Ελλάδα

Υπουργείο Πολιτισμού για ΑΕΠΙ: Τέλος στους παχυλούς μισθούς

Σήμερα αποστέλλεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την ΑΕΠΙ και τα πνευματικά δικαιώματα, που θέτει κανόνες στον χώρο της διαχείρισης των συλλογικών δικαιωμάτων και αλλάζει τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος είναι η δημιουργία κατάλληλων θεσμών για την προστασία της δημιουργικότητας, η δίκαιη αμοιβή των δικαιούχων και η διαφάνεια υπέρ των χρηστών.
Πλέον, όλοι οι οργανισμοί και η ΑΕΠΙ, αποκτούν Γενική Συνέλευση των δημιουργών, ενώ θα εκλέγεται Εποπτικό Συμβούλιο τα μέλη του οποίου θα παρακολουθούν και ελέγχουν τη δράση τους. Επιπλέον, θα υποχρεούνται να δημοσιοποιούν πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία τους, την πολιτική τους, τα αμοιβολόγιά τους και οφείλουν να καταρτίζουν ετησίως έκθεση διαφάνειας που συμβάλλει στον έλεγχό τους από το κοινό, δικαιούχους και χρήστες.
«Όλα αυτά δίνουν τέλος στους παχυλούς μισθούς μελών ΔΣ οργανισμών, σε δικαιούχους που δεν αμείβονται δίκαια για το έργο τους, σε χρήστες που δεν ξέρουν σε ποιους και τι ποσό πρέπει να πληρώσουν», αναφέρει το υπουργείο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το