Ελλάδα

Ξέσπασε κλαίγοντας η Βίκυ Σταμάτη στο δικαστήριο: «Είμαι αθώα»

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, στην απολογία της σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τα εξοπλιστικά, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της ότι είναι αθώα.

Η κ. Σταμάτη, εκτίμησε πως βρίσκεται στο εδώλιο γιατί «είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία», ενώ αναφερόμενη στον σύζυγό της υποστήριξε πως διαθέτει μεγαλείο ψυχής και ακόμη και σήμερα, μετά από όλα όσα υφίσταται.
«Αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου, δεν θα σας πει κακή κουβέντα», ανέφερε η κ. Σταμάτη και πρόσθεσε ότι όταν ρωτούσε τον κ. Τσοχατζόπουλο γιατί έφτασε σε αυτό το σημείο, της απαντούσε «γιατί τα έδωσα όλα» και της ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Σε ό,τι αφορά στο σκέλος του κατηγορητηρίου που αφορά στην αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η κ. Σταμάτη είπε πως ήταν απόφαση του συζύγου της να περιέλθει στην κατοχή της: «Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα, από την στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε στην “Καθημερινή” να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο. Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων. Δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω στον σύζυγο μου, ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε», ανέφερε στο δικαστήριο.
Λίγο νωρίτερα, επικράτησε ένταση όταν το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έκανε δεκτό το αίτημα της κατηγορουμένης να μην απολογηθεί σήμερα αλλά την επόμενη βδομάδα, καθώς έπρεπε να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο. Η κ. Σταμάτη, απευθυνόμενη στους δικαστές, είπε πως ο 10χρονος γιος της δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν άλλα συνομήλικά του παιδιά και ότι βιώνει αγωνία για τον πατέρα του: «Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματά του και μάλιστα και έχετε ευθύνη για αυτό».
Η απολογία της αναμένεται να συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση. Υπενθυμίζεται, πως η Βίκυ Σταμάτη έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 12 ετών για τις «μίζες» που καταλογίζεται ότι έλαβε ο σύζυγός της από τις συμβάσεις για τα υποβρύχια και τα TORM1.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το