Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που φορά κίτρινο μπλουζάκι

Ταυτοποιήθηκε αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από την αστυνομία ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που εμφανίζεται στο οπτικό υλικό από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», πρόκειται για έναν 44χρονο, ο οποίος δήλωνε επιτηδευματίας και φερόταν να έχει πέντε γραφεία ταξιδίων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο 44χρονος, όπως προκύπτει από το βίντεο της ομάδας Forensic Architecture, μπορεί να αναδειχτεί στον μάρτυρα-κλειδί της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και των όσων διαδραματίστηκαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος.

Ο άνδρας φέρεται ως μάρτυρας-κλειδί στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Σε έρευνα των αρχών ο άνδρας δεν βρέθηκε στο σπίτι του, ωστόσο οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο άτομα που τον γνώριζαν καλά και βεβαίωσαν ότι αυτός ήταν στο βίντεο, κάτι που θα διαβεβαίωναν σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή εφόσον τους καλούσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την Πέμπτη εμφανίστηκαν στον 23ο τακτικό ανακριτή που διερευνά την υπόθεση. Μετά από αυτό, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβίβασαν τα στοιχεία στην συνεργαζόμενη μαζί τους υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, η οποία και ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη από πατέρα Τούρκο και μητέρα Ελληνίδα, της οποίας το επώνυμο χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ημέρα της δολοφονίας του Ζακ, ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφεται αρχικά από κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος υποδημάτων, επί της οδού Πατησίων, να περπατά προς τη Γλάδστωνος.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος άνδρας εμφανίζεται έξω από το κατάστημα «Βενέτης» στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, όπου έγινε και η πρώτη οπτική καταγραφή του Ζακ Κωστόπουλου. Ο Ζακ είναι έξω από το κατάστημα κοντά στον άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι και σε άλλους δύο άνδρες, ένας εκ των οποίων μπαίνει στο αρτοποιείο, παίρνει ένα μπουκάλι νερό και το προσφέρει στον Ζακ.

Ο Ζακ φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια να μπει στο κατάστημα και ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι τον εμποδίζει.

Όπως προκύπτει από τον συνδυασμό του βιντεοληπτικού υλικού, ο 44χρονος όχι μόνο ήταν αυτόπτης μάρτυρας του λιντσαρίσματος του Ζακ από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη συνεργό του, αλλά ήταν και δίπλα στην ομάδα ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια της βίαιης σύλληψής του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το