Τοπικά

Ζ. Μακρή: «Η ΕΒΟΛ εξασφάλισε εξοπλισμό για το 1ο ΓΕΛ Βόλου»

Στο 1ο ΓΕΛ Βόλου, το σχολείο που έχει αναλάβει ως μέντορας μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Greece, βρέθηκε ξανά η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, για να παραδώσει εξοπλισμό απαραίτητα για το μαθητικό εργαστήριο του σχολείου.

 

Μόλις ένα μήνα μετά την προηγούμενη επίσκεψή της, συνεπής στις υποσχέσεις της προς την ομάδα της, η κα Μακρή ανταποκρίθηκε, έμπρακτα, στις ανάγκες που της είχαν εμπιστευθεί οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετέχουν στην «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» του JΑ Greece. Σε συνεργασία με την ΕΒΟΛ και με όχημα την εταιρική κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία της ομίλου προς τη νέα γενιά και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, η κα Μακρή, με προσωπική επικοινωνία και θερμή προβολή της ιδέας και της δουλειάς των παιδιών, εξασφάλισε για το μαθητικό εργαστήριο του 1ου ΓΕΛ Βόλου δυο συσκευές απαραίτητες για την παρασκευή των προϊόντων της μαθητικής επιχείρησης.

 

Ένας επαγγελματικός αναδευτήρας και μια συσκευή μπεν μαρί, ευγενική χορηγία της ΕΒΟΛ, αναβάθμισαν τον εργαστηριακό εξοπλισμό του 1ου ΓΕΛ Βόλου, εκεί όπου δοκιμάζονται οι καινοτόμες ιδέες των παιδιών και παρασκευάζονται τα κρεμοσάπουνα, τα παραδοσιακά καθαριστικά χεριών και επιφανειών και οι κρέμες χεριών, τα προϊόντα που, για ακόμα μια χρονιά, ανέδειξαν την παρουσία του 1ου ΓΕΛ Βόλου στο αναγνωρισμένο θεσμό μαθητικής επιχειρηματικότητας.

 

Η κα Μακρή, από το εργαστήριο της μαθητικής επιχείρησης “1ο Gel Volou”, συνομίλησε με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Αριστείδη Κούκο, Χημικό του σχολείου και τα παιδιά για την εμπειρία τους από τη φετινή διαγωνιστική διαδικασία, τις μαθητικές ομάδες και τις ιδέες από όλη την Ελλάδα και για τα επόμενα σχέδια της ομάδας του 1ου ΓΕΛ Βόλου και της μαθητικής επιχείρησής τους.

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο σχολική μονάδα, η Υφυπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές από το 15μελές συμβούλιο του σχολείου για θέματα που αφορούν στο σχολείο τους, στην δευτεροβάθμια βαθμίδα αλλά και στην εκπαιδευτική επικαιρότητα, γενικά, με την Υφυπουργό να ακούει, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις σκέψεις των παιδιών και να συζητά, αναλυτικά, μαζί τους κάθε ζήτημα που απασχολεί τη μαθητική κοινότητα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έσπασαν αυτοκίνητο και άρπαξαν τσάντα με 50.000 ευρώ

Πολλές χιλιάδες ευρώ άρπαξαν άγνωστοι δράστες μέσα από αυτοκίνητο στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της…

24 Φεβρουαρίου 2024

Φάμελλος: Τάσσεται κατά της εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά της εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του…

24 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» από Κασσελάκη στα σενάρια ματαίωσης των εκλογών

Να υπάρξει «καθαρή λύση» επιθυμεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το περιβάλλον του Στέφανου…

24 Φεβρουαρίου 2024

Τσιτσιρίκης Παναγιώτης:Η οργή να γίνει αγώνας διεκδίκησης, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή…

24 Φεβρουαρίου 2024

Κοπή πίτας Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

  Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα συσκέψεων…

24 Φεβρουαρίου 2024

Δικτύωση Κδαπ μεΑ και Κδηφ Δήμου Βόλου με τον Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου

Την Πέμπτη 22/2 πραγματοποιήθηκε δικτύωση στα πλαίσια εξωστρέφειας και αμφότερες ενημέρωσης του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης…

24 Φεβρουαρίου 2024