Τοπικά

Αχ. Μπέος στη συνεδρίαση δημ. συμβουλίου «Από τη θεομηνία 2020 πριν 15 ημέρες είδαμε χρήματα»

 

Σήμερα θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη του δήμου Βόλου για την Κουκουράβα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Μάλιστα απαντώντας σε επερώτηση της ΛΑΣ για τη συνοικία Καλλιθέας, ο δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά «Αν και δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι, γιατί η αντιπολίτευση είναι απών, αλλά θα σας ενημερώσω, γιατί μας βλέπουν χιλιάδες κόσμου και ο φίλος μου ο Λιάγκας παρακολουθεί όλες τις συνεδριάσεις. Από το γραφείο του πρωθυπουργού, μου ανατέθηκε ο καθαρισμός της πόλης και η επαναφορά στην πρότερα κατάσταση και η καταγραφή όλων των ζημιών. Το έργο της δημοτικής Αρχής ολοκληρώθηκε. Έχουν καταγραφεί όλες οι ζημιές και το κόστος και μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η Καλλιθέα. Να γνωρίζετε κ. Ριζόπουλε ότι τα ρέματα και τα ποτάμια ανήκουν στην περιφέρεια και με δικό μας αίτημα ζητήσαμε και τον Κραυσίδωνα και Άναυρο και Ξηριά μέχρι τα Λεχώνια. Αρκεί να σας πω ότι από τη θεομηνία το 2020 – ‘21 έβγαλε το υπουργείο 400.000 ευρώ για τα μηχανήματα αποχιονισμό και πριν 15 ημέρες είδαμε τα λεφτά στον λογαριασμό και πρέπει να προσκομίσουμε τιμολόγια που είναι πληρωμένα από το 2020. Για να καταλάβετε πως λειτουργεί το κράτος με τους στημένους και φυτευτούς υπαλλήλους».
Ο δήμαρχος σχολίασε και την κατάσταση της γέφυρας στον Αλμυρό που δίνεται εκ περιτροπής κυκλοφορίας εδώ και τρία χρόνια από τον Ιανό κι όπως είπε «Αυτό είναι το ελληνικό κράτος και η γραφειοκρατία. Πάμε να σπάσουμε αυγά. Όταν είχε έρθει ο κ. Ταχιάος κι είχε εξαγγείλει 3,3 δις για όλες τις αποκαταστάσεις στη Θεσσαλία αφήσαν τον δήμο Βόλου έξω γιατί τα έργα θα τα κάνει ο δήμος Βόλου. Είμαστε ικανοί αγαπάμε τον τόπο μας και θα υλοποιήσουμε τα έργα». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Σε όλη τη Θεσσαλία υπάρχουν δύο μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί αύριο σ.σ. σήμερα, θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη για την Κουκουράβα, ενώ στο επόμενο συμβούλιο θα κατατεθεί και η μελέτη για την Άλλη Μεριά που θα την κάνει δωρεά ο κ. Μυτιληναίος και θέλω να πιστεύω ότι θα την ολοκληρώσει μέχρι τον Μάρτιο. Εμείς είμαστε εδώ κι αγωνιζόμαστε και θέλω να ευχαριστήσω τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους εργολάβους κι όλους όσους συνέδραμαν».
Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θα χρηματοδοτήσει την πόλη του Βόλου για να γίνουν σύγχρονα έργα αποκαταστάσεων κι όπως είπε «Χρειάζεται υπομονή. Δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Στο 95% και πλέον η πόλη λάμπει. Ο κόσμος γνωρίζει ότι η δημοτική Αρχή έχει τη διάθεση να προσφέρει»,

Τεχνικό πρόγραμμα
Όσον αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα, ο σύμβουλος της δημοτικής ομάδας «Μαζί για τον Βόλο» Θαν. Ακρίβος, έκανε λόγο για ένα συνεχή άνοιγμα κωδικών ή μελετών που μπορεί να μην «κουμπώσουν» σε άλλα έργα, ενώ για το κοιμητήριο σχολίασε ότι δεν προβλέπεται λειτουργία αποτεφρωτηρίου. Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών κι όπως είπε «Έχουμε έργα που έρχονται για χρόνια και κάθε χρόνο αναβάλλονται . Δεν προχωρούν έργα που έχουν ανάγκη να προχωρήσουν και δεν υπάρχουν έργα για την σχολική στέγη. Από ένα πρόγραμμα που αγγίζει τα 125εκ. ευρώ αυτό που προγραμματίζετε είναι τα 24εκ. και δεν προχωρούν έργα που δεν έχει ανάγκη ο Βόλος». Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θαν. Θεοδώρου έκανε λόγο για ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα εκτελεστεί και μπορεί ο δήμος να το φέρει εις πέρας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνελήφθη 36χρονος με πάνω από 600 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη ενός 36χρονου που κατείχε εκατοντάδες αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, προχώρησαν οι αστυνομικοί…

12 Μαρτίου 2024

Άρης Μακρής για Άννα Μαρία Βέλλη: «Δηλώνω ρητά ότι δεν είμαι κακοποιητής»

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε ξανά η υπόθεση κακοποίησης της Άννας Μαρίας Βέλλη από πρώην…

12 Μαρτίου 2024

ΑΑΔΕ: Μαζικά e-mail σε επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει το POS στην ταμειακή

Μαζικά ενημερωτικά e-mail σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση…

12 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Αλ.Μεϊκόπουλου με δικαιούχους που ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις από τις εκρήξεις στην 111ΠΜ

Συνάντηση με πολίτες της Νέας Αγχιάλου που εντάσσονται στους δεκάδες δικαιούχους αποζημιώσεων από τις εκρήξεις…

12 Μαρτίου 2024

Μαρινάκης για Τέμπη: Οι βασικές απαντήσεις θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη

Οι βασικές απαντήσεις στην τραγωδία των Τεμπών θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη, οι κατηγορίες περί…

12 Μαρτίου 2024

Οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου σε… ταξίδι στο χρόνο με την Άλκη Ζέη

Μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου βρέθηκαν στην πόλη της Λάρισας…

12 Μαρτίου 2024