Τοπικά

Ξεκινούν οι διαδικασίες κτηματογράφησης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ξεκινά η διαδικασία κτηματογράφησης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και ήδη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Βελεστίνο τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 εκπροσώπων της Κοινοπραξίας που θα αναλάβει τη κτηματογράφηση, με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων.
Η συνάντηση αφορούσε μία πρώτη επαφή και γνωριμία των αρμοδίων της κτηματογράφησης με το Δήμο και μία γενική ενημέρωση για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το κτηματολόγιο στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων των δημοτών και των δικαιολογητικών που απαιτούνται.
Την κτηματογράφηση της Μαγνησίας έχει αναλάβει η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» με έδρα της τη Λάρισα. Αποτελείται από τις εταιρείες «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΩΝ Ε.Ε», «ΠΡΟΒΟΛΙΚΗ Ε.Ε», «ARC Ε.Ε» και από την κα. Δημόγλου Αλεξάνδρα.
Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου υπεύθυνη είναι η εταιρεία «ARC Ε.Ε», η οποία από τις 12 Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά τη διαδικασία της κτηματογράφησης με τη σύνταξη του προκαταρκτικού υπόβαθρου και σε διάστημα 6 μηνών θα ξεκινήσει η συλλογή των δηλώσεων με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και θα ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ενημερώσεις σε όλα τα Τοπικά διαμερίσματα από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Οι δημότες θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν τίτλους κτήσης και τοπογραφικά των ακινήτων τους.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία της κτηματογράφησης η οποία ξεκινά στο Δήμο μας. Σταδιακά θα ενημερωθούν πλήρως για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά όλες οι Τοπικές Κοινότητες. Θεωρούμε ότι είναι πολλά τα οφέλη του Εθνικού Κτηματολογίου, καθώς πραγματοποιείται οριστική καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των δημοτών με σύντομες και απλές διαδικασίες, διασφαλίζεται πλήρως η δημόσια και δημοτική περιουσία θέτοντας ασφαλή όρια χωρίς αμφισβητήσεις».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στο Νοσοκομείο Βόλου 37χρονος

Ένας 37χρονος διακομίσθηκε σήμερα τα ξημερώματα από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων…

5 Δεκεμβρίου 2023

Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση δημ. συμβουλίου «Από τη θεομηνία 2020 πριν 15 ημέρες είδαμε χρήματα»

  Σήμερα θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη του δήμου Βόλου για την Κουκουράβα,…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό, εξάδελφο και θείο ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ Ετών 57 κηδεύουμε σήμερα…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Ετών 90 που πέθανε, κηδεύσαμε…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΠΕΝΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝ. ΔΗΜΗΤΡΕΛΙΑ

Την πολυαγαπημένη μας ΦΩΤΕΙΝΗ ΙΩΑΝ. ΔΗΜΗΤΡΕΛΙΑ Ετών 79 κηδεύσαμε χθες Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στον Ιερό…

5 Δεκεμβρίου 2023

ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Τον πολυαγαπημένο μας σύντροφο, αδελφό, εξάδελφο, φίλο και θείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Ετών 79 κηδεύουμε σήμερα…

5 Δεκεμβρίου 2023