Ελλάδα

Υπόθεση Καλλίτση: Σε 41 χρόνια καταδικάστηκε ο βασικός κατηγορούμενος

«Τίτλοι τέλους» έπεσαν στην δίκη για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος του κομμωτή των επωνύμων Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του Έλενας Χριστοστοπούλου, με το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να επιβάλλει ποινές στους τρεις δράστες από 10 έως 41 χρόνια κάθειρξη. Ο γνωστός κομμωτής και η τότε σύζυγός του είχαν δεχθεί επίθεση στο γκαράζ του σπιτιού τους τον Ιανουάριο του 2016, με αποτέλεσμα ο Πάνος Καλλίτσης να τραυματιστεί σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια, ενώ η Έλενα Χριστοπούλου δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε 41 χρόνια κάθειρξη τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, χωρίς μάλιστα να συγχωνεύσει την ποινή του. Ο 42χρονος κατηγορούμενος, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Πρόεδρος της έδρας, τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ενώ βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές και σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου για εγκλήματα που τελέστηκαν υπό αυτό το καθεστώς (δηλαδή σε άδεια από τις φυλακές) οι ποινές δεν μπορούν να συγχωνευτούν.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού και σε πρώτο βαθμό μάλιστα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 53 ετών. Σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που υποστήριζε την καταδίκη του Ιρακινού κατηγορουμένου της υπόθεσης μόνο για την απόπειρα ληστείας, το δικαστήριο έκρινε πως πρέπει να καταδικαστεί και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιβάλλοντάς του τελικά ποινή κάθειρξης 14 ετών κατά συγχώνευση. Με μειωμένη ποινή σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο βρέθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης. Ο λόγος για τον αστυνομικό, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών, για απόπειρα ληστείας.

«Νιώθω δικαιωμένος ηθικά μέσα μου έκλεισε η υπόθεση. Προσδοκώ στη λύτρωσή τους και όχι την καταστροφή τους. Κατάλαβα πως είναι και αυτοί άνθρωποι που επέλεξαν να κάνουν κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Δικαιώθηκα ηθικά και αυτό μου αρκεί. Δεν θέλω την κακό κανενός», δήλωσε ο Πάνος Καλλίτσης κατά την έξοδο του από τη δικαστική αίθουσα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το