Κατηγορίες: Τοπικά

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η επιτυχία του HydroMedit 2014

Πέρα από κάθε προσδοκία θετική δημοσιότητα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για το Βόλο, είχε το «1ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος – HydroMedit 2014», που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο 13-15 Νοεμβρίου. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνολόγων Ιχθυολόγων (ΠΑΣΤΙ).
Οι 400 και πλέον σύνεδροι που συμμετείχαν, έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση (στο Μεσολόγγι το Νοέμβριο του 2016).
Το HydroMedit 2014, σε αριθμούς:
– Συμμετείχαν 410 σύνεδροι (276 φοιτητές) από συνολικά 17 χώρες της Ευρώπης (70%), της Ασίας (23%) και της Αφρικής (7%).
– Οι προφορικές παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών έφθασαν τις 57 και οι αναρτημένες παρουσιάσεις (poster) τις 28, στα 5 διαφορετικά θεματικά πεδία του συνεδρίου (Υδατοκαλλιέργειες, Τεχνολογία Αλιευμάτων, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Αλιευτική Οικονομία, Εσωτερικοί Υδάτινοι Πόροι).
– Πραγματοποιήθηκαν 2 στρογγυλά τραπέζια, το πρώτο με θέμα «Δυσκολίες Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλα» και το δεύτερο με θέμα «Λεσεψιανοί Μετανάστες: Απειλές και Ευκαιρίες», και 1 διάσκεψη εργασίας (workshop) με θέμα «Εφαρμοσμένη Διατροφή για Αειφορική Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών».
– Συμμετείχαν 6 διακεκριμένοι ομιλητές διεθνούς κύρους, ένας για κάθε θεματικό πεδίο.
– Πραγματοποιήθηκαν 3 βραβεύσεις με τις οποίες τιμήθηκαν για την ανεκτίμητη προσφορά τους στον τομέα του, ένας Ακαδημαϊκός, ένας Επαγγελματίας και μία Εταιρία.
Τα επιστημονικά συμπεράσματα που βγήκαν από τις εργασίες και τις συζητήσεις του συνεδρίου είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον της Επιστήμης της Ιχθυολογίας, ενώ τα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις είναι αισιόδοξα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα και για τη χώρα μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνά ο τόπος.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Καθηγητής κ. Χρίστος Νεοφύτου, ευχαριστεί θερμά τα μέλη της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής, τους συνδιοργανωτές, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τους επίσημους προσκεκλημένους, τη συνδιοργανώτρια εταιρία και τους συνέδρους για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση του HydroMedit 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του συνεδρίου http://hydromedit2014.apae.uth.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του τραγουδιστή – Πού θα γίνει η κηδεία του

Ο Βασίλης Καρράς έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε εδώ και καιρό, έφυγε από…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει…

24 Δεκεμβρίου 2023

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023