορές.
Ο κάθε Δήμος πανελλαδικά θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη πως οι λαϊκές αγορές είναι το βιοποριστικό επάγγελμα χιλιάδων ανθρώπων και οικογενειών, και στη συνέχεια να παίρνει αποφάσεις προς όφελος όλων, δηλαδή τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους καταναλωτές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το