Τοπικά

Υποτροφίες και νέα προϊόντα από την ΕΒΟΛ

Και κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η Ένωση Βόλου (ΕΒΟΛ) θα προσφέρει 15 υποτροφίες σε φοιτητές από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ η συνεταιριστική οργάνωση θα παρέμβει και φέτος στην αγορά σιτηρών, με στόχο τη στήριξη των παραγωγών. Παράλληλα η γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ προωθεί την παραγωγή δύο νέων προϊόντων του γάλακτος υψηλής παστερίωσης διάρκειας 20 ημερών σε πλήρες και ελαφρύ, που θα βρεθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ το επόμενο δίμηνο.

Η γαλακτοβιομηχανία, όπως επισήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός της Νικήτας Πρίντζος, αύξησε 20% τον τζίρο της το πρώτο εξάμηνο φέτος, ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η αύξηση πωλήσεων και κερδών, ενώ στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, θα αυξήσει τον όγκο του δωρεάν γάλακτος που προφέρει ετησίως από 60 σε 100 τόνους, με στόχο να προσφέρεται και σε μαθητές σχολείων.

Ο κ. Πρίντζος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν ήταν καλή η παραγωγή σιταριού και κριθαριού στον θεσσαλικό κάμπο φέτος, ενώ και οι τιμές δεν ήταν καλές για τους παραγωγούς και χαρακτήρισε τη χρονιά ως την χειρότερη για τον αγροτικό κόσμο της τελευταίας 10ετίας. Μάλιστα απέδωσε την κακή παραγωγή στις βροχές του Ιουνίου.
Αλλά και για την παραγωγή καλαμποκιού και βαμβακιού ο κ. Πρίντζος δήλωσε απαισιόδοξος, ενώ οι φορολογικές επιβαρύνσεις και οι υψηλές τιμές στα καύσιμα και στα φυτοφάρμακα φτιάχνουν ένα αρνητικό μείγμα για τον αγροτικό κόσμο. Για τους κτηνοτρόφους ανέφερε πνέουν τα λοίσθια…
Η ΕΒΟΛ συγκέντρωσε περίπου 4.000 τόνους σιτάρι και πλήρωσε τους παραγωγούς και ότι εντός του Σεπτεμβρίου θα γίνει προσπάθεια να πουληθεί το σιτάρι μέσω διαγωνισμού και να δοθεί παραπάνω ποσό στους παραγωγούς και τον Νοέμβριο η οργάνωση θα αποφασίσει τι θα κάνει και για τα προϊόντα που δεν πήγαν καλά.
Ο κ. Πρίντζος πρόσθεσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ (υποβλήθηκαν 2.500 περίπου), με κόστος 400.000 ευρώ περίπου και ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί και φέτος η χορήγηση υποτροφιών σε 15 φοιτητές από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, των 400 ευρώ μηνιαίως για εννιά μήνες και μάλιστα από σήμερα ξεκινάει η κατάθεση των σχετικών αιτήσεων και η αρμόδια επιτροπή, στην οποία προεδρεύει η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και στην οποία συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, ο δήμαρχος Ρ. Φεραίου και εκπρόσωποι της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, θα επιλέξουν τους δικαιούχους.

Νέα προϊόντα
Ακόμη ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ανακοίνωσε την παραγωγή δύο νέων προϊόντων, του γάλακτος υψηλής παστερίωσης, πλήρες και ελαφρύ, διάρκειας 20 ημερών σε φιάλες πετ, τα οποία θα βγουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ το επόμενο δίμηνο. Με τα προϊόντα αυτά η ΕΒΟΛ θα προσπαθήσει να εισέλθει και στην αγορά του γάλακτος μακράς διάρκειας, κυρίως στα νησιά. Συνολικά με τα δύο νέα προϊόντα η ΕΒΟΛ θα έχει 58 κωδικούς στην αγορά.
Αναφορικά με τα οικονομικά της συνεταιριστικής οργάνωσης ανέφερε πως ο τζίρος αυξήθηκε 20% το πρώτο εξάμηνο φέτος, με αντίστοιχη αύξηση πωλήσεων και κερδών και τον Νοέμβριο η οργάνωση θα παρέμβει να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο και στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς θα προσφέρει πάλι γάλα σε Δήμους και ιδρύματα, ενώ εξετάζεται η προσφορά και σε σχολεία. Φέτος η ΕΒΟΛ προσφέρει δωρεάν 60 τόνους γάλα ετησίως, του χρόνου εξετάζει να προσφέρει 100 τόνους.
Για τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον του από συγκεκριμένο μέσο μαζικής ενημέρωσης ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ ανέφερε πως η δικαιοσύνη έχει τον λόγο πλέον. Ακόμη ο κ. Πρίντζος χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συμφωνία με την «αλυσίδα» σούπερ μάρκετ Lidl και όλα τα καταστήματα της εν λόγω «αλυσίδας» στον θεσσαλικό χώρο, πλην Τρικάλων, έχουν πλέον τα προϊόντα ΕΒΟΛ.
Τέλος ανέφερε πως το στραγγιστό γιαούρτι έχει τρομερή αύξηση ζήτησης πανελλαδικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το