Τοπικά

Ξεκινούν οι διαδικασίες κτηματογράφησης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ξεκινά η διαδικασία κτηματογράφησης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και ήδη πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στο Βελεστίνο τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 εκπροσώπων της Κοινοπραξίας που θα αναλάβει τη κτηματογράφηση, με το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρη Νασίκα, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων.
Η συνάντηση αφορούσε μία πρώτη επαφή και γνωριμία των αρμοδίων της κτηματογράφησης με το Δήμο και μία γενική ενημέρωση για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το κτηματολόγιο στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων των δημοτών και των δικαιολογητικών που απαιτούνται.
Την κτηματογράφηση της Μαγνησίας έχει αναλάβει η «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» με έδρα της τη Λάρισα. Αποτελείται από τις εταιρείες «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΩΝ Ε.Ε», «ΠΡΟΒΟΛΙΚΗ Ε.Ε», «ARC Ε.Ε» και από την κα. Δημόγλου Αλεξάνδρα.
Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου υπεύθυνη είναι η εταιρεία «ARC Ε.Ε», η οποία από τις 12 Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά τη διαδικασία της κτηματογράφησης με τη σύνταξη του προκαταρκτικού υπόβαθρου και σε διάστημα 6 μηνών θα ξεκινήσει η συλλογή των δηλώσεων με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και θα ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ενημερώσεις σε όλα τα Τοπικά διαμερίσματα από τους εκπροσώπους της εταιρείας. Οι δημότες θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν τίτλους κτήσης και τοπογραφικά των ακινήτων τους.

Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας, δήλωσε: «Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία της κτηματογράφησης η οποία ξεκινά στο Δήμο μας. Σταδιακά θα ενημερωθούν πλήρως για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά όλες οι Τοπικές Κοινότητες. Θεωρούμε ότι είναι πολλά τα οφέλη του Εθνικού Κτηματολογίου, καθώς πραγματοποιείται οριστική καταγραφή και κατοχύρωση της ιδιοκτησίας των δημοτών με σύντομες και απλές διαδικασίες, διασφαλίζεται πλήρως η δημόσια και δημοτική περιουσία θέτοντας ασφαλή όρια χωρίς αμφισβητήσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το