Τοπικά

Υπόθεση σωματεμπορίας αύριο στα δικαστήρια Λάρισας – 35 οι κατηγορούμενοι

Μια μεγάλη υπόθεση σωματεμπορίας με 35 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 16 από το νομό Λάρισας αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο Λαρισαίοι αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν τα στραβά μάτια, όπως κατηγορούνται με αντάλλαγμα κατά βάση τις υπηρεσίες των κοριτσιών.
Ο κύριος όγκος των Λαρισαίων κατηγορουμένων προέρχεται από το κέντρο της πόλης και σχετίζεται με καταστήματα ανάλογου ύφους, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό εμπλεκομένων προέρχεται από ορεινή περιοχή του νομού.
Το φερόμενο ως «κύκλωμα» ξεσκεπάστηκε μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών αλλά και την απομαγνητοφώνηση των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους προσπαθούσαν μάλιστα να πείσουν τις κοπέλες πως θα τις κάνουν… σταρ, καθώς είχαν τις γνωριμίες να τις προβάλουν σε εκπομπές τοπικών θεσσαλικών καναλιών. Τις έλεγαν πως έχουν διασυνδέσεις με τηλεοπτικούς παράγοντες και μπορούσαν να τις προωθήσουν ώστε να ασχοληθούν αργότερα ως μοντέλα. Τις έλεγαν πως είχαν κανονίσει και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Αυτό θα γινόταν βέβαια αν πρώτα ικανοποιούνταν και οι ίδιοι με τις υπηρεσίες των κοριτσιών.
Οι κατηγορούμενοι χωρίζονται σε κατηγορίες, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα. Τους επικεφαλής, τους καταστηματάρχες και τους πελάτες. Όμως υπάρχει και μια ξεχωριστή κατηγορία εμπλεκομένων και αυτοί είναι οι αστυνομικοί από τα ορεινά του νομού. Ο ένας γνώριζε τη δράση του ενός, σημαντικού για την υπόθεση, προσώπου, αφού στις συνομιλίες τον ρωτάει αν έφερε καμία καινούρια γυναίκα ενώ προβαίνει σε παραγγελίες για τον ίδιο και για φίλους. Στις συνομιλίες τον ενημερώνει καθημερινά για τους αστυνομικούς που έχουν υπηρεσία, ενώ μιλά απαξιωτικά για όσους από αυτούς είναι επιμελείς στην εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Σε μια άλλη συνομιλία παραγγέλνει και μια γυναίκα για τον κουμπάρο του.

Ο άλλος αστυνομικός προτρέπει σε σημαντικό πρόσωπο να κατεβάσει τις τιμές των γυναικών. Έχει και ο ίδιος συχνή τηλεφωνική επαφή. Ως αντάλλαγμα δέχθηκε τη δωρεάν ερωτική συνεύρεση με τις γυναίκες του για να μη βλέπει…
*Οι πράξεις για τις οποίες κατά περίπτωση κατηγορούνται, ενώπιων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, είναι συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε αυτή, σωματεμπορία κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, απλή συνέργεια, κατάχρηση εξουσίας, περίθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Το κύκλωμα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατευθυνόταν από τα ηγετικά του μέλη, τα οποία διακινούσαν αλλοδαπές γυναίκες, εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση. Μάλιστα παρέχοντας σε αυτές χρήματα ή άλλες διευκολύνσεις, τις παρέδιδαν σε άλλα μέλη της οργάνωσης, νόμιμους ή “αφανείς” ιδιοκτήτες καταστημάτων “καφέ – μπαρ” κυρίως στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που παραλάμβαναν τις αλλοδαπές γυναίκες, τις προσλάμβαναν με το πρόσχημα της παροχής εργασίας (κυρίως ως σερβιτόρες) και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται. Επιπλέον, καθόριζαν τόσο τον χώρο διαμονής τους όσο και τα ερωτικά ραντεβού τους με πελάτες σε ξενοδοχεία, οικίες ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων τους.
Επιπλέον, οι ίδιοι διαχειρίζονταν τα κέρδη από τη γενετήσια εκμετάλλευση των γυναικών, καταθέτοντας προσυμφωνηθέντα χρηματικά ποσά στα ηγετικά στελέχη και πληρώνοντας τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, που ήταν υπεύθυνα για την επίβλεψη των γυναικών, τη μίσθωση οικημάτων για τη διαμονή τους, αλλά και τη μεταφορά τους στα κανονισμένα «ραντεβού».

Πηγή: Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το