Τοπικά

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών η επιτυχία του HydroMedit 2014

Πέρα από κάθε προσδοκία θετική δημοσιότητα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για το Βόλο, είχε το «1ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος – HydroMedit 2014», που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο 13-15 Νοεμβρίου. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχνολόγων Ιχθυολόγων (ΠΑΣΤΙ).
Οι 400 και πλέον σύνεδροι που συμμετείχαν, έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση (στο Μεσολόγγι το Νοέμβριο του 2016).
Το HydroMedit 2014, σε αριθμούς:
– Συμμετείχαν 410 σύνεδροι (276 φοιτητές) από συνολικά 17 χώρες της Ευρώπης (70%), της Ασίας (23%) και της Αφρικής (7%).
– Οι προφορικές παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών έφθασαν τις 57 και οι αναρτημένες παρουσιάσεις (poster) τις 28, στα 5 διαφορετικά θεματικά πεδία του συνεδρίου (Υδατοκαλλιέργειες, Τεχνολογία Αλιευμάτων, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Αλιευτική Οικονομία, Εσωτερικοί Υδάτινοι Πόροι).
– Πραγματοποιήθηκαν 2 στρογγυλά τραπέζια, το πρώτο με θέμα «Δυσκολίες Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλα» και το δεύτερο με θέμα «Λεσεψιανοί Μετανάστες: Απειλές και Ευκαιρίες», και 1 διάσκεψη εργασίας (workshop) με θέμα «Εφαρμοσμένη Διατροφή για Αειφορική Ανάπτυξη Υδατοκαλλιεργειών».
– Συμμετείχαν 6 διακεκριμένοι ομιλητές διεθνούς κύρους, ένας για κάθε θεματικό πεδίο.
– Πραγματοποιήθηκαν 3 βραβεύσεις με τις οποίες τιμήθηκαν για την ανεκτίμητη προσφορά τους στον τομέα του, ένας Ακαδημαϊκός, ένας Επαγγελματίας και μία Εταιρία.
Τα επιστημονικά συμπεράσματα που βγήκαν από τις εργασίες και τις συζητήσεις του συνεδρίου είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον της Επιστήμης της Ιχθυολογίας, ενώ τα μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις είναι αισιόδοξα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον πρωτογενή τομέα και για τη χώρα μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνά ο τόπος.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Καθηγητής κ. Χρίστος Νεοφύτου, ευχαριστεί θερμά τα μέλη της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής, τους συνδιοργανωτές, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τους επίσημους προσκεκλημένους, τη συνδιοργανώτρια εταιρία και τους συνέδρους για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση του HydroMedit 2014.
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική σελίδα του συνεδρίου http://hydromedit2014.apae.uth.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το