Ελλάδα

Υπόθεση Μπεν: Εκαναν αναπαράσταση με μπουλντόζα (video)

Αναπαράσταση του πιθανού τρόπου με τον οποίο εξαφανίστηκε ο μικρό Μπεν το 1991 στην Κω έκαναν σήμερα οι Βρετανοί ερευνητές στο νησί.

Οι Βρετανοί χρησιμοποίησαν μια μπουλντόζα όμοια με εκείνη που χειριζόταν ο Ντίνος Μπάρκας, όταν το αγόρι εξαφανίστηκε πριν 25 χρόνια.

«Καθώς το παρακολουθούσα, συνειδητοποίησα το τεράστιο μέγεθος και τη δύναμη του οχήματος. Και μπορεί να κινηθεί με εκπληκτικά μεγάλη ταχύτητα» αναφέρει ο ανταποκριτής της «Mirror» που ήταν παρόν στην αναπαράσταση και συμπληρώνει: «Με έκανε να σκεφτώ πως αν ο μικρός Μπεν περιπλανιόταν πίσω από το μηχάνημα τη μοιραία μέσα, ο Ντίνος Μπάρκας δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε καταλάβει πως το παιδί ήταν εκεί. Η καμπίνα είναι τόσο ψηλά που είναι πιθανό πως δεν κατάλαβε πως είχε χτυπήσει και συνθλίψει το παιδί».

https://www.youtube.com/watch?v=9B6ZQvZCXWY
Οι Βρετανοί ερευνητές, εντωμεταξύ, αποφάσισαν την παράταση της παραμονής τους στο νησί και τη συνέχιση των ερευνών: «Το κάνουμε ώστε να είμαι σίγουρος πως κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας. Η ομάδα με στηρίζει 100% σε αυτή την απόφαση. Και κάθενας από αυτούς, περιλαμβανομένων και των εθελοντών, είναι σίγουροι για την απόφαση τους να μείνουν εδώ. Πρέπει να το κάνουμε» δήλωσε ο επικεφαλής Τζον Κάζινς.

Λίγο νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι ανακαλύφθηκαν «60 αντικείμενα ενδιαφέροντος» τα οποία θα πάρουν μαζί τους στη Βρετανία για περαιτέρω ανάλυση.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το