Ελλάδα

Φάμελλος: Τάσσεται κατά της εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Κατά της εκλογής νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τάσσεται ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μία τέτοια διαδικασία είναι πιθανή.

«Συζητάμε ξανά για μια πιθανή εκλογή προέδρου και λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δε θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία, γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Κόκκινο».

Τι δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος
«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο.

Όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη.

Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν μία παρέμβαση να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε.

«Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας».

«Εμείς θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών».

Οργιώδες παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ
Σημειώνεται ότι κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, καθώς τη σημερινή δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αναμένεται να δοθούν οι οριστικές απαντήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές και τις υποψηφιότητες που θα βρεθούν απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη στην κούρσα για την προεδρία του κόμματος. Πλέον τα σενάρια είναι πολλά, ενώ κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταθέσουν επίσημη πρόταση αναβολής της εκλογής Προέδρου μέχρι τις ευρωεκλογές.

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: Φάμελλος

Πρόσφατα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» από Κασσελάκη στα σενάρια ματαίωσης των εκλογών

Να υπάρξει «καθαρή λύση» επιθυμεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το περιβάλλον του Στέφανου…

24 Φεβρουαρίου 2024

Τσιτσιρίκης Παναγιώτης:Η οργή να γίνει αγώνας διεκδίκησης, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή…

24 Φεβρουαρίου 2024

Κοπή πίτας Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

  Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην αίθουσα συσκέψεων…

24 Φεβρουαρίου 2024

Δικτύωση Κδαπ μεΑ και Κδηφ Δήμου Βόλου με τον Διοικητή του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου

Την Πέμπτη 22/2 πραγματοποιήθηκε δικτύωση στα πλαίσια εξωστρέφειας και αμφότερες ενημέρωσης του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης…

24 Φεβρουαρίου 2024

Πεζοδρόμιο

Οι ρίζες του δέντρου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, αρχίζουν και διαλύουν το πεζοδρόμιο σιγά σιγά.…

24 Φεβρουαρίου 2024

Παιδεία…

Να είναι άδειος σχεδόν ο πράσινος κάδος και να αφήνεις τα σκουπίδια σου εκτός κάδου…

24 Φεβρουαρίου 2024