Τοπικά

Βρέθηκε ο εργοδότης του 43χρονου που κάηκε ζωντανός στα Λεχώνια – Ξετυλίγεται το “κουβάρι” των ευθυνών

Ξετυλίχτηκε το «κουβάρι» για το τραγικό τέλος ενός 43χρονου εργάτη στα ψυγεία «Αλεξόπουλου», ο οποίος κάηκε ζωντανός, σύμφωνα με τη “Θεσσαλία” . Οι ανακρίσεις της Πυροσβεστικής και η Επιθεώρηση Εργασίας κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εργοδότης του 43χρονου πατέρα τριών παιδιών, ήταν ο εργολάβος στον οποίο εργαζόταν σε σχεδόν σταθερή βάση. Ο ίδιος διέψευδε μέχρι χθες το γεγονός και δήλωνε στην Πυροσβεστική και στην Επιθεώρηση πως την ημέρα του τραγικού γεγονότος δεν εμφανίστηκε ο 43χρονος στη δουλειά και τον αναζητούσε.

Ο εργολάβος, όπως ωστόσο διαπίστωσε η Πυροσβεστική, τον είχε στείλει για εργασίες στα πρώην ψυγεία Αλεξόπουλου και μήνυση εναντίον του θα καταθέσει η Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιβολής όλων των διοικητικών προστίμων.

Σήμερα θα παραδώσει επίσημα το πόρισμά του το ανακριτικό της Πυροσβεστικής σύμφωνα με τον διοικητή κ. Πόζογλου, που τόνισε πως πλέον έχουν εξαχθεί ασφαλή συμπεράσματα για το ατύχημα και την πρόκλησή του από τις εργασίες οξυγονοκόλλησης, ενώ υπάρχει κατάληξη για το πρόσωπο που είχε δώσει εντολή στον 43χρονο να προχωρήσει σε εργασίες. Ο 43χρονος εργαζόταν χωρίς τη λήψη μέτρων ασφαλείας και ο φάκελος με τα πορίσματα θα παραδοθεί στην εισαγγελία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το