Αθλητισμός

Ζαγοράκης: Πιστεύω στην πρόκριση

zagorakis

Αισιόδοξος ότι η Εθνική Ελλάδας θα καταφέρει να βρεθεί στα γήπεδα της Γαλλίας το 2016 παρουσιάστηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο ιστορικός αρχηγός της «γαλανόλευκης», η οποία είχε σηκώσει το Ευρωπαϊκό στην Πορτογαλία, τονίζει ότι οι διεθνείς έχουν τον χαρακτήρα και τις ικανότητες να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στα Παραπολιτικά

Για την πορεία της Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016

«Δεν γίναμε ξαφνικά κακή ομάδα μέσα σε λίγος μήνες. Όπως λέω και σε όσους μου εκφράζουν αμφιβολίες για την ικανότητα των ποδοσφαιριστών, αυτοί οι ίδιοι, με δύο διαφοροποιήσεις, έφεραν την Εθνική στην κορυφαία 16άδα του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι. Αυτά είναι πράγματα που μπορεί να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Σημασία έχει η αντίδραση. Μπορεί να φανεί παράξενο, αλλά εγώ ακόμα πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Διαθέτουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και καμία από τις άλλες ομάδες του ομίλου δεν είναι σε θέση να μας τρομάξει».

Για την κριτική που έχει δεχθεί η «γαλανόλευκη»

«Είναι εύκολο να λες διάφορα όταν είσαι απέξω. Απλά πράγματα χρειάζονται. Να υπάρχει ηρεμία, ιδιαίτερα για εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις, ώστε να καταλήξουν στις καλύτερες δυνατές λύσεις. Επίσης, απαραίτητο συστατικό είναι η άριστη χημεία της ομάδας. Εγώ ξέρω ότι όλα τα παιδιά αγαπούν την Εθνική. Μόνο που αυτό το συναίσθημα πρέπει να το εκδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, δίνοντας τα πάντα για να νικήσουν και να πετύχουν».

Για την έλλειψη ηγέτη στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

«Οι ηγέτες προκύπτουν από μέσα. Ο κάθε παίκτης έχει την ικανότητα – άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο – να γίνει εμπνευστής. Κι αυτό χρειάζεται να συμβεί τώρα».

Για εκείνους που έχουν ζήσει τα κάτω και τα πάνω στην Εθνική

«Εμείς τότε είχαμε μαζευτεί πολλοί παίκτες που στοχεύαμε σε έναν κοινό στόχο: στην επιτυχία. Η θέληση, όμως, από μόνη της συχνά δεν αρκεί. Είχαμε, λοιπόν, κι έναν άνθρωπο, τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος λάμβανε αποκλειστικά τις αποφάσεις που αφορούσαν την ομάδα. Ήταν απόλυτα αφοσιωμένος, έκοψε μερικά… φτερά όταν το έκρινε σκόπιμο και διένειμε ρόλους. Έτσι βρήκαμε τον δρόμο μας».

πηγή sport-fm.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το