Ελλάδα

Ο «μαραθώνιος» για να σωθεί ο 14χρονος από την Άρτα που κατέρρευσε στα κάλαντα – Χρειάστηκε να φτάσει στην Αθήνα για ΜΕΘ

Από τέσσερα νοσοκομεία χρειάστηκε να περάσει το παιδί που παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ είχε βγει για να πει τα κάλαντα στην Άρτα προκειμένου να βρει διαθέσιμη κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το παιδί βρισκόταν έξω από σπίτι για το αγαπημένο έθιμο, όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Τότε έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το μετέφερε στο νοσοκομείο της Άρτας όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία.

Αμέσως δόθηκε εντολή να διακομισθεί σε νοσοκομείο στα Γιάννενα. Φτάνοντας στο νοσοκομείο Χατζηκώστα οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και στη συνέχεια ο 14χρονος μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ΜΕΘ Παίδων στην περιοχή της Ηπείρου, αποφασίστηκε ότι πρέπει να γίνει αεροδιακομιδή από το ΕΚΑΒ στην Αθήνα προκειμένου να βρει κλίνη.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων θα προχωρήσουν σε νέα αξονική τομογραφία και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε νέα χειρουργική επέμβαση στο παιδί που βρίσκεται στην Αθήνα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ
Σε νέα καταγγελία αναφορικά με τα νοσοκομεία Παίδων προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το περιστατικό και τονίζει την έλλειψη ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο. Όπως αναφέρει, το περιστατικό αντιμετωπίστηκε χειρουργικά, ενώ ο 14χρονος θα νοσηλευθεί σε ΜΕΘ στο τέταρτο νοσοκομείο διακομιδής.

Το περιστατικό
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ΜΙχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει:

«Σήμερα το πρωί ένα αγόρι 14 ετών έφυγε από το σπίτι να πει τα κάλαντα. Έξω από ένα σπίτι που πήγε να πει τα κάλαντα λιποθύμησε. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο Άρτας. Εγινε αξονική διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία.

Διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ που εφημέρευε. Διασωληνώθηκε και από εκεί διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο ΠΕΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Στο τρίτο νοσοκομείο αντιμετωπίσθηκε χειρουργικά και λόγω έλλειψης ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ στην ΗΠΕΙΡΟ διακομίζεται αυτή την ώρα στο τέταρτο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ για νοσηλεία.

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της περιφέρειας.

Αυτή την ώρα μόνο περαστικά στο παιδί»

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για ασφυξία στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Νωρίτερα η ΠΟΕΔΗΝ έκανε λόγο για ασφυξία στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω έξαρσης ιώσεων και κορονοϊού, ενώ καταγγέλλει ότι υπάρχουν πολύωρες αναμονές στα τμήματα επειγόντων περιστατικών με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων.

Παράλληλα κάνει λόγο για νοσοκομεία αποδεκατισμένα από προσωπικό λόγω ελλείψεων, ενώ σημειώνει ότι είναι εμφανής η έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

«Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η προσέλευση και η νοσηλεία παιδιών στα 2 μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες. το κοκτέιλ ιώσεων που προσβάλουν τα παιδιά (γριπη- covid-19 – αναπνευστικού ιοί), η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν προκαλέσει ασφυξία στα νοσοκομεία Παίδων με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του χρόνου αναμονής στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία καθώς και την υπερκάλυψη των διαθέσιμων κρεβατιών στις κλινικές των νοσοκομείων.. Στο ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ έχουμε πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών. Στο ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ έχουμε πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και νοσηλεύονται πολλά παιδιά με ιώσεις στη διασπορά, σε άσχετες κλινικές από τη πάθησή τους. Εκτός των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, έχουμε την απουσία πολλών συναδέλφων που έχουν προσβληθεί από κορονωιό και λείπουν με αναρρωτική άδεια.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν στους γονείς τώρα που είναι γιορτές και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους απίστευτος.. Εμφανής η έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Τα ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία βράδυ, αργίες και σαββατοκύριακα είναι κλειστά, πολλοί γονείς δεν έχουν χρήματα να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά ιατρεία, τα κέντρα υγείας δεν διαθέτουν παιδιάτρους ή αν διαθέτουν είναι ελάχιστοι, τη νύχτα κλειστά και τις αργίες μόνο πρωί.

Οι γονείς φοβούνται περισσότερο μετά τα τραγική κατάληξη παιδιών από στρεπτόκοκκο και σπεύδουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Μην αμφισβητηθούμε για όλα αυτά διαθέτουμε φωτογραφίες.

Εαν λοιπόν δεν θέλουμε να χειροτερέψει η κατάσταση, τώρα στις γιορτές που υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός, θα πρέπει τα παιδιατρικά νοσοκομεία και οι παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων να ενισχυθούν με προσωπικό. Να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη με προσωπικό προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίζει σε 24ωρη βάση τα παιδιατρικά νοσοκομεία και όχι να λειτουργεί με ωράριο καταστημάτων.

Να αναγκασθούν από το υπουργείο υγείας, τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες παιδίατροι να συνδράμουν τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Να υπάρξει ενημέρωση του κόσμου για τις δημόσιες πρωτοβάθμιες μονάδες που λειτουργούν και διαθέτουν παιδιάτρους καθώς επίσης και για το ωράριο λειτουργίας των.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.»

Πηγή:ethnos

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θρήνος: Αυτός είναι ο 22χρονος που σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο έξω απ’ τη Λάρισα – Αύριο το στερνό «αντίο» στον Τύρναβο

Τεράστια θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου ο άδικος χαμός του 22χρονου Θεόδωρου Γεωργάκη…

24 Δεκεμβρίου 2023

Δωρεάν μονοήμερη εκπαίδευση ορειβατικού σκι για παιδιά, νέους και νέες του Δήμου Ελασσόνας στον Όλυμπο

Ως φυσικό επακόλουθο της θεματικής γιορτής «Ημέρα Βουνού στην Ελασσόνα» έρχεται η εκπαίδευση στο Ορειβατικό…

24 Δεκεμβρίου 2023

Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος: Πυρήνες Ειρήνης

Πυρήνες Ειρήνης Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» 24/12/2023   Ορισμένοι θα…

24 Δεκεμβρίου 2023

Επιχείρηση της πυροσβεστικής για ζευγάρι στην Ανεμούτσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Π.Υ.Βόλου για ζευγάρι στην Ανεμούτσα. Το νεαρό ζευγάρι τουριστών, χάθηκε…

24 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: «Δεν ταιριάζουν όσα διαρρέονται με όσα γνωρίζουμε – Μόνο άνθρωπος μπορεί να το προκάλεσε αυτό στον Όλιβερ»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και στην κτηνίατρο που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ,…

24 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρή 19χρονη έπειτα από μετωπική σύγκρουση οχημάτων

Μια 19χρονη έχασε τη ζωή της παραμονές Χριστουγέννων, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης - Φερών, στο…

24 Δεκεμβρίου 2023