Κόσμος

Βρετανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν επιτρέπει σε 68χρονη να πάρει διαζύγιο

Μία 68χρονη Βρετανίδα θέλει να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας δεν της το… επιτρέπει. Ετσι, πρέπει να κάνει υπομονή άλλη δύο χρόνια!
Η Τίνι Οουενς είναι παντρεμένη με τον 80χρονο Χιου Οουενς τα τελευταία 40 χρόνια. Η 68χρονη εγκατέλειψε τη συζυγική εστία το 2015 και ξεκίνησε τις διαδικασίες για το διαζύγιο. Ομως, αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση.
Η γυναίκα εξήγησε στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι ο γάμος της ήταν διαλυμένος, χωρίς αγάπη, εξαιτίας της συμπεριφοράς του συζύγου της. Αλλά ο 80χρονος αρνείται να της δώσει διαζύγιο και υποστηρίζει ότι η σύζυγός του φταίει που εκείνος έκανε δεσμό με άλλη γυναίκα και ο γάμος τους διαλύθηκε!

Αρχικά η υπόθεση εξετάστηκε από οικογενειακό δικαστή, στη συνέχεια από εφετείο και κατέληξε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι το ζευγάρι πρέπει να παραμείνει παντρεμένο! Και αυτό γιατί στην Αγγλία και τη Σκωτία το ζευγάρι μπορεί να πάρει συναινετικό διαζύγιο αν είναι σε διάσταση πάνω από δύο χρόνια. Ομως, όταν κάποιος από τους δύο αρνείται, τότε θα πρέπει να περάσουν πέντε χρόνια σε διάσταση προκειμένου εκείνος που το επιθυμεί να πάρει τελικά διαζύγιο.
Κάτι που σημαίνει ότι η Τίνι Οουενς θα πρέπει να κάνει υπομονή άλλη δύο χρόνια. Η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστήριο παραδέχθηκε ότι η υπόθεση είναι ανησυχητική, αλλά σημείωσε ότι ρόλος των δικαστών είναι να εφαρμόζουν και όχι να αλλάζουν τον νόμο.
Η Resolution, νομική οργάνωση που ειδικεύεται σε θέματα οικογενειακού δικαίου, αποδοκίμασε την απόφαση, καταγγέλλοντας ότι στον 21ο αιώνα μπορεί κανείς να παραμένει «φυλακισμένος σε έναν γάμο».

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το